Cine a construit, de fapt, “Podul lui Apolodor din Damasc” de peste Dunăre? Am putea afla în acest an!…

Categories DezvăluiriPosted on

Citește și trimite mai departe!

Deși titlul acestui articol poate să apară ca o contradicție caraghioasă (păi, dacă este al lui Apolodor, cine era să-l construiască?!), în realitate lucrurile nu sunt deloc clare, în pofida opiniei oficiale. De ce? Pentru că, conform informațiilor istorice la care avem acces, aflăm că acest pod ar fi fost construit de romani în doar doi ani… Uau!… “Uau!” pentru că astăzi, cu tehnologia modernă, un pod de vreo 800 de metri lungime,  peste o Dunăre  care ajunge și la 30 de metri adâncime în zonă, se face cam în 4-5 ani. Și atunci, apare în mod firesc întrebarea: dacă astăzi nu putem face un astfel de pod în doi ani, cum au reușit romanii acum 1.900 de ani să îl facă în doar doi ani, cu o tehnologie net inferioară?

În afara acestui lucru, mai există și o altă enigmă: cum a putut stăpâni  Burebista un regat atât de mare ca cel pe care l-a format, pe o parte și alta a Dunării, fără să aibă o cale ușoară de trecere între cele două maluri? Ar fi putut el deține controlul militar la sud de Dunăre bazându-se doar pe accesul permis de înghețarea acesteia, iarna, sau pe traversarea fluviului în bărci? Greu de crezut!

Aceste lucruri ne fac să ne gândim și la posibilitatea să fi existat un pod peste Dunăre mult mai vechi, din vremea lui Burebista sau chiar de dinaintea lui. Într-o astfel de situație, romanilor nu le-a rămas de făcut decât să refacă suprastructura din lemn, pe pilonii deja existenți, o muncă ce ar fi putut fi terminată în doi ani, așa cum consemnează izvoarele istorice…

Dar cum este foarte greu (sau chiar imposibil) să schimbi perspectiva istorică asupra acestei extraordinare reușite tehnologice a antichității doar prin argumente logice, trebuie făcută o cercetare care să lămurească cu argumente științifice acest lucru. Și ea se poate face!

Iată care este planul nostru: plătim doi scafandri care să se scufunde în Dunăre la baza unuia dintre pilonii care mai există, luăm mostre din acești piloni și apoi mergem cu ele în două-trei laboratoare din străinătate pentru a verfica vechimea depunerilor organice. Dacă testele cu Carbon 14 ne spun că pilonii au o vechime de 1.900 de ani, ne vom minuna de performanțele tehnologice ale romanilor și vom pune punct tuturor speculațiilor din jurul acestui subiect…

Dacă testele ne spun că pilonii sunt mai vechi cu câteva sute de ani de venirea romanilor, atunci aceast fapt va reprezenta un șoc cultural și va obliga mediul științific să-și reconsidere poziția față de spațiul traco-geto-dacic. Pentru că, nu-i așa, daca geto-dacii ar fi fost în stare să construiască un pod peste Dunăre, nu puteau să fie niște barbari!… În această situație vom realiza și un film documentar și îl vom promova în toate limbile de circulație internațională.

Ca să putem face această cercetare avem nevoie de un SPONSOR, deoarece nu avem banii necesari acestui demers. Suma pe care o estimăm noi pentru a face cercetarea și un film documentar de 30 de minute pe această temă se ridică pe la 7-8.000 de euro.

Prin urmare, dacă printre cititorii acestui articol se găsește cineva care poate să susțină financiar acest proiect, îl rugăm să ne contacteze cât mai repede. Luna august este cea mai potrivită pentru a coborî pe fundul Dunării. Dacă din septembrie încep ploile, trebuie să amânăm pe anul viitor.

SPONSORUL ar beneficia de o expunere media foarte puternică pe Nașul Tv, în cadrul filmului documentar care s-ar face și pe toate mijloacele media de pe internet care ne aparțin. În plus, rezultatele pe care noi sperăm să le obținem ar prezenta interes pentru mijloacele media și mediul științific din toată lumea, de unde și mai multe beneficii de imagine pentru SPONSOR.

Mai multe detalii despre sponsorizări și donații găsiți aici: http://www.geto-dacii.ro/donatii-si-sponsorizari/
Să fie într-un ceas bun!

Daniel Roxin

Lasă un răspuns