Cum sunt promovati jefuitorii…

Categories ArticolePosted on

Procesul de indoctrinare cu informatii false privind istoria noastra antica si descedenta noastra etnica nu se consuma doar prin promovarea in scoli a teoriilor aberante privind asa-zisa romanizare a dacilor, ci si printr-o campanie intensa de elogiere a invadatorilor romani, de prezentare a lor drept eroi ai acestui neam.

Acest lucru se face in mod sistematic si pe bani publici, prin organizarea de evenimente in cadrul carora romanii sunt aducatorii civilizatiei in Dacia, iar autohtonii geto-daci sunt “barbarii” ce primesc supusi cultura agresorilor sau prin elogierea unor personalitati romane prin amplasarea de statui in diverse puncte de interes cultural.

 

Legionari intorsi…acasa?

 

Recent, un eveniment organizat la Alba Iulia mi-a atras atentia, eveniment care, drept afis de promovare, avea imaginea unor legionari romani intorsi “acasa”. Prin urmare, potrivit unora, legionarii romani isi aveau casa in Dacia. Acest fapt a reprezentat o noua confirmare a faptului ca, probabil, suntem singurul popor din lume care aloca bani publici pentru promovarea agresorilor si jefuitorilor. Mai mult decat atat, in programul respectivei manifestari, figura si o reproducere a unei lupte dintre romani si…barbari, barbari care erau, in mod sigur, reprezentati de daci, acest popor “norocos” ca, prin aparitia romanilor, au invatat ce este aceea cultura si civilizatie…

Pentru mine cel putin simpla defilare a unor actori sau voluntari in straie romane prin locuri aparate de daci, prin locuri in care acestia au murit sau prin locuri din care acestia au fost legati si dusi in imperiu ca sclavi reprezinta o batjocura la adresa memoriei lor. Stiu ca “deontologii” vor replica ca aceste sunt doar demersuri nevinovate cu rol cultural.

Replica, evident, totalmente deplasata. E ca si cum ne-am amuza sau culturaliza daca am imbraca pe cineva in straiele ostasesti ale bunicilor nostri si am privi, eventual zambind, cum ar fi impuscati de rusi sau nemti, asa…ca o reproducere a unei scene din al doilea razboi mondial.
Legiunea a XIII-a Gemina a reprezntat o unitate militara INVADATOARE, aceasta este realitatea, un instrument prin care Imperiul Roman a jefuit Dacia.

 

Traian, jefuitorul Daciei, la loc de cinste in fata Muzeului National de Istorie

 

Totusi, cel mai mare semn al bataii de joc este reprezentat de amplasarea statuii nud a imparatului Traian in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei, statuie care, probabil doar in mintea ciudata a creatorului si a celor ce au aprobat amplasarea simbolizeaza, prin “contopirea” draconesului dacic cu lupoaica romana, etnogeneza noastra.

Ca Traian este un erou pentru italieni, putem accepta, este normal sa fie asa. Dar pentru noi? Ce minte bolnava poate elogia un conducator al unui stat si armate invadatoare care a jefuit si inrobit teritoriul nostru? Cum poate figura acest personaj drept erou in istoria noastra cand, prin aurul dacic, el a reusit sa redreseze vistieria imperiala, sa scuteasca de taxe si impozite intreg imperiul timp de doi ani si sa decreteze luni intregi de serbari si jocuri la Roma? Evident, acelasi “erou” al nostru a fost cel ce a dus zeci de mii de daci in sclavie.
Banii publici nu sunt folositi pentru cercetarea vestigiilor dacice, nu sunt folositi pentru publicara unor monografii privind cetatile lor. Astazi, istoricii nostri, cel putin parte dintre ei, continua sa sustina, tacit sau nu, elogierea unor invadatori, a unor asupritori care nu au adus nimic bun in Dacia, decat foc, sclavie si asuprire.

 

un articol de Valentin Roman

Lasă un răspuns