Mihai Viteazul, numit și Malus Dacus (Dacul del Rău) de către dușmani, a fost, fără nicio îndoială, una dintre cele mai importante figuri ale istoriei noastre. Personalitate deosebit de puternică, eroul unirii de la 1600 a trebuit să dovedească o mare abilitate politică, atât pentru a ajunge pe tronul Țării Românești, cât și pentru a aduce împreună cele trei Țări Dacice, după cum mai erau numite țările românești în acele vremuri.
Istoria oficială ne spune că Mihai a fost fiul din flori al voievodului Pătrașcu cel Bun și al doamnei Teodora, o grecoaică, fiind pe jumătate român, pe jumătate grec… Dar alte dovezi răstoarnă această variantă a istoriei: dacă în prima era român din partea tatălui și grec din partea mamei, în a doua este grec din partea tatălui și român din partea mamei. De asemenea, conform noilor probe (necunoscute în vremea lui), Mihai Viteazul este urmașul a doi Împărați Bizantini.
Care sunt dovezile și noile informații cu adevărat inedite despre viața și strămoșii lui Mihai Viteazul vă invit să descoperiți într-o emisiune cu totul și cu totul provocatoare pentru istoria noastră, în care l-am avut invitat pe prof. dr. în istorie Marin Cristian, autorul unei cărți de colecție despre viața, faptele și documentele istorice care vorbesc despre Mihai Viteazul.
Cartea este disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html
Vizionare cu folos!
Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/
Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.
Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos
A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html
Haide, bre, ca Mihai era fiul lui Patrascu si al Tudorei Cantacuzino, sora lui Iani (Ioan) Cantacuzino, intr-adevar urmas al imparatilor romei (bizantini) din dinastia Cantacuzino: asta daca sugrumarea familiei la cucerirea Constantinopolelui in 1453 – cand a ramas doar intr-un singur barbat conform genealogiie oficiale – n-o fi fost de fapt totala si acel singur membru al familiei, iesit la iveala dupa vreo 20-30 de ani dupa caderea Constantinopolelui, sa fi fost un instrus ne-Cantacuzin. Cititi “O mie de ani de istorie” a lui Mihail Cantacuzino.
De ce nu mai primesc newsletter de la dvs?
Nu am mai primit nimic de cateva luni…