Kogaionul și secretele lui – vineri seara, pe Nașul Tv

Categories ArticolePosted on

Cunoșterea geto-dacilor este cu mult mai profundă decât bănuiesc cei mai mulți dintre noi. Sacerdoții geto-daci par să fi cunoscut tainele vieții și ale morții, iar cercetările multidisciplinare de la sanctuarele dacice din Munții Orăștiei (1982 – 2010) ne oferă informații absolut uimitoare.

 

Așadar, vineri seara de la ora 22:00 (în reluare sâmbătă de la ora 18:00 și duminică de la ora 12:00), vă invit pe Nașul Tv să urmăriți emisiunea “Adevăruri tulburătoare” cu tema “Kogaionul și secretele lui”, avându-l ca invitat pe profesorul Timotei Ursu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, unul dintre cei care a participat la aceste cercetări.
Nașul Tv poate fi recepționat pe următaorele rețele de cablu:
–          Dolce – poziția 260
–          UPC digital – poziția 407
–          INES
–          AKTA
–          NEXTGEN
–          HELAS – satelit

Sau pe internet la adresa:
http://live.nasul.tv/

 

De asemena, te invit să participi la conferința cu tema SPIRITUL DACIC RENAȘTE pe care o voi susține în București, joi, 27 septembrie, de la ora 19:00, la sala Arcub, pe strada Batiștei nr.14. Pentru mai multe detalii și rezervări de bilete, accesează acest link:

http://danielroxin.blogspot.ro/2012/09/spiritul-dacic-renaste-conferinta.html

 

 

Proiectul Călătorii în locuri de taină continuă și în această toamnă cu noi incursiuni la Cetățile dacice din Munții Orăștiei, Pădurea Baciu și Munții Buzăului. Mai multe detalii aici:

http://locuridetaina.ro/

 

Daniel Roxin

 

7 comments

 1. de orice natura ,,descoperirile au fost facute, de persoane intuitive, curajoase, ca mai tarziu mediul universitar (mai putin intuitiv) a crezut ca este drept si corect ceea ce deja a fost descoperit,

 2. La province romaine de Dacie exista pendant 165 ans. L’assimilation en général et la substitution du latin à la langue locale ne pouvaient s’opérer en un temps si court. Dans la Pannonie, pourtant voisine de l’Italie, ou dans d’autres provinces, les 160 premières années de l’occupation romaine ne suffirent même pas à la romanisation de la civilisation matérielle de la population locale. Les objets usuels et les costumes n’avaient pas changé avant les guerres marcomanes et il fallut encore 200 ans pour que la romanisation progresse en profondeur. En Dacie, les ravages des guerres marcomanes furent suivis de l’établissement de colons d’origine orientale; ensuite, au terme des guerres mettant fin au bien-être relatif de la génération de l’époque des Sévères, les Romains évacuèrent la Dacie. D’autre part, rien n’atteste la romanisation des groupes de Daces dispersés sur le territoire de la province et leur attachement à cette romanisation après le départ des Romains. L’assimilation du latin comme langue maternelle – qui marqua partout ailleurs l’aboutissement de ce processus – est non seulement indémontrable en Dacie, mais encore formellement démentie par les matériaux de recherches historiques et sociales.

 3. Un salut calduros din Norvegia,Daniel!

  De data asta vad ca lucrurile incep sa se incinga.M-a impresionat f.mult emisiunea cu prof.Timotei Ursu.Este extraordinar sa aflu ca in decursul anilor ce au trecut,au fost si sunt oameni ce si-au dedicat energia si timpul lor studiului civilizatiei dacice intr-un mod care nu s-a integrat in linia oficiala.Sunt persoane de care noi nu am auzit si este bine ca prin intermediul tau putem sa aflam despre cercetari sau studii extrem de importante care au fost impiedicate sa ajunga la noi.Tocmai discutam cu un prieten despre documentarele tale si ceea ce incerci sa faci tu si echipa,cum ca este foarte probabil sa asistam la aparitia unei noi generatii de oameni complet diferita de cei care acum formeaza generatiile vechi,oameni care vor avea o demnitate nationala,o mandrie a unui popor ce se trage dintr-un neam care a impresionat antichitatea,evul mediu in asa masura incat sa fie cinstit cu atentia cuvenita din partea istoricilor timpurilor respective,istorici care au produs documente de o valoare inestimabila,marea majoritate necercetate(Biblioteca Vatican),altele cu greseli de traducere(asa cum mentioneaza d-l prof. in emisiunea ta),generatie de oameni care vor aduce in atentia lumii importanta acestui teritoriu locuit de daci ptr istoria universala,contributia uriasa pe care au avut-o dacii in formarea civilizatiei europene iar ptr noi,cei de acasa redarea,repet, a demnitatii noastre,indreptarea coloanei vertebrale a poporului nostru,deoarece se reveleaza astfel caracterul,personalitatea adevarata a noastra ca neam,care personalitate a fost mereu inabusita de catre marile puteri,de la unguri ,fanarioti,rusi,turci etc.Asa vom putea intelege de ce am avut o asa de zbuciumata istorie,apoi de ce din poporul nostru s-au ridicat atatea genii(psihologia poporului dac,caracterul,comportamentul,natura credintei/religiei,filozofia de viata creand premise,gene ce s-au transmis din generatie in generatie-remarca dl.prof. ca,Iordanes puncteaza la un moment dat cum ca neamul dac prin natura lui era inteligent),de ce suntem cred singurul neam care s-a crestinat nu prin forta,interese politice sau altele,ci prin natura religiei dacilor care au aflat o implinire a credintelor lor in invatatura Mantuitorului(dovada este prezenta continua a vietii monahice pe teritoriul nostru,ei nefacand altceva decat sa treaca in mod natural de la legea lui Zamolxe la Ortodoxie,nivelul absolut la care puteau sa ajunga,tragand dupa ei spre Mantuitorul tot poporul care asculta de ei in mod firesc,caracterul dac fiind unul mai mult duhovnicesc decat material.Daca e sa amintesc doar de traditia guvernarii regilor daci impreuna cu un preot,traditie care o vedem neintrerupta la voievozii nostrii si este suficient sa intelegem cum a avut loc increstinarea noastra.
  Revenind la subiect,observ ca incep sa se spuna in emisiunea ta lucruri extrem de importante,putand sa devina o rampa de lansare ptr viitoare studii multidisciplinare,nationale si internationale.Deja timpul emisiunii nu mai ajunge ptr a face o prezentare suficienta,in cazul de fata informatiile pe care le-a adus prof.Ursu necesitau doua ore,cel putin.Poate vorbesti cu Radu Moraru sa iti mai acorde o ora ptr emisiune,deoarece audienta si cererea este in crestere si se justifica.
  Este bine sa aduci in atentia noastra pe toti cei care se ocupa cu studiul serios al dacilor,persoane precum prof.Timotei Ursu si sa gasesti si cateva minute ptr a prezenta carti care au fost publicate de acestia.De asemenea,pe cat este posibil ptr voi sa vorbiti si cu arheologi,istorici,cercetatori din alte tari care s-au aplecat asupra dacilor.Rescrierea istoriei noastre trebuie sa inceapa mai devreme si nu peste decenii,manualele actuale de istorie sa dispara din sistemul de invatamant si inlocuite cu altele care sa formeze(reactiveze)caracterul adevarat al poporului nostru,astfel ca in 20-25 de ani sa avem o noua generatie de romani.
  Multumesc ptr munca pe care o depuneti si Dumnezeu sa va ajute si sa va indrepte pasii!

  Cosmin

 4. Cele spuse de domnu Ursu lasa o intrebare,daca la Gradistea este muntele sfant al dacilor atunci sarmisegetusa unde poate fi localizata?Hateg subcetate?
  Treaba asta e putin riscanta daca in demersurile pt sapaturile arheologice ce au fost prevazute de catre domnu Hasoti nu e luata in vedere si cetatea din Hateg.
  Sa speram ca sapaturile vor confirma si adevarul va iesi la iveala.

 5. Conteaza mai putin cat a fost capitala Hateg Subcetate, ceea ce conteaza este sa citim in manuale:

  PERIOADA OCUPATIEI ROMANE

  LUPTA DE ELIBERARE A DACILOR DE SUB STAPANIREA ROMANA.

  ELIBERAREA SARMIZEGETUSEI SI PUTEREA TRACO-DACA IN BALCANI

 6. Trebuie sa alungam aceasta pasare neagra de pe Istoria Neamului si sa fim cum am mai fost, in Lumina ! Pentru ca tancii care se vor naste sa invete odata cu primele buchii ai cui urmasi sunt. Asta e Legea si asta e Credinta noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *