Moartea rapper-ului Tupac Shakur: o poveste nerezolvata dupa 27 de ani

Categories DivertismentPosted on

Uciderea lui Tupac Shakur a fost unul dintre cele mai durabile mistere ale hip-hopului. Au trecut peste 27 de ani de cand rapperul a fost impuscat langa Las Vegas Strip. Era pasager intr-un BMW negru cand au fost trase focuri de la un Cadillac. Tupac a fost lovit de patru ori si a murit sase zile mai tarziu, la varsta de 25 de ani. Cel de-al patrulea album solo All Eyez On Me tocmai ajunsese in topuri, celebrand imaginea lui haiduc.

Si acum, intr-o descoperire semnificativa, un barbat a fost acuzat de uciderea vedetei – singurul dintre cei patru suspecti care este inca in viata.

Duane „Keffe D” Davis nu este barbatul inarmat acuzat, dar a fost descris drept liderul grupului – care a dezvaluit intr-un memoriu din 2019 ca a furnizat arma folosita la impuscaturile de la drum.

In statul Nevada, acest lucru este suficient pentru a fi acuzat de crima.

Tupac: Familia „asteapta 27 de ani pentru dreptate”

„Intotdeauna menit pentru ceva grozav”

Tupac a fost cel mai bine cunoscut pentru versurile brute impletite cu violenta, sex si blasfemie care descriu viata in ghetou.

Considerat pe scara larga drept unul dintre cei mai mari si mai versatili artisti ai muzicii rap, el a crescut dintr-o copilarie de saracie in Harlem pentru a deveni un bestseller.

Rapperul a vandut peste 75 de milioane de discuri in intreaga lume si a fost nominalizat la sase premii Grammy.

Dar, in timp ce albumele sale au fost adorate de fani, unele melodii au fost detestate de politicieni.

Tupac nu era strain de necazuri, petrecand o mare parte din ultimii doi ani si jumatate din viata in si in afara instantei, inchisorii sau spitalelor.

Si probabil ca a devenit mai popular in moarte decat in ​​viata, fiind inclus in Rock and Roll Hall of Fame si Hollywood Walk of Fame.

Pe masura ce starul postum a fost dezvaluit la inceputul acestui an, sora lui Sekyiwa „Set” Shakur spusese: „Tupac stia in adancul sufletului ca el a fost intotdeauna menit pentru ceva grozav. In calitate de sora a lui mai mica, am avut privilegiul sa vad acea maretie dezvaluita”.

Cariera sa de inregistrari a fost scurtata brutal si a durat doar cinci ani – dar a avut o influenta incontestabila asupra regilor hip-hop-ului care i-au calcat pe urme.

Un artist „atemporal si universal”.

Richard Bond, care a lansat mai multe documentare despre Tupac, a declarat pentru Reuters in 2017 ca observatiile vedetei despre politica, mass-media si politie sunt inca relevante pentru ascultatori.

„Temele lui sunt atemporale si universale. El a vorbit despre relatiile dintre fii si parinti, dintre oameni si guverne. Ceea ce a vorbit inca rezoneaza cu conditia umana”, a spus domnul Bond.

In ultimii ani, Tupac a avut strazi din California numite dupa el, cu o expozitie uriasa despre viata lui in turneul SUA.

Muzica, poezia si hainele sale au fost expuse – impreuna cu versurile scrise de mana.

Mama lui Tupac, Afeni, a avut un rol extrem de influent in munca fiului ei, dar a murit in 2016, ceea ce inseamna ca nu va vedea pe cineva tras la raspundere pentru uciderea lui.

Set Shakur a descris noua acuzatie impotriva lui Davis drept un „moment esential” si o victorie pentru familia ei.

Sora rapperului a adaugat: „Tacerea din ultimii 27 de ani in jurul acestui caz a vorbit tare in comunitatea noastra.

„Este important pentru mine ca lumea, tara, sistemul de justitie si poporul nostru sa recunoasca gravitatea disparitiei acestui om, fratele meu, fiul mamei mele, fiul tatalui meu”.