Care sunt sfaturile lui Martin Scorsese, cel mai mare regizor de film, pentru tinerii regizori?

Categories DivertismentPosted on

Martin Scorsese i-a indemnat pe tinerii realizatori de film sa foloseasca noile tehnologii pentru lucrari „serioase”, deoarece a subliniat importanta cinematografiei in detrimentul continutului. Vorbind la o discutie pe ecran la festivalul de film BFI Londra gazduit de regizorul britanic Edgar Wright, Scorsese – probabil cel mai mare regizor de film din America – a spus ca „perioada de reinventare” a industriei nu trebuie sa semnifice sfarsitul filmului condus de autori. realizarea de filme.

„Nu am vrut sa fiu ultima linie de aparare”, a glumit el cand Wright l-a intrebat despre cum sa devina un purtator de cuvant al starii actuale a cinematografiei.

Batranul de 80 de ani a criticat anterior ceea ce el vede drept „filme cu parc tematic” care domina peisajul filmului – inclusiv filme in franciza MCU.

„Vreau sa spun cu adevarat asta – nu stiu unde va ajunge cinematograful”, a spus el. „De ce trebuie sa fie la fel ca in ultimii 90-100 de ani? Nu este. Preferam cinematograful din ultimii 90-100 de ani? Da, dar sunt batran.

„Oamenii mai tineri vor vedea lumea din jurul lor intr-un mod diferit. Ce inseamna o singura lovitura acum? nu mai stiu nimic. Nu cred ca inseamna nimic. Sunteti cu totii intr-o perioada de reinventare. Este o perioada extraordinara si o mare parte din ea se datoreaza tehnologiei.”

Scorsese, al carui nou film Killers of the Flower Moon a primit sambata premiera din Marea Britanie la festival, a spus ca exista „atat de multa libertate acum”, incat realizatorii de film ar trebui sa „regandeasca ceea ce vrei sa spui si cum vrei sa spui.

„In mod ideal, sper – ezit sa folosesc cuvantul – filmul „serios” ar putea fi inca facut cu aceasta noua tehnologie si aceasta noua lume din care facem parte.”

Amintindu-si zilele in care mergea la cinematografe in copilarie, Scorsese a spus ca experienta de a vedea un film cu multi oameni este inca „cu adevarat cheie”. „Intotdeauna le cer proprietarilor de teatru sa creeze un spatiu in care tinerii sa spuna: „Vrem sa vedem acest nou film”, care nu este un film in franciza, intr-un teatru si sa impartaseasca cu toti cei din jurul lor… Dar nu sunt sigur care poate fi usor de realizat in acest moment”.

Intrebat de Wright despre cum a definit continutul, regizorul, care a primit numeroase premii, inclusiv un Oscar, patru Bafta-uri, trei Emmy, trei Globuri de Aur si un Grammy, a spus ca continutul este „ceva ce mananci si arunci”.

„Este ca o bomboana”, a adaugat el. „Imi place sa am televizorul tot timpul… Am sunetul scazut. Acesta este continutul. Este aproape ca radioul inainte de televiziune, este o voce in fundal. Dar daca vrei sa ai o experienta care iti poate imbogati viata, este diferit.”

Regizorul a fost intampinat cu aplauze incantate si urale la Sala Regala a Festivalului plina. El a spus ca Killers of the Flower Moon, care este despre crimele in viata reala a zeci de membri ai tribalului Osage in Oklahoma din anii 1920, si ii vede pe Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone si Robert De Niro, a fost despre un capitol din istorie care a fost acoperit.

De asemenea, a discutat despre unele dintre cele mai mari hituri ale sale, inclusiv Mean Streets, Taxi Driver, Goodfellas, Gangs of New York si The Departed, si a impartasit anecdote din cariera sa ilustra.

Fara sa-l numeasca, Scorsese a comparat personajele din The Wolf of Wall Street cu Donald Trump. „L-au ales!” el a spus. „Este vorba de ucidere, du-te sa ia banii, fa orice pentru a castiga.”