Asemănarea frapantă dintre steagul secuiesc si cel transnistrean…

Categories DezvăluiriPosted on


Steagul secuiesc, cel pe care liderii formațiunilor extremiste maghiare, fie că e vorba de UDMR, PCM sau PPMT, îl vor arborat pe instituțiile publice ale statului român sau chiar pe Parlamentul României, este o invenție a propagandei revizioniste maghiare.

O spun chiar ei, extremiștii maghiari. Bedo Zoltan, un jurnalist propagandist al revizionismului maghiar o spune clar în paginile publicației Szekely hirmondo unde afirmă faptul că steagul secuiesc, similar celui al regiunii separatiste Transnistria, a fost inventat în 2009. Bedo nu spune că acest steag ar fi fost al secuilor din secolul XII sau XIV, ci afirmă cât se poate de clar faptul că acest steag a fost adoptat în 2009.

Szekeres Attila István, Membru al Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române și al Societăţii Maghiare de Heraldică şi Genealogie spune următoarele despre steagul secuiesc: „Acest așa-zis steag secuiesc este luat dintr-un model de broderie de pernă. Varianta corectă din punct de vedere istoric este diferită de acest fals steag prin amănunte esențiale pentru un heraldist: soarele trebuie să se sprijine pe o singură rază, nu pe două, iar semiluna ar trebui să fie crescătoare, nu descrescătoare. Această făcătura, în jurul căreia se face acum atâta tevatură, a ajuns să fie impațită peste tot, ca la talcioc, fără să fie întrebați specialiștii”

Sursa: Dan Tănasă

Nota mea: Dincolo de aceste opinii exprimate chiar de reprezentanți ai comunității maghiare, constatăm cu surprindere asemănarea frapantă dintre steagul secuiesc și cel transnistrean… În condițiile în care ambele aparțin unor comunități etnice care contestă autoritatea statului în care trăiesc (Moldova și România), această asemănare pare să fie deloc întâmplătoare. Să nu uităm că enclavizarea secuimii a fost opera geostrategică a lui Stalin, realizată pentru a avea o sulă în coasta României oricând și că astăzi Ungaria și implicit comunitatea maghiară din România are un parteneriat preferențial cu Rusia. Prin urmare, având în vedere atitudinea celor două comunități (cea transnistreană și cea maghiară) și relațiile pe filiera rusă, ne putem gândi, speculativ, că cele două steaguri au în spate conceptul acelorași oameni.

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns