Beneficiile de a avea un cont de e-mail personalizat

Categories ArticolePosted on

A avea propriul nume de domeniu este in sine un mare beneficiu. Atunci cand cineva te cauta pe internet, fie ca persoana fizica, fie ca si companie, si iti gaseste site-ul web, vei fi deja facut un pas inainte pentru a obtine un nou client. In acest articol va vom explica principalele beneficii ale unui cont de e-mail personalizat.

Cand aveti propriul domeniu si site, doriti ca oamenii sa-l viziteze, sa-i revizuiasca continutul si sa faca actiunile pe care le doriti (completati formularele de contact, cumparati, descarcati…). De multe ori, vor avea indoieli cu privire la ceea ce oferiti sau pur si simplu vor dori sa va contacteze. Daca aveti un cont de e-mail creat cu propriul domeniu pentru aceasta, veti creste sansele ca acestia sa va raspunda. Poate parea neprofesionist sa ai propria afacere si sa folosesti conturi de e-mail precum Gmail, Yahoo… 

Din fericire, daca aveti deja propriul domeniu, va va fi foarte usor sa va creati propriile conturi de e-mail.

Beneficiile de a avea un cont de e-mail personalizat

1. Simplitate

Un nume de domeniu propriu precum „www.compania ta.com” este mai usor de retinut, in acelasi mod, un e-mail de tip: info@compania ta.com le va face mai usor sa te contacteze, atata timp cat cunosc numele tau. domeniu va pot trimite un e-mail.

2. Credibilitatea

Este mult mai probabil ca cineva sa doreasca sa contacteze compania dumneavoastra daca aveti o adresa de e-mail personalizata. Simplul fapt de a-l detine o face sa para o afacere profesionista si gata sa raspunda la orice intrebari.

3. Conducere

Oricine poate avea un cont de email de tip gmail, avand propriul cont de email cu un domeniu personalizat te va face sa iesi in evidenta fata de concurenta ta, te va ajuta sa iti cresti cunoasterea brandului si sa arati ca ai o afacere stabila si avansata.

4. Consecventa

Cu conturile de e-mail gratuite, se poate intampla ca functiile sa se schimbe in viitor sau pur si simplu sa nu mai functioneze (cum s-a intamplat cu conturile de e-mail @terra.es). Cu un cont de email pe propriul domeniu, vei evita acest tip de problema, vei avea control total asupra functionarii acestuia.

5. Personalizare

In functie de propriul domeniu, poti crea conturi de e-mail cu nume diferite in functie de nevoile tale. De exemplu, puteti avea un cont pentru fiecare departament, tastati: [email protected] , [email protected] … Creati conturi de e-mail pentru fiecare angajat… Aveti multe optiuni in functie de modul in care doriti sa il organizati.

6.Control

A avea conturi de email pe propriul domeniu si cu propriul plan de email iti ofera control asupra caracteristicilor acestuia, poti crea filtre de redirectionare, extinde spatiul disponibil, ai antivirus… totul in functie de nevoile tale, fara a fi nevoie sa depinzi de un furnizor care ofera serviciul este gratuit si care poate modifica caracteristicile in orice moment.

Indiferent de tipul de site web pe care il aveti, un cont de e-mail personalizat va va ajuta sa va atingeti obiectivele si sa va oferi afacerii o viziune profesionala.

Cum imi creez propriul cont de e-mail?

1. Un nume de domeniu

Inainte de a va putea crea propriul cont de e-mail, va trebui sa cumparati un nume de domeniu. Domeniul va fi partea care va merge dupa @. Pentru ca contul de e-mail sa aiba sens, va fi necesar sa cumparati un domeniu care sa va identifice marca. MrDomain, un colaborator IEBS, este o companie care ofera servicii de inregistrare a domeniilor. Puteti consulta aici ajutorul despre cum sa desfasurati procesul de inregistrare a domeniului.

2. Planul de corespondenta

Dupa inregistrarea numelui tau de domeniu, va trebui sa angajezi un serviciu care include crearea de conturi de e-mail. Furnizorul dumneavoastra de e-mail se va ocupa de orice probleme tehnice care pot aparea si va gestiona stocarea disponibila, securitatea si administrarea. Va trebui pur si simplu sa creati contul de e-mail cu o parola pentru ca acesta sa inceapa sa functioneze.

3. Decideti asupra numelui

Cand aveti deja un serviciu care include crearea de conturi de e-mail, puteti decide numele cu care doriti sa va creati e-mailul, acesta va fi partea care merge inaintea @. In general, se creeaza intotdeauna un cont generic, tastati: [email protected] , [email protected] si apoi sunt create conturi mai specifice de catre departamente si/sau angajati.

4. Creati contul de e-mail personalizat

Pasul final va fi crearea contului astfel incat sa inceapa sa functioneze, pentru aceasta va trebui sa accesati panoul de management al furnizorului dvs. de e-mail si sa il creati. Odata creat, puteti decide cum sa il gestionati, de exemplu, accesand-l direct dintr-un serviciu online, cum ar fi webmail sau configurandu-l intr-un manager de e-mail precum Outlook.

Acum ca aveti propriul domeniu si conturile de e-mail personale, puteti incepe sa facilitati o comunicare mai eficienta si mai profesionista.