Cele mai mari, mai spectaculoase și mai misterioase movile din România. Lucram la un nou documentar. Lansarea în octombrie…

Categories ArticolePosted on

Plecat prin țară ca să filmez cele mai neobișnuite movile cu aspect tumular, ieri am fost, atât eu cât și Silviu Crângureanu, operatorul nostru, uimiți de ceea ce ni s-a dezvăluit ochilor, la marginea localității Movile, județul Sibiu: zeci de movile uriașe, unele de înălțimea unui bloc cu 10 etaje și un diametru de aproximativ 100 de metri…, în raport cu care Piramidele de la Șona, de exemplu, par niște glume.

Fotografiile nu pot arăta spectaculozitate locului însă vă vor convinge că e un loc de poveste. Din octombrie veți putea vedea rodul muncii noastre din această vară  – un scurt metraj în care vă vom prezenta cele mai misterioase și mai spectaculoase movile din țară. Unele dintre ele sunt, cu siguranță, morminte antice încă neexplorate, altele sunt formațiuni geologice. Toate însă nasc povești și legende. Până atunci, vă deschid apetitul cu câteva fotografii de la Movile.

Daniel Roxin

 

Foto: Silviu Crângureanu, Daniel Roxin, Hannybal

Lasă un răspuns