Cică potrivit unui studiu de ADN realizat la Oxford românii ar fi urmași ai grecilor, ai lituanienilor, ai sirienilor sau ai egiptenilor!!!

Categories ArticolePosted on

De câteva zile, o parte a presei românești se dă de ceasul morții să ne convingă de importanța științifică a “primei hărți interactive detaliate, care arată amestecul genetic al populațiilor în trecut”, realizată de cercetătorii de la Universitatea Oxford și de la UCL, studiu care “ar demonstra” că românii sunt urmași ai grecilor, ai lituanienilor, ai sirienilor sau ai egiptenilor!!!

 

Desigur, aceste concluzii sunt trase de aceeași presă care a ignorat sau a căutat să ducă în derizoriu studiul de paleogenetică realizat la Hamburg acum 7-8 ani, studiu care demonstra o anumită înrudire a populației actuale a României cu tracii.

 

Ei bine, dacă acel studiu realizat de prof. univ. dr. Alexander Rodewald și dr. Georgeta Cardoș le-a stat denigratorilor României în gât, neștiind cum să îl scuipe, acum au găsit ceva pe gustul lor infect cu care să intoxice opinia publică…

 

Ceea ce face ca acest studiu realizat la Oxford să nu fie mai mult decât un exercițiu de marketing și manipulare este faptul că a fost analizat ADN-ul a doar 1490 de persoane din 95 de populații din întreaga lume. Asta înseamnă o medie de 15 persoane pe populație.

 

Apăi dacă 10-15 persoane din România, selectate pe criterii absolute discutabile, sunt un eșantion reprezentativ pentru populația acestei țări, atunci am putea fi și urmași ai chinezilor sau poate ai amerindienilor din Statele Unite! Doar numărul minorităților etnice din România este, probabil, mai mare decât “eșantionul” reprezentativ amintit mai sus!!!

 

Logica elementară ne spune că cele 10-15 persoane nu pot fi reprezentative nici măcar pentru o zonă istorică cum ar fi Țara Moților, de exemplu. De altfel, orice genetician serios vă va spune că doar realizarea unei hărți genetice cu adevărat reprezentative pentru România ar presupune cercetarea ADN-ului a câteva mii de persoane pe niște algoritmi extreme de complicați care ar trebui să țină cont de amestecul de populații dintr-un oraș precum Bucureștiul dar și de comunitățile conservatoare, tradiționale precum cele ale maramureșenilor, moților, bucovinenilor…

 

Și atunci, un număr de 1490 de persoane,  care ar putea fi necesare doar pentru realizarea hărții genetice corecte a unei singure populații, pot să ne dea mai mult decât o imagine superficială asupra a 95 de populații din întreaga lume?

 

În concluzie, tamtamul făcut de o parte a presei românești cu această așa-numită hartă interactivă este doar o manipulare penibilă realizată de aceleași forțe care luptă de multă vreme să distrugă identitatea și istoria acestui popor.

 

Desigur, niciun om rațional nu contestă faptul că migratorii au lăsat urme genetice în poporul român. Cei care contestă însă rădăcinile dacice ale neamului nostru, folosindu-se de această nouă “cecetare științifică” a occidentului,  nu pot să fie decât niște cretini jalnici sau niște alogeni ticăloși!

 

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

7 comments

 1. Ar fi interesant sa dezbateti subiectul despre cum au influentat migratorii limba si obiceiurile dacilor/romanilor , care a fost numarul , procentul acestor migratori comparativ cu populatia locala. Nu pot intelege in ce numar au venit bulgarii sau sarbii de au putut ocupa atata teritoriu si de a isi impune limba si obiceiurile… Au fost aceste zone pustii, nelocuite de traci/daci? Cum au putut acestia din urma sa-si uite limba materna si sa isi insuseasca bulgara, sarba etc!!?!

 2. Si de ce nu le recomandati acestor oameni de presa, pentru ca meseria de “ziarist” e pe cale de disparitie, cartea lui Densusianu “Dacia Preistorica”.
  Densusianu fara dovezi de laborator a tras niste concluzii fantastice.

 3. da parerea mea este ca in acest domeniu nu vom fi invinsi usor, daca la aur si la resurse ei mai pot umbla si fura , eu zic ca la materia cenusie noua generatie ii va zdrobi , nu vor da inapoi si vor apara adevarul , il vor aduce clar la lumina,

 4. Totusi studiul spune ca ne inrudim cu italienii din sud in proportie de 8,6% ceea ce confirma oarecum studiile de ADN realizate in Germania. Pe de alta parte este vorba de o inrudire nu despre descendenta. Tot asa de bine populatiile din nord pot fi, sau sunt, urmasele populatiei carpato-dunarene (daca ne gandim la migratia sud-nord). Inrudirea cu grecii ar fi normala daca ne gandim la aria de acoperire a populatiei tracice. Cred ca studiul vine in sprijinul teoriei conform careia noi nu suntem urmasii Romei, teorie cu care, personal, sunt total de acord.

 5. Am citit respectivul studiu – desi nu in varianta originala, va rog chiar s-o gasiti si sa puneti aici linkul pentru a le putea raspunde ipochimenilor pe limba lor – si am gasit luati in calcul 13 cetateni romani. Atat, 13 insi din Romania, care nu se stie ce hram poarta. Pai sa faci statistici de felul asta cu 13 insi dintr-o tara tavalita de toate hoardele istoriei dar care a rezistat in ciuda tuturor dusmanilor ei (a rezistat, dar nu complet neafectata), pai daca si asta e stiinta, atunci eu sunt Papa de la Roma!!

 6. …se pare ca toate studiile genetice nu fac decat sa`l confirme pe Densusianu… Oare cand va fi luat in seama ca unul dintre cei mai importanti scholari ai mitologiei antice europeene ?

 7. Cercetari se fac dar depinde cine interpreteaza rezultatul si ce interese are.Dar ca sa ne facem o parere cam din ce populatie se trag daco-getii ar fi bine sa vedeti cuvantul”apa”.
  Lituanienii mai spun “upa”, sanscritii probabil scytii spuneau “apa” dar si “uda”, proto- persanii “ap”, celtii (galii) spuneau ‘aba”, ilyrii spuneau “achia” si latinii “aqua”. Celelalte popoare slavo-germanii “woda”, “water”, “waser”.Deci se vede ca slavo-germanii au mers pe ramura “uda”pentru apa.
  Concluzia ar fi ca dacii se inrudeau cu celtii, balticii, ilyrii,proto-persanii si mai putin cu slavo-germanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *