Aberațiile preotului Visarion Alexa la B1Tv: Sarmizegetusa Regia este un loc demoniac, Decebal a fost o ființă demonică pentru că s-a sinucis!

Categories DezvăluiriPosted on

Atunci când habotnicia și incultura istorică stau împreună, rezultatul nu poate să fie decât unul regretabil. Așa se face că preotul Visarion Alexa, paroh la Biserica Pogorârea Sfântului Duh, Sfântul Nicolae – Militari (București) s-a întrecut pe sine în ultimul episod al emisiunii 360 de grade difuzat sâmbătă seara la B1 Tv. Aici, aflat în vervă mare, semn că îi place să fie pe „sticlă”, a debitat câteva prostii catastrofale care, în mod cert, nu fac cinste Bisericii Ortodoxe Române.

Iată două extrase din emisiunea amintită, o emisiune în care invitații au vorbit despre locurile spirituale din România și anumite slujbe din practica bisericii:

360 DE GRADE – 1:44:50Visarion Alexa: „Eu nu m-aș duce să mă rog la Sarmizegetusa dintr-un singur motiv: acolo a existat o credință demoniacă pentru că dacii îi omorau pe cei mai tineri, îi aruncau în sulițe și îi trimiteau în ceruri, iar Decebal este un sinucigaș. (…) Sarmizegetusa Regia este un loc în care s-au făcut practici demoniace!”

360 DE GRADE – 1:51:20Visarion Alexa: „Dacă cineva vine la mine și îmi spune că… părinte, merg în diverse locuri să mă încarc de energie, printre care altarul de la Sarmizegetusa al vechilor daci, atunci eu o să îl opresc de la împărtășanie și o să-i spun că nu îl pot împărtăți până când nu își stabilește identitatea spirituală. Sau dacă poartă amulete care nu aparțin ortodoxiei, la fel fac – nu îl primesc nici la spovedanie, nici la împărtășire. (…) Astea sunt regulile jocului!”

Vezi emisiunea AICI

Ca să folosesc o expresie în acord cu subiectul discutat, aș spune că este strigător la cer să auzi astăzi pe un post național de televiziune astfel de mesaje, demne de Evul Mediu întunecat, cu care și islamiștii s-ar mândri! Mai rămâne, cine știe, ca preotul Visarion Alexa să ne îndemne să distrugem Sarmizegetusa Regia cu barosul sau cu dinamita, precum a făcut ISIS cu o serie de orașe și temple antice, din rațiuni asemănătoare.

Cum să vorbești în acest fel despre Decebal, eroul care a luptat până la ultima suflare pentru apărarea acestor pământuri, bazându-te doar pe reprezentarea de pe Columna lui Traian, care este în primul rând PROPAGANDĂ POLITICĂ ROMANĂ?!?

Faptul că Visarion Alexa este într-o gravă eroare este demonstrat mai jos de istoricul Dan Oltean, autor al monumentalelor lucrări RELIGIA DACILOR și REGII DACILOR, care mi-a și semnalat aseară aberațiile acestuia.

Înainte de a-i da cuvântul lui Dan Oltean, aș mai atinge un subiect delicat, dacă preotul Visarion Alexa tot vorbește despre sacrificii demoniace… Prin urmare, să ne spună dumnealui cum vede omorârea aproape ritualică a sute de mii de miei, anual, cu ocazia Paștelui Ortodox, un obicei care este asociat cu… ÎNVIEREA LUI IISUS? În condițiile în care Biserica Ortodoxă nu condamnă acest obicei, nu se delimitează de el, ba, dimpotrivă, mulți preoți își cumpără miei sacrificați, am putea concluziona că este chiar agreat. În baza căror „reguli ale jocului”, ca să îl parafrazez pe Visarion Alexa? I-o place lui Iisus sau lui Dumnezeu acest obicei? Au cumva nevoie de sânge proaspăt?!? Oare Visarion Alexa realizează aberația asocierii sacrificării mieilor cu momentul Învierii sau își cumpără și el un miel în fiecare an pe care îl omoară cu propriile mâini, în numele… MÂNTUIRII? După ce ne răspunde la aceste întrebări și după ce citește lecția de istorie pe care i-a dedicat-o Dan Oltean, îl ascultăm și cu alte opinii despre Decebal și Sarmizegetusa!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Iată cum desființează istoricul Dan Oltean aberațiile preotului Visarion Alexa:

  1. Referitor la presupusele sacrificii umane de la Sarmizegetusa Regia.

De-a lungul celor aproape 100 ani de săpături arheologice de la Sarmizegetusa Regia, întreprinse de arheologii români, nu s-a descoperit până acum nici o dovadă istorică că în această capitală religioasă-politică-economică a regatului dac s-ar fi ucis oameni în scop religios. Nu există nici un schelet uman sau resturi de schelet inhumate sau incinerate. De fapt, până acum la Sarmizegetusa Regia în incinta sacră şi în aşezarea civilă nu s-au găsit decât oase de animale (porc şi vită). Situaţia este identică şi pentru cetăţile de la Băniţa, Costesti, Blidaru, Piatra Roşie, Feţele Albe, Căpâlna, dar şi pentru restul davelor din Dacia. Aceasta demonstrează că ritualul „trimiterii solului la Zalmoxis” amintit de Herodot pentru secolul 5 î.e.n. nu se mai practica pe vremea marelui preot Deceneus.

Activităţile preoţilor daci de la Sarmizegetusa Regia de pe timpul regatului dac sunt amintite de istoricul antic Iordanes. Acesta se referă la modul în care dacii, însufleţiţi de Deceneus, studiau: logica, astronomia, matematica, botanica, morala şi evident „practica nemuririi sufletului”.

Iată doar două citate din autorul antic:

„Căci atunci a ales dintre ei pe bărbaţii cei mai de seamă şi mai înţelepţi pe care i-a învăţat teologia, i-a sfătuit să cinstească anumite divinităţi şi sanctuare, făcându-i preoţi şi le-a dat numele de pileati ” (Getica, 71).

Deceneus a: „demonstrat teoria celor 12 semne ale zodiacului, le-a arătat mersul planetelor şi toate secretele astronomice şi cum creşte şi scade orbita lunii şi cu cât globul de foc al soarelui întrece măsura globului pământesc şi le-a expus sub ce nume şi sub ce semne cele 346 de stele trec în drumul lor cel repede de la răsărit până la apus spre a se apropia sau depărta de polul ceresc” (Getica, 69).

2) Referitor la presupusul demonism al regelui erou Decebalus

Nu există nici o dovadă scrisă că regele erou Decebalus s-ar fi sinucis.

Sinuciderea regelui dac apare prezentată doar pe relieful columnei din Roma. Aici regele şi-ar fi tăiat beregata, sacrificându-se practic în faţa romanilor, pentru a nu ajunge captiv. Această scenă este un „tablou propagandistic”. Se înscrie în acelaşi arhetip cu restul scenelor de pe columnă unde nu apare nici un mort din rândul armatei romane. Victime sunt doar dacii…, iar suprema victimă este chiar eroul Decebalus care… a reuşit să ucidă trei generali romani (unul dintre ei, Fuscus, a fost şeful întregii armate romane) şi să distrugă trei legiuni romane (Traian va înfinţa trei legiuni noi pentru a le înlocui pe cele pierdute – una din cele pierdute este V Alaudae).

Dovada că scena de pe columnă este o minciună o oferă monumentul funerar al lui Tiberius Claudius Maximus, ofiţerul roman care a găsit trupul regelui dac şi l-a dus înaintea lui Traian. În scena de pe  monumentul de la Philippi, din Macedonia, Decebalus nu işi taie beregata.

Pe de altă parte, Dio Cassius în cartea „Istoria Romană” unde sunt descrise războaiele dintre Decebalus şi Traian nu oferă nici o informaţie despre cum a murit Decebalus.

În cartea apocrifă a lui Plutarh, intitulată „Viaţa lui Traian” găsim informaţia preţioasă conform căreia: „Decebalus a fost găsit mort, iar Traian a poruncit să i se taie capul şi să fie dus la Roma.” (citat din cartea episcopului spaniol Antonio de Guevara: Una Decada, 1, 12, p.395).

Prin urmare nu există absolut nici o dovadă istorică autentică care să ateste „sinuciderea” regelui erou Decebalus.

Dovada faptului că regele dac nu a fost un rege sinucigaş, ci un erou al neamului, vine şi din faptul că după anul 120 e.n. există cel puţin 25 de daci în intregul imperiu roman care îi adoptă numele. Găsim numele de Decebalus din Britannia până în Moesia Inferior şi de la Roma până în Dacia.

Concluzie: este de recomandat preoţilor ortodoxi, care dau dovadă de habotnicie şi primitivism, să se ridice măcar la nivelul preoţilor lui Deceneus de acum 2000 de ani. Pentru aceasta ar trebui să studieze: logica, morala, botanica, matematica, astronomia, dar şi istoria neamului. Probabil pentru preotul de faţă, care a adus injurii faţă de simbolurile istoriei neamului, ar trebui şi un consult psihiatric. (afirmaţia că nu îi spovedeşte pe „creştinii care au în casă elefanţi cu trompa îndreptată spre uşă” dovedeşte că manifestă clare tendinţe obsesiv-compulsive).

Dan Oltean

Autor: Regii Dacilor şi Războaiele cu Romanii, 2010; Religia Dacilor (ed. a 2-a), 2014

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns