CRĂCIUNUL – Sărbătoare GETO – DACICĂ. Informații care răstoarnă multe dintre lucrurile pe care credeai că le știi. E important să afli!

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

De mii de ani, pe teritoriul României de astăzi, strămoșii noștri marcau solstițiul de iarnă cu ritualuri și practici spirituale legate de moarte și renaștere.

Deși pentru cei mai mulți Crăciunul are doar rezonanțe creștine, în realitate acest moment marchează o sărbătoare geto-dacică, pre-creștină, creștinismul suprapunând momentul nașterii lui Iisus peste el. De altfel, opiniile cercetătorilor duc momentul nașterii Domnului în primăvară, nicidecum pe 25 decembrie, după ce o perioadă a fost sărbătorit și pe 6 ianuarie…

În ceea ce îl privește pe Moș Crăciun, imaginea lui cu straie roșii și cu tabăra în Laponia este doar un concept de marketing în spatele căruia se fac mulți bani.

Pentru vremea geto-dacilor, Moș Crăciun – Zeu pastoral – avea altfel de îmbrăcăminte, într-o altă culoare, iar darurile lui erau spirituale…

Fără a intra și în alte detalii inedite despre Crăciun, ca sărbătoare geto-dacică, vă invit să vizionați una dintre cele mai interesante emisiuni pe care le-am făcut. O emisiune în care i-am avut invitați pe Prof. univ. dr. Ion Ghinoiu, etnolog, membru corespondent al Academiei Române și pe regizorul Leonardo Tonitza, autorul filmului NIASCHARIAN – SĂ RENAȘTEM.

O emisiune cu o bogăție de informații inedite, o emisiune care răstoarnă multe dintre lucrurile pe care credeați că le știți despre Crăciun.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

2 comments

  1. Deci ,,crestinismul a avut posibilitatea de a ,,PRELUA,, din mitologia tracilor elemente,,,,,aici desigur in film se vorbeste atat de ,,Cruce,, ca simbol cat si de sarbatorirea Nasterii lui Hristos (Craciunul). Si acel istoric spune , interesant despre ambele ,,preluari,, ca de fapt pana atunci pana la preluarea lor intr-un tarziu de la ,,STARTUL CRESTINISMULUI,,,ei crestinii nu au simtit nevoia sa tina ,,Craciunul,, sau sa aiba un simbol cruciform in inchinarea lor. Asta inseamna ca termenul folosit de domnul istoric adica ,,crestinismul,, era de fapt ,,FALSUL CRESTINISM,, asa cum relateaza Scriptura ca urma sa se intample dupa un anume timp dupa moartea majoritatii Apostolilor , cand crestinismul curat urma sa fie paganizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *