Dacii au ajuns la Moscova. Video

Categories ArticolePosted on

Dacii se luptă la Moscova. Nu este o glumă, ci e vorba despre cel mai mare festival de reconstituire istorică,”Vremuri şi Epoci”, organizat în capitala rusă. Pentru prima dată participă şi România. Liviu Iurea vă invită să faceţi o incursiune în timp, pentru a simţi atmosfera de acum două milenii.

Oale de lut făcute cu mâna, cămăşi din zale , brâie şi chiar opinci sunt doar câteva obiecte care stârnesc interesul celor care au venit la festival.

Copiii sunt atraşi de cantecul la drambă şi sunt curioşi cum se auzea toba pe timpul dacilor.

19 români din mai multe judeţe ale ţării au venit în capitala rusă să arate cu ce se îndeletniceau dacii în urmă cu 2000 de ani.

Femeile dace se ocupau de gospodărie, iar bărbaţii – cu arta războiului. Armele şi costumele de luptă au fost cele mai apreciate.

Ruşii au văzut şi cum se luptă dacii.

În afară de viaţa cotidiană de acum 2000 de ani, vizitatorii au avut ocazia să simtă şi atmosfera luptelor între romani şi popoarele barbare.

Totul a fost cât se poate de autentic: costume de epocă, strategii de luptă cu folosirea armelor de la acea vreme – suliţe,  arcuri cu săgeţi şi chiar catapulte.

Sursa: http://stiri.tvr.ro/dacii-au-ajuns-la-moscova_61404.html

 

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns