Române, spune lumii cine eşti! 9.000 de ani de istorie îţi cer asta.

Categories ArticolePosted on

un articol de Valentin Roman

Se încearcă tot mai mult ca identitatea naţională a românilor să fie ştearsă, mascată, ascunsă, ca parte din amplul process de globalizare pe care băieţii “deştepti” l-au demarat de ceva vreme.

Raportandu-ne strict la ţara noastră, avem exemplu concret de cum funcţionează propaganda, de cum se aplică strategiile ce au ca rol menţinerea poporului într-o stare de necunoaştere, de anihilare a oricărui sentiment sau manifestare naţionale.

Toate au ca scop final crearea contextului în care românii nu vor mai fi stăpâni în ţara lor, în care toate resursele pământului vor fi exploatate de alţii şi în care cei venetici de neam şi ţară vor putea să se aşeze pe terenurile cumpărate stupid de ieftin de la românii sărăciţi inteţionat în ani şi ani de zile.

Ceramică de Cucuteni…vechime 7.000 de ani, pe când Europa…”dormea”

Căci un popor fără identitate este asemeni unui orfan pentru care uşile orfelinatului se deschid la 18 ani, iar el este pur şi simplu aruncat în vâltoarea vieţii fără părinţi care să-i ghideze paşii, fără un sistem de valori construit, singur şi expus.

Aşadar criza identitară este cea mai gravă situaţie în care se poate afla un popor. “Tăierea” rădăcinilor de către cei ce ne scriu istoria, promovarea intensă prin canalele media a elementelor subculturale, lipsa de susţinere a culturii, a inventatorilor, a olimpicilor, a scriitorilor şi artiştilor, toate la un loc contribuie la distrugerea României şi românismului în genere.

Şi totuşi, oricât ar încerca “EI”, noi încă existăm. Şi nu doar vieţuim, ci suntem mlădiţe ale unui trecut incredibil, suntem copii ai unui pământ plămădit cu oasele, sângele şi sudoarea a sute de generaţii de strămoşi, ce coboară în vechime până în vremuri imemoriale. Căci despre noi nu se poat spune c-am fi venit de undeva…noi suntem D’ACIA!

Noi avem un bunic sau o bunică în fiecare Vasile, Ion, Gheorghe, Ana, Safta sau Mărioara din orice sat al României.

Iar tu, român de-al meu, călător pe alte meleaguri, spune-le celor ce te vor întreba cine eşti şi de unde vii, că palmele înaintaşilor tăi au creat ceramica de Cucuteni, cea mai veche formă de artă elaborată a Europei, că mâinile lor au fost primele de pe acest continent care au folosit coarnele plugului şi care au cultivat solul.

Măria sa Ştefan cel Mare, domnul Moldovei

Spune-le ca agricultura la noi, creşterea animalelor, meşteşugurile şi tot ce înseamnă sedentarism şi rădăcini în pământul natal au început în mileniul VII î.Hr., în timp ce în restul Europei era beznă, abia 1.500-2.000 de ani mai târziu aceste practici fiind atestate în vestul considerat azi a fi „zona civilizată”

Mai spune-le străinilor că Bucureştiul românilor nu are măreţia şi grandoarea arhitecturală a Parisului, Romei, Madridului sau Londrei pentru că noi ne-am construit oraşele cu propriile mâini şi resurse, nu prin munca sclavilor şi cu bunurile jefuite de imperiile coloniale antice şi medievale.

Spune-i spaniolului, de pildă, că palatele madrilène sunt constuite cu plata de robie şi sânge a incaşilor şi cu aurul furat de la aceştia. Iar englezului să-i spui că al lor Richard Inimă de Leu a fost doar un aventurier în căutare de glorie personală, care şi-a falimentat ţara pentru a-şi susţine campaniile dezastruoase din Orient, comparativ cu al nostru Ştefan, care, prin acţiunile sale, a fost un “Athleta Christi” întru apărarea întregii creştinătăţi…

Tot străinilor, când te vor privi arogant, spune-le că îşi datorează bunăstarea şi gradul de confort şi civilizaţie nouă, care secole de-a rândul am stat pavăză în calea otomanilor, tătarilor, în faţa întregului puhoi asiatic ce s-a revărsat după jaf şi crimă în această parte de lume.

Tu, române, nu ai de ce să ţii capul plecat în faţa nimănui, niciodată, pentru că tu pe pământul tău ai stat, nu pe al altora, tu l-ai muncit şi făcut să rodească, tu ai stat cu o mână pe plug şi alta pe sabie şi nu ai râvnit niciodată la bunul altuia.

Cum să fi creat tu cultura Vestului, când toată istoria ta a trebuit să lupţi împotriva jefuitorilor şi să munceşti pentru a pune un boţ de mămăligă şi o bucată de brânză pe masă, la copii?

Şi totuşi, chiar şi în atare condiţii, pământul nostru a dat un Creangă şi un Eminescu, pui de ţărani români, dar care pot sta la loc de cinste în panteonul culturii universale, alături de un Lord Byron sau un Shakespeare.

Dor…dragoste…pământ…viaţă

Nu ai avut de ce să o faci, pentru că 9.000 de ani de sedentarism pe pământul tău au făcut ca, între tine şi el, vene solide, din sânge, pământ şi apă, s-au creat. Nu ai avut de ce să o faci pentru că munţii, câmpiile, râurile, dealurile, marea, toate câte sunt ale tale şi-au oferi tot ce avai nevoie.

Ridică-ţi ochii şi priveşte-l pe străin în ochi, căci eşti din neam vechi, eşti copil de oameni buni, frumoşi, harnici, credincioşi, curaţi, ospitalieri, cinstiţi, răbdători, dar şi viteji, aprigi şi neînfricaţi atunci când Ţara o cere. Lumea să ştie românul nu înseamnă şatră, nu înseamnă manea…

Ştiu că acum eşti trădat de tot ce înseamnă politicieni, dezamăgit de tot ce înseamnă liderii tăi, furat, minţit, sărăcit pe zi ce trece tot mai tare, obligat să munceşti pentru străini, departe de tot ce îţi este drag ţie, dar va veni o vreme, frate român al meu şi soră româncă a mea, când buciumul de schimbare, cel ce va chema pe toţi copiii României, va suna din nou.

Va veni o vreme când nu va mai trebui să fi umilit în ţara ta de minoritari sau să plăteşti credite pe 30 de ani pentru o garsonieră, în timp ce alţii îţi împodobesc cu zeci de turnuleţe palatele ostentative, construite pe furt.

Va veni o vreme când nu te vei mai simţi ca având mai puţine drepturi, în mod paradoxal, decât cei ce sunt străini de acest pământ şi va veni o vreme când aurul, apele, pădurile, holdele şi însăşi soarele de pe cerul României vor fi iarăşi ale tale.

Să auzim de bine, române! Şi nu uita că pe lumea asta nu ne avem decât unii pe alţii, toti ai noştri, cei ce suntem fraţi!

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

58 comments

 1. Bine ati scris, Domnule Valentin Roman!
  Intr-o buna zi,ne vom intalni si o sa va imbratisez cu drag…
  Va multumesc pentru tot ce faceti…
  Multa inspiratie si spor in toate.
  sora Lucia D*ACIA

 2. Cand vor veni acele vremuri, si cand vom avea acei politicieni buni…? Toate se intampla invers de cum ar trebui. Doar voi ce sunteti diferiti si sper sa nu renuntati niciodata la ceea ce faceti, deoarece vocea voastra reprezinta ceva imens pentu noi romanii, aducandu-ne mandrie in suflete si in acelasi timp satisfactie ca inca exista cineva care sa le dea peste nas celor carora nu le mai pasa de tara si popor, prin tot ceea ce scoateti la lumina si faceti public. Sa aveti putere!!

 3. Domnule ROMAN mi-ati rupt inima cu acest articol. Traiesc in Spania, mai precis in Barcelona de mai bine de treisprezece ani si niciodata nu mi-a fost rusine sa spun ca sânt român si nimeni nu mi-a râs in nas.Daca stii sa te faci inteles si ai argumente istorice,straini inteleg si nu se supara nimeni daca le explici istoria neamului tau si sânt multi care chiar vor sa afle mai multe. Trebuie sa fac o precizare; aici sunt foarte multi romani care habar nu au de istoria neamului si nici macar interes nu au ca sa stie, deaceea nu reusim sa ne facem cunoscuti ca un popor demn si de luat in seama. Cu mult respect pentru ceeace faceti va salut Nicolae Goaga

 4. Ce este cu adevarat important este memoria stârpită a strămoşilor noştrii .
  Şi odată să ştim cine şi de ce au făcut aşa o nedreptate şi strămoşilor lor după câte citesc în ultima vreme.
  Adevarul nu poate fi decât unul pentru toţi ne place sau nu ne place.
  Să fie focu, foc şi apa apă.
  Să fie lemnu, lemn şi piatra piatră.

 5. Subscriu cu drag si credinta la tot ce sa scis.Am 74 aprope 75 de ani si tare mi as dori sa mai apuc cateva zile sa mi vad tara mea scumpa,libera si prospera,cum au dorito STEFAN CEL MARE,MARELE EMINESCU,HOREA,AVRAM IANCU,si multi alti eroi cunoscuti si necunoscuti ai neamului nostru romanesc.Ma rog la bunul nostru DUMNEZEU,sa ne dea un conducator care sa iubeasca Romania si sa calauzeasca poporul roman, pentru realizare idealurile sfinte,petru care sau jerfit inaintasi nostri. Dumnezeu sa aiba grija de SCUMPA ROMANIE.

 6. “Va veni o vreme cand holdele vor fi iarasi ale tale…”, etc. Cand? Si o asteptam cu mainile-n san, ca pe-o para malaiata? Sa fim seriosi, domnule Roman, trebuie spus: “Sa lucram pentru ca vremea cand holdele vor fi iarasi ale noastre sa fie cat mai aproape, ACUM!” Formularea asta cu “va veni o vreme…” seamana prea mult cu asa-zisa fatalitate romaneasca din Miorita. Spun “asa-zisa” pentru ca generatii la rand profesorii de romana ne-au imbacsit creierul cu ideea fatalitatii ciobanului care isi asteapta moartea; ei, profesori de limba romana, au confundat (voit? sau doar din prostie si lipsa de logica?) conditionalul lui “de-o fi sa mor” cu siguranta temporalului “cand o sa mor”, bagandu-ne in cap ideea ca ciobanul va muri. Pai cum sa moara, cand el e mai ortoman, are caini mai barbati si o miorita nazdravana care-l avertizeaza ce i se pregateste? (o spioana buna, nu-i asa?). Un om avertizat face cat doi si ciobanul nostru moldovean in mod sigur s-a pregatit sa tabaceasca pieile celor doi (ungureanul si vranceanul), partea cu testamentul (“Si sa-i spui curat/ ca m-am insurat/ c-o fata de crai,…” etc) fiind doar la o adica, in caz de. Punandu-ne azi in pielea ciobanului amenintat din doua parti, ar trebui sa stim pe ce caini barbati si pe ce miorite ne bizuim ca sa invingem in aceasta lupta nedreapta care ni se impune de atata vreme. Suntem in plina Miorita si unii ne canta Prohodul de cam multa vreme, deja m-am plictisit tot auzind de viitoarele campuri cu verdeata si odihna cand in jurul nostru se taie paduri, se fura munti si sate intregi si se otraveste apa cu chimicale, cand suntem mintiti, haituiti si saraciti. Pai, mai romani, ia sa ne fluieram un pic cainii cei barbati, ca parca aud lupii dand tarcoale!

 7. Inclusiv, Getii de peste hotare ca mine care ajuta ca istoria noastra adevarata sa fie cunoscuta de straini si sa fie adusa la lumina. In acelasi timp trebuie sa ne mentinem credinta milenara care o avem chiar daca acuma suntem imigranti prin alte tari ca tot Geti suntem la o adica.

 8. Adevărul despre civilizația dacilor e necesar de propagată în mai multe limbi moderne, dar în primul rând, al românilor de pretutindeni, ca să nu uite de originea lor multimilenară

 9. va veni vremea noastra in primul rind cind vom avea conducatori ca vlad tepes sau stefan cel mare,sau sauuuuuuuuuuuu ca DECEBAL!SI CIND ROMANUL NU O SA MAI POATA SA DUCA MAGARIILE PARVENITILOR DE CODUCATORI AI TARII,GUVERNANTII LUI PESTE!VA DORESC NUMAI BINE

 10. Exceptional articol! Felicitari! l-ati scris cu dragoste de tara si cu multa inspiratie divina…

  Tara este a voastra, a celor tineri! Nu va bateti joc de ea, deoarece – facind astfel – NU realizati, dar va bateti joc de voi!

 11. Dupa revolutie am avut cea mai mare emigratie cunoscuta vreodata a neamului nostru.In Spania unde traiesc de 13 ani,suntem vazuti ca cea mai aleasa natiune care a emigrat catre ei.Ca orice pom ,avem si poame rele,dar cele mai multe sunt bune si dulci.Trunchiul nu le poate vedea de moment,pentru ca sunt imprastiate pe jos,pe pamant.Numai cei care vor culege rodul il vor sorta.Asa si roadele emigratiei se vor vedea cand vor fi culese.Eu prevad ca romanii emigranti,plini de vitalitate si credinta,nu vor abandona niciodata limba si neamul.Vor obtine posturi cheie in mai tot noul imperiu care doreste sa refacä¨gloria¨trecutului imperiu al Romei antice.
  Galeriu a schimbat numele imperiului si a mutat capitala la Salonic.De data aceasta,noi vom muta capitala la Bucuresti…Brasov,sau Constanta,dand numele acestui tanar imperiu DACIA

 12. Frumos scris! Toata cinstea si consideratiunea celor ce-au scris rindurile de mai sus! Felicitari!
  Da’ io cred ca nu s-o schimba nic’ in tarisoara ast’ a noast’ pin’ nu i-om beli de chele (la propriu) pe cei ce ne conduc amu si le-om atirna-o in bat. Ca sa vaza tot romanu’ ca de-amu munceste pentru el si nu pentru venetici!

 13. Buna sa va fie inima dragi romani.
  Haideti sa lasam vorbele frumoase si sa trecem la fapte .Sa ne mandrim cu ele si cu nimic altceva .E greu sa demonstram cine suntem ! Haideti cu totii cu aceeasi inima mare a noastra a ROMANIEI .

 14. Ce istorie minunata avem,inaintasii nostrii ne-au oferit cele mai bune exemple.Acum noi,ar trebui sa fim cei care duc mai departe mandria,priceperea,harnicia,intelepciunea acestui popor!

 15. Ce ar insemna pentru europa ca Romania sa revina la primul nume stiut de istorici adica DACIA iar daca nu se poate atunci sa se creeze in Romania o miscare a romanilor ce se considera a fi Daci si sa ceara Autonomie teritoriala pe criterii etnice, culturale si istorice? …astept pareri

 16. “Lumea să ştie românul nu înseamnă şatră, nu înseamnă manea…”
  nu inseamna coruptie, nu iseamna cersetori, nu inseamna ultranationalism, nu inseamna haos, nu inseamna noroi, nu inseamna WC in curte, nu inseamna drumuri neasfaltate, nu inseamna hotie, nu inseamna betie, nu inseamna natura distrusa, nu inseamna preturi mari, nu inseamna ca numai smecherii o duc bine, nu inseamna ca liceul il poate face orice analfabet, nu inseamna maidanezi…
  Hai completati mai departe ca mie mi se termina cerneala daca nu ma opresc…

 17. Si mai ce sa facem Pavele?Sa ne faramitam tara in mici bucatele?Poi frate ,tu nu vezi ca asta vrea Europule?Divide et impera!Asta era sloganul¨civilizatorilor¨din imperiul roman.Eu zic ca ne sta bine si numele de ruman,sau vlahi.Inainte de a se numi daci…geti…traci,locuitorii care traiau pe pamantul romanesc de azi se numeau pelasgi,si dacii nu au mai protestat denumirea.Pe mine nu ma intereseaza neaparat numele cum imi zice azi,ci ca nenorocitii ascund faptul ca ne tragem din traco-geto-daci.Si spun ca traco-geto-dacii nu sunt continuatorii pelasgilor,iar noi nu am fi ai dacilor.Ei spun ca aci a fost vid de populatie(niste barbari…si aia rari),si ca au venit ei sa ne civilizeze,sa ne invete sa scriem,sa citim,sa dam cu buna ziua.De aia imi vine cateodata sa pun mana pe par sau pe o barda sa le crap capu alora care mint in asemenea hal,ca sa isi vada de cultura lor la masa acas…adica in stepa din care provin.

 18. Aci in Spania am avut ocazia sa am prieteni si prietenii din toate natiile lumii.Imi spunea cu mare fala un columbian ca el este LATIN.Io ma uit la el si il vad al dreacului de negru si urat.Zic: mah daca tu esti latin,eu care sunt blond cu ochi albastri,ce mai sunt mah?Si ma apuc si ii spun povestea cu latinitatea.Cum ca noi suntem daksa,adica dacii,adica lupii,care au tinut de mama si de tata lui Romulus si Remus,adica stramosii latinitatii.Si ii spun ca daca astia au supt la lupoica si au devenit latini din traci cum le era sangele,ei columbienii,au supt la papagali de au ajuns latini?Zic…mah voi nu aveti pic de mandrie de nu va recunoasteti cu mandrie stramosii vostri?Zice: -ba da dar asa ne numim noi acum … latini.
  Noi spre deosebire de ei am produs latinitatea,nu am imprumutao,dar in rest suntem in aceiasi situatie.Avem o eticheta de ¨LATINI¨,de care cu greu v-om scapa.Si nu v-om scapa de cat sa ne punem in evidenta originalitatea si unicitatea culturii noastre si a stramosilor nostrii.

 19. O comparatie: tu te crezi si vezi un muncitor bun la serviciu dar sefii si colegii se plang si nu sunt multumiti de tine. Cine are dreptate? Tu sau colegii si sefii. Evident ca tu n-ai dreptate.
  Degeaba scriem noi Articole si fel de fel de Studii despre trecutul si gloriosii nostrii Stramosi. Lumea n-ea perceput si ne percepe altfel. Si dupa parerea mea asta este si adevarul.

 20. @ciolpan – te vad ca esti plin de amaraciune si te inteleg. E mai usor sa vezi lucrurile rele si urate din tara asta mai ales cand mass media cu asta te hranesc zilnic, ora de ora. Dar sper sa ai norocul sa ai oameni buni si frumosi pe langa tine, oameni care muncesc, oameni care gandesc si isi impart gandurile cu tine asa cum am avut eu norocul sa am. Si poate cand negura de pe ochi si de pe suflet o sa ti se mai ridice cat sa vezi si frumusetea din jurul tau, poate ca o sa faci cum faci multi dintre romani de cate ori au ocazia: fa tot ce poti sa schimbi impresia pe care o au altii despre tine. Pentru ca si ei, la fel ca tine, sunt hraniti cu rau si intuneric in fiecare zi. Si ca tine au pierdut capacitatea sa vada frumusetea din oameni si speranta intr-o zi mai buna.

 21. De ce ne-am identificat ca r[r]omani afara daca nici cei de aici n-au maduva in vertebra si sange sub centura?
  Romanni se abandoneaza intre ei, nimic nou si, ca sa o gandim logic fara emotii, ce interes as avea eu sa “onorez” o istorie de peste 7.000 de ani daca E. de Vest si Est au facut in asa fel sa ne calce — si au reusit.

  Nu, fiecare pentru el…

 22. Un apel la diaspora romanilor.
  La concret tara noastra are nevoie de ajutor din afara de la oameni ca mine si ca alti sute de mii de romani plecati. Doar noi prin numarul mare si puterea noastra financiara putem schimba cursul istoriei. Sunt curios citi dintre noi, cei plecati sunt de acord sa contribuie pentru o cauza dreapta. Domnul Roxin impreuna cu asociatii dumnealui si-au facut datoria de a ne trezii spiritul de neam si de dreptate. Acum este rindul nostru sa trecem la actiune organizata si sa lasam visele pina nu este prea tirziu. Va multumesc pentru atentie. [email protected]

 23. Pentru cei care inca vor sa plece din tara !!!
  NU UITA:
  – ca esti roman
  – ca stramosi nostri s-au luptat ca tu sa ai libertate
  – nu vorbi de rau pe neamul tau
  – stai aproape de alti romani acolo in tara aia straina unde te duci
  – nu uita ca vei ramine un strain in tara lor(chiar daca vei avea prieteni din neamul lor)
  – o sa te saturi de toate si de toti pentru ca oricit de bine ai duce-o financiar sufletul nu ti-l poti cumpara
  – cind te vei intoarce din calatoria asta, fa ceva demn de prezenta ta pe pamintul stramosesc.
  Si acum….dute ca sa te convingi ca nicaieri nu este mai bine ca in tara ta.
  Pe linga distractie nu uita sa pui ceva bani de -oparte ca sa ai cu ce te intoarce acasa.
  Mult noroc!

 24. FOARTE IMPORTANT SI IMPRESIONANT CEEA CE APARE DESPRE POPORUL NOSTRU.DAR VAZIND CEEA CE SE INTAMPLA DE MULTA VREVE CU NOI E CEVA CARE NE PUNE INTRO POZITIE JOSNICA;Sintem un popor Diluat cu parere de rau .De ce nu se face o petitie catre toti ROMANI sa infiinteze un partid care sa se numeasca GETO-DAC CARE SA LUPTE LIBERTATEA SI RESTITUIREA TUTUROR DREPTURILOR . Sincer m-as inscrie cu o mare dorinta pentru distrugerea clasei politice care nu reprezinta absolut nimic ROMANIA.Cu respect pentru o ROMANIE dreapta

 25. Majoritatea romanilor se comporta in strainatate ca si bastinasii,uneori chiar mai frumos.Toate vestile cu “POZNE” facute de romani trebuie sa fie insotite de fotografia lor(color)

 26. Daca strainii au o perceptie proasta despre romani, noi, ca buni parinti trebuie sa ii stimulam pe copii cu aspectele si faptele bune ale poporului . altfel, daca le spunem ca romanii sunt urati, prosti, ghinionisti si puturosi ei chiar vor crede ca sunt asa, se vor comporta ca atare si natiunea noastra se va destrama. Cel mai important este adevarul propriu si nu adevarul servit de altii.

 27. Toate bune frumoase romanesti , dar nu prea Ortodoxe- caci de la Facere pana acum sunt 7500 si ceva de ani ! Asa spune Sfanta Scriptura! am vazut poza lui Stefan cel Mare si Sfant , pe bisericile facute de el scrie si anul Corect!!! Spre exemplu pe Manastirea Putna scrie clar :”„Binecredinciosul domn a toată ţara Moldovei, Io Ştefan voievod, fiul lui Bogdan voievod, a zidit şi a făcut mănăstirea aceasta întru numele Sfintei Născătoarei de Dumnezeu, în timpul arhimandritului Ioasaf, în anul 6989 (1481).”

 28. Mai lasati rugaciunile la Cel de Sus si puneti mana pe ce aveti si exterminati toata clasa politica si mafia din Romania . Doar atunci veți mai fi liberi din nou .

 29. 9000 de ani e nimic ..am citit un articol asemanator acolo erau 30 000 ani … din perioada dinozaurilor ( de aici si povestile cu balauri)no si Fat frumos care era
  D*AC..

 30. Un articol de suflet!
  Să fii sănătos, Valentin Roman, şi să mai scrii.
  Ai pană, cunoştinţe şi inimă de dac!

 31. sa nu uitam ca romanii valorosi nu au loc in tara lor din cauza celorlalti romani, lipsiti de valoare, care sint din acelasi neam, nu din cauza strainilor care praduiesc tara. de cind e lumea pe acest pamint, de dinainte sau dupa Miorita, romanul lipsit de valoare a dat in capul celui ce are valoare.

 32. Am un proiect de tara, la care proiect va invit sa fim copartasi: imaginez Romania inconjurata de un scut energetic prin care nu mai trece afara bogatia, patrimoniul, averea tarii – fie lemn, aur, argint, cupru, petrol, gaz si minti luminate, si nu mai intra in tara droguri, mancare nesanatoasa, tigari etc.In minte avem cea mai mare energie. Hai s-o folosim.
  Multumesc.

 33. Neamul Dacic/Romanesc este sfant nu are pret si este mai presus decat orice
  neamul il mostenim si toata viata si dupa il pastram in gand si suflet
  Boiko Stankovic/Badea Vasile

 34. Un articol dragut ,sunt de acord in totalitate daca ar fi alaturate si ceva documente care sa dovedeasca autenticitatea celor spuse …..Lipsesc multe din istoria romanilor deci ar fi mai indicat sa completati pe ici pe colea si sa nu ne imbatam cu apa rece pentru ca altfel devenim o religie .

 35. Fratilor Romani am citit parerile voastre si nu vad rez.tarii Romanesti.daca sustineti ca tara Ro.este asa de veche,buna,tare,etc.cum as vrea sa cred,de ce toti oameni mai destepti putin au parasito????? Ca si mine de aproape 30 de ani,nu am uitat sa vorbesc ca si altii merg des ân Ro,dar nu vad viitor acolo egal ce argumente sunt,Ciobanul,9000 de ani,si altele.cine conduce Ro.acuma credeti ca se va ândrepta lucrurile?sau Johanes nu este Ro.si nu este bun?da pana acum au fost Ceausescu,Iliescu,……Basescu si va mai spun destui cu SCU la terminatia numelui,astia sunt ântradevar Ro.ati vazut cum a ajuns Ro la momentul de fata !!!!!!!! Si cred ca va place pt.ca nu faceti nimic constrctiv sa va elibereti de datori sa creasca poporul sa-i mearga bine sa nu fiti foarte usor corupti de strainii fara mii de ani de traditie cum o sustineti,lace ajuta?poporul Ro este asta care este si daca sustine cineva altceva sa o dovedeasca.cea mai mare parte dintre Romani le place prosteala pe fata,minciuna,hotia,curvusagul,etc.mie jena sa le ânsir pe toate.mai spun o data ma-m nascut an Ro.merg des an Ro.sunt Roman cu o alta cetatenie si nu am fata de nimeni nici o retinere sa spun de unde vin,ca si mine sunt foarte multi Ro.plecati,invetatorii de Penicilina,Lser si atat de multe de care multi nu stiu ce destepti sunt Ro.dar din pacate tara este prea mica pt.toti,si mai ales cei care numai fura si nu produce nimic.As avea foarte multe de spus dar ma retrag si mai astept schimbari spre bine an Ro.sa se poate reantoarce Romani de pretutinderi cu inteligentele lor,fam,bunurile si afacerile lor sa se vada cum se face o Firma sau ce au âvatat ân strainatate,bune rele.Eu doresc sa traiasca fiecare popor pe taramul lui asa ar fi frumos.

 36. Felicitări pentru articol și TREZIREA aproape a tuturor românilor adevărați pentru respectul neamului.
  Doamne ajută.

 37. Inepțiile naționaliste nu sunt nicăieri mai clare ca în ”pământul nostru a dat un Creangă şi un Eminescu, pui de ţărani români, dar care pot sta la loc de cinste în panteonul culturii universale, alături de un Lord Byron sau un Shakespeare.”

 38. Desteapta-te Romane…!

  “Va veni o vreme când nu va mai trebui să fi (fii) umilit în ţara ta de minoritari”….

  Suna a lozinci…

 39. Eu sunt convinsă că istoria poporului este un Bun sufletesc. O istorie scrisă limpede întăreşte rădăcinile. Respect pentru strămoşi şi mândrie patriotică aparține unui popor ca şi sarea în pâine. Pînă aici sunt rândurile scrise foarte cuvântate..
  Să faceți străinul rău ca să fie românul mai bun, mi se pare ieftin.. ( şi istoria României vorbeşte de regi şi de cerşetori, jobăgii şi jertfuri).. Românul poste fi mândru chiar( sau tocmai) dacă înaintează cu timpul în secolul potrivit şi este european!
  Cuvintele ” românul adevărat” nu are nimic cu mândria patriotică, las necomentat…
  Acest text este oglinda celor gînduri mulților români. Istoria este trecutul! Azi este timpul potrivit pentru mândrie națională, dar şi pentru a deschide inima viitorului…poate cândva intindeți şi mâna unui străin..

 40. Nestiinta/ignoranta?prostia unora care cer DOVEZI este ingrozitor de MARE !!! Deschideti un tratat de arheologie si veti gasi LISTA DOVEZILOR GETO-DACE de pe acest teritoriu romanesc, datate cu ajutorul izotopului CARBON-14 !!!!!! Ce fel de dovezi mai vreti ?????????…..Prostia este enervanta si periculoasa !

 41. Pornind pe urmele iberice ale lui Traian, am dat in Spania, peste o legend in care se spune ca…dacii au ajuns aici si au dat o noua istorie poporului iberic. Numele dacice ale lui Zalmoxis, Deceneu, Decebal, Burebista etc.. se int^lnesc astfel la Sf.Isidor, la Arhiepiscopul Rodrigo Jimenez de Rada, la Alfonso el Sabio-pentru a nu-I cita dec^t pe cei mari- lund loc in genealogia insasi a poporului spaniel. De la un cronicar la altul , faptele si numele se transmit alterate, se impodobesc cu elemente noi si tind din ce in ce mai mult catre fabulous…dar baza DACICA ram^ne.
  Cu stima dr.N.Savescu
  PS
  In cazul in care timpul va permite puteti gasi/ si citi pe net ” Noi nu suntem urmasii Romei:.

 42. Se pare ca vikingii au adus porumbul in Europa cu mult inainte, care culmea erau blond roscati cu ochii albastrii ca si dacii nostrii. Foarte putini dar foarte foarte putini stiu ca dacii erau blonzi.

 43. Toate comentariile noastre de aici nu fac doi bani.Sunt asemanatoare cu discutiile de la TV-uri unde vin “abinatii” ,zi de zi ,vorbesc sa treaxca timpul si sa vina PUBLICITATEA (banii).Si de 20 de ani se tot vorbeste si nu se scimba nimic.Tot cel cu gaina face puscarie si cei cu milioane fac”suspendare”.Omul care ar putea face ceva poate(?) nici nu e nascut si pana atunci vom plati chirie si pe locuintele personale.Cand un conducator se gandeste prima data la bunastarea sa,cum sa ne fie noua,tarii,bine?Ganditi-va doar,dece se mai depune un juramant ,daca nu exista nici o lege care pedepseste incalcarea lui ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *