Despre serialul Fringe

Categories Emisiuni TVPosted on

Cum se prepara unul dintre cele mai bune episoade ale sezonului? Simplu. Se pune povestea inceputa in ultimele episoade la foc mic (pe hold), se reiau elemente uitate din primele episoade, se adauga cateva lingurite de inspiratie din creatiile producatorului (avione cu probleme, monstruleti) si se raspunde la niste intrebari inchizand un story arc. Pentru gust, se adauga niste easter eggs si se serveste cu popcorn

Cand am inceput sa vad episodul, credeam ca l-am deschis pe primul. Doua avioane cu probleme intr-un singur sezon? Super! Vad ca sunt la moda incidentele in avion acum, avem in Fringe, in Heroes…what’s next? Anyway, Marshall Bowman este unul dintre pasagerii zborului 718 (daca era 518 mai ziceam ) care isi vede de treaba scriind niste notite intr-un jurnal cand incepe sa-i curga sange din nas. Si ii curge, nu gluma. La fel de tare precum viteza gazelor de la rusi…Ah, stai…Mai tare Isi da seama ca i se va intampla ceva ce ar putea pune siguranta celorlalti si incearca sa avertizeze personalul. I-a mai amintit cuiva de Faraday acest Bowman? Anyone? La scurt timp el se transforma (Faraday nu poate sa faca asta, ha!) intr-un monstrulet…Hulk? Godzilla? Monstrul din Cloverfield? De fapt era ceva ce seamana cu Ariciul din Fringe. Pe-asta nu-l stiati, nu?

Olivia se bucura de o seara linistita cu sora ei cand primeste un telefon in legatura cu avionul. Astfel Walter face cunostiinta cu Bowman (care a murit intre timp) iar Olivia isi aduce aminte de el datorita legaturii pe care (inca) o are cu John Scott. Tot datorita acesteia, afla ca John mai lucra cu cineva, un anume Daniel Hicks, pe care il aduc la interogatoriu. Insa nu afla mai mult decat un nume, Conrad, pentru ca incepe sa se transforme si el. Noroc cu Walter care intervine la timp.

In laborator, Walter descopera ca atat Bowman cat si Hicks aveau in mana stanga un micut disc de sticla, la fel ca acel agent DEA din primele episoade. Daca tot vorbim de laborator, unde este Gene?! Bring back Gene! Anyway, Olivia crede ca si John avea un asemenea disc in mana si vrea sa vada cadavrul. Dar surpriza, afla ca acesta era in posesia celor de la Massive Dynamic. Si asa o revedem pe Nina Sharp care ii spune Oliviei ca au pastrat corpul lui John pentru a recupera informatiile de pe disc, care dispar dupa ce persoana moare. Ei au aflat ca John lucra pentru un terorist pe nume Conrad si ca va avea loc in Chicago o vanzare de arme la care este implicat acesta.Olivia stie ca nu are alta solutie decat sa se intoarca in bazinul cu apa (vezi primul episod si 1.08 – The Dreamscape ). Zis si facut. Astfel ea se trezeste in camera de motel unde se intalneau de obicei iar John o vede din nou. Incearca sa ii puna intrebari dar se sperie cand acesta se apropie prea mult de ea si il impusca. Ea ajunge apoi pe o alee intunecata unde John i-l arata pe Conrad explicandu-i ca el avea o misiune secreta de la NSA impreuna cu cei doi, pentru a-l elimina pe Conrad caruia ii place sa creeze arme si sa le scoata la licitatie. John nu poate sa ii ofere dovezi Oliviei dar ii spune sa aiba incredere in Hicks.

Peter se indoieste de ce a aflat Olivia si crede ca este o capcana. Mda, scenaristii inca se gandesc la o posibila relatie intre cei doi. Poate le trece . Din cauza asta Peter decide sa o insoteasca pe Olivia la intalnirea cu oamenii lui Conrad. Ajutati de Hicks, ei reusesc sa isi interpreteze bine rolul si sa il prinda pe acest evil guy caruia Olivia ii transmite salutari din partea lui John.

Broyles ii spune Oliviei ca nu poate sa confirme povestea lui John, dar ea este impacata pentru ca stie adevarul. Ea se intoarce in laborator unde Walter ii spune ca memoria ei revine la normal si ca orice legatura cu John ar mai dura doar cateva minute. Chiar si asa, Olivia vrea sa-si vada partenerul pentru ultima oara, astfel ca pe marginea unui lac el ii da inelul de logodna spunandu-i ca o iubeste inainte sa dispara pentru totdeauna. Probabil ca nu va mai aparea in viitor si daca o va face va fi foarte rar.

Cateva idei & easter eggs:

•    Mi-a placut de Astrid in episodul asta, in sfarsit am simtit ca este o parte a echipei;

•    Harris a fost complet inexistent Poate a fost incuiat undeva si nu mai apare;

•    Stiati ca Anna Torv (Olivia) este in realitate maritata cu Mark Valley (John Scott) ?

•    Avem Observator pe terenul de fotbal.•    Ce este cu acest obiect care este aruncat din avion inainte ca acesta sa se prabuseasca?

•    Ce este cu acest graffiti care apare in amintirea lui John? Am observat ca multe lucruri in Fringe nu sunt la intamplare

•    Si bineinteles, avem din nou flashurile albastre.