Despre ticăloșia rusofonilor: “Transnistria cere alipirea la Rusia!!!”

Categories ArticolePosted on

 

Preşedintele sovietului suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a înaintat preşedintelui Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin, o scrisoare în care solicită includerea în legislaţia Rusiei a posibilităţii de alipire a Transnistriei la Rusia.

Preşedintele sovietului suprem (Parlamentul) de la Tiraspol, Mihail Burla, a înaintat preşedintelui Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin, o scrisoare în care solicită includerea în legislaţia Rusiei a posibilităţii de alipire a Transnistriei la Rusia, scrie publicaţia economică de la Moscova, Vedomosti. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, susţine, începând cu ora 12.00, o declaraţie de presă, de la care gândul transmite LIVE TEXT.

Cererea lui Burla vine pe în contextul unui proiect de lege propus de mai mulţi parlamentari ruşi, care facilitează aderarea unor teritorii la Rusia, fără acordul statelor care le cuprind, în absenţa unei autorităţi legitime eficiente, în urma unui referendum sau a deciziei autorităţilor lor.

Burla i-a scris lui Narîşkin că autorităţile de la Tiraspol nu se pot folosi de legea dată de Moscova, pentru că nu pot organiza un referendum privind alipirea la Rusia în baza legilor Republicii Moldova, deoarece acestea nu funcţionează în Transnistria şi nici nu pot invoca motivul că autorităţile de la Chişinău sunt ineficiente.

Totodată, acesta precizează că, în 2006, a avut loc un astfel de referendum în Transnistria, 97% dintre alegători votând alipirea Transnistriei la Rusia.

Conform Vedomosti, proiectul de lege de la Moscova a fost retras de iniţiatori, pentru a nu interfera cu referendumul din Crimeea, şi va fi repus pe ordinea de zi a Dumei de Stat sub o altă formă.

Transnistria este o republică separatistă faţă de Republica Moldova, nerecunoscută oficial decât de Rusia şi de câţiva aliaţi tradiţionali ai săi. În perioada 1990-1992, în urma unui război, teritoriul de peste Nistru al Republicii Moldova s-a autoproclamat Republică, fiind susţinut de trupe militare ruseşti care au intervenit împotriva armatei moldovene.

Populaţia Transnistriei este de aproximativ 550.000 de locuitori, iar la cel mai recent referendum, în 2004, 30% dintre ei s-au declarat ruşi şi aproximativ tot atâţia – moldoveni, restul fiind găgăuzi şi minorităţi din fostele republici sovietice.

Pe teritoriul Transnistriei se află staţionate trupe militare ale Rusiei, sub titulatura de “trupe de menţinere a păcii”. Republica separatistă este finanţată puternic de către Moscova.

Sursa: http://www.gandul.info/international/transnistria-cere-alipirea-la-rusia-presedintele-republicii-moldova-face-o-declaratie-la-ora-12-live-12283828

13 comments

 1. Presedintelui Burla i s-a urât cu binele. Cauta sanctiuni din alea euroatlantice! Sau poate vrea sa testeze daca oligarhii au planuri cât ale Reichului. Mai bine se amânau sanctiunile, era de preferat o amenintare inghetata. Asa, avem un semnal naiv catre Kremlin, interpretabil cum ca se poate continua chiar la proportii hitleriste! Soarta Estului o decide lasitatea occidentala, in special a britanicilor, care se tem pâna si de bulgari si români! Occidentul n-a invatat nimic din cum a permis prin capitulari succesive dezlantuirea celui de-al doilea razboi mondial si risca sa mai aiba unul, la inceput regional. La noi, clasa intelectuala, contaminata de postromânismul cum ca RO e altfel, fara trecut deci nici viitor, nici macar n-a format o constiinta unionista celei politice.

 2. Daca Romania era in aceasi situatie si de exemplu Moldova facea referendum si peste 90% cereau aderarea cu Romania, si tariel din EU ar fie zis ca suntem tirani si ca ii asuprim pe moldoveni, atuncea nu am fi fost de acord. Dar numai pentru ca Crimea vrea aderarea la Rusia, unde peste 70% sunt rusi oricum, deja zicem ca e ticalosie si dictatura. Cum vine asta?

 3. PROBLEMA NU este complicata,creierele voastre ignorante o fac de asa natura .Crimeea e un teritoriu Ukrain cum este si Covasna sau Harghita Romanesc. Teoretic NU AR AVEA NICIODATA DREPTUL RUSII LA ACEL PAMANT,INDIFERENT CA AU SAU NU MAJORITATE.Au 17 milioane de km patrati oameni buni,Ukraina e de 50 ori mai mica .Sunt niste ticalosi rusii ,un fel de ,mers la scoala,si se ia ala mai grasu cu muschi,de bietu sarmanu elev scolar silitor care vine sa invete.BULISM se cheama . Europa si USA si restu planetei ,daca nu stau degeaba si actioneaza,nu inseamna nimic altceva decat INTELEPCIUNE. “PENTRU CA RAUL SA TRIUMFE ,ESTE SUFICIENT CA BINELE SA NU FACA NIMIC “

 4. Ne inflamam degeaba,nu Transnistria ii in pericol desi nu ar trebui sa ne intereseze atat timp cat nu o facut parte din teritoriul nostru,ci Romania noastra adica Harghita ,Covasna unde in cazul unui referendum ,perfect legal din punct de vedere al dreptului international,ne-am trezi pusi in fata faptului implinit,adica ungurii ar deveni stapanii acelei parti romanesti din tara noastra fara ca noi sa putem sa obiectam.Doi Basarabia ciuntita ar trebui sa ne intereseze mai mult ,adica sudul Basarabiei teritoriu rapit de rusi si dat Ucrainei si nordul Bucovinei ambele ,de fapt ,cedate a doua oara de catre tradatorul de Constantinescu’Mniezo sa nu-i primeasca sufletul si pamantul sa nu-l accepte’fara a ne consulta pe noi si pe cei din rep Moldova.Toate aceste necazuri ni se trag de la NATO aceasta alianta criminala ce nesocoteste toate legile atunci cand interesul ii dicteaza calea de urmat.Si de cand pana cand Ggauzia pe pamant stramosesc multimilenar romanesc? Asta nu va deranjeaza? Pe mine asta ma turbeaza nu problema Crimeei sau Transnistriei,Romania ma doare nu Ucraina sau Crimeea ruseasca sau Transnistria nebuloasa ,alipita noua de Hrusciov.

 5. Nu va mai faceti atatea ganduri degeaba, ca Putin nu o sa faca gestul de a alipi Transnistria, fiindca astfel ar face cale batura reunirii Moldovei cu Romania. Nu cred ca l-ar avantaja, nu-i asa?

 6. Fratilor, Romania a cedat Moldova fara sa traga un glont, a luat catrafutele si pe aici tii drumul!!
  Vorbim de Moldova ca este pamant Romanesc si de ce nu l-am aparat?! Moldovenilor nu le este pe plac sa piarta Transnistria pentru ca acolo este de fapt centul industrial moldovenesc si pentru ca in 1992 in conflictul de pe Nistru si-au pirdut viata zeci de moldoveni.

  NATO = 0, rusii vor face legea mult si bine in toata fosta UNIUNE SOVIETICA!

  Nu va place taie gazul, in unele state foste sovietice taie si lumina, suportul comercial, etc.

  Noi nu suntem in stare sa facem ordine intara noastra dar ne dam cu parerea despre unii, despre altii!

 7. mai oameni buni,o moldova realipita care are in componenta o transnistrie rusofona ar fi o problema mult mai mare decat cu bozgorii din ardeal.dupa umila mea parere judecand la rece as prefera o unire fara transnistria in felul acesta spiritele cu imperiul rus ar fi cat de cat potolite iar noi am fi uniti.Dar fac pariu ca din pacate in caz de referendum nu stiu daca majoritatea din rep.Moldova ar fi de acor

 8. INCA O DEMONSTRATIE A FAPTULUI CA NE VOR MORTI ,NE VOR SCOSI DIN ISTORIE VOR SA DECIMEZE POPULATIA IN FAVOAREA TERITORIULUI STAPINIT DE MILIOANE DE ANI DE ACEA POPULATIE POATE AU MAI VAZUT RUSII CEVA SUB SOLUL ROMINESC SI VOR NEAPAEAT ACEL CEVA ,NU DEGEABA REINCEPUT PRIGOANA POPULATIEI ,NU SE MAI SATURA SI NU LE MAI AJUNGE !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *