Doi tineri au făcut o nuntă DACICĂ și sunt hotărâți să le dea viitorilor copii nume dacice… VIDEO

Categories ArticolePosted on

Observator.tv: Au renunţat la nunta modernă în favoarea uneia vechi de milenii! Este cazul unui cuplui din Judeţul Prahova. Tinerii au vrut ca cel mai important eveniment din viaţa lor să fie unul în stil dacic.

În costume tradiţionale dacice au spus “Da” în faţa ofiţerului Stării Civile. Aşa s-au gândit doi tineri să-şi înceapă viaţa de familie. Pentru ziua cea mare, mirele a renunţat la hainele moderne, aşa că a purtat nu doar o cuşmă, ci şi steagul de luptă al dacilor liberi. Dar nici mireasa nu a fost mai prejos. A asortat la rochia albă câteva elemente păstrate din moşi strămoşi.

Naşii au împrumutat şi ei costume tradiţionale pentru a se înscrie în scenariul imaginat de finii lor. Iar invitaţii, în loc de prăjituri şi bomboane, au primit pâine cu sare.

Şi, chiar dacă e totuşi devreme, familia Simion s-a gândit şi la numele viitorilor copii care neapărat trebuie să fie nume dacice, asemenea dacilor din vechime. Peste o lună, cuplul va avea şi ceremonia religioasă. Atunci însă, vor îmbrăca rochia de mireasă şi costumul de mire.

Vezi VIDEO: Observator.tv 

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns