Enigme daltuite pe o cruce

Categories ArticolePosted on

Pe pantele vaii dintre satele Sfintul Gheorghe, Daita si Frasin, din judetul Giurgiu, o cruce uriasa poarta pe ea inscrisuri si simboluri ciudate. Nimeni nu a stiut sa ne spuna cine a ridicat-o sau de cind vegheaza tacuta zarile.

 

O poveste straveche

 

Istoria crucii, in general, este una inca neelucidata si deseori se fac confuzii intre aceasta si Sfinta Cruce pe care a fost rastignit Iisus Hristos. Unii cercetatori ii atribuie origine latina (nu romana!), “crux”, acesta fiind insa doar un stilp vertical, fara “patibulum”, adica fara brate. Pe cruce erau executati osinditii la moarte. In istoria dacilor crucea exista cu multe mii de ani inainte de crestinism, ea insemnind cerul si pamintul, rasaritul si apusul (viata si moartea), centrul acesteia fiind centrul universului, soarele, pe care dacii il adorau.

La inceput, dupa rastignirea lui Iisus, crucea a aparut la crestini fara corpul Mintuitorului pe ea, motivul fiind acela ca “nu putea fi crucificat a doua oara”. Mai tirziu a fost o cruce cu nestemate, purtata in spate de un tinar, linga care s-a desenat apoi un miel, simbolul sacrificiului. Abia in anul 691, la Sinodul Trullanic, s-a acceptat prezentarea unui tinar anonim pe cruce si scoaterea mielului.

In secolul al X-lea, cind s-a renuntat la executia prin crucificare, a aparut crucifixul (crux + fingere = prins pe cruce), cu Mintuitorul pe el. La inceput acesta era imbracat cu haine, nu avea barba si nici urme de rani singerinde. Acestea au fost pictate pe parcurs. Crucea de care va vorbim noi, la care echipa noastra, din care a facut parte si dl Gheorghe Cohal, a ajuns in ziua de 22 februarie 2006, condusa de dna prof. Elena Gingavu, nu are nimic din toate acestea, este din piatra si are pe ea o multime de semne, simboluri si inscrisuri.

 

Mesaje sapate in roca

 

Crucea are 2,90 metri inaltime, bratele sint si ele de 1,26 metri, grosimea este de 37 cm, iar latimea partilor variaza intre 38 si 58 cm, constructia avind probabil peste o tona greutate. Din virf si pina in pamint, pe absolut toate fetele, sint insiruite sute de litere intr-un alfabet necunoscut.

In carnea de piatra sint insa incrustate si multe simboluri, carora specialistii pe care i-am consultat le-au dat interpretari diferite, uneori contradictorii. “Au fost facute de frumusete“, ne-a spus un arhitect, in vreme ce un preot ne-a lamurit ca “IHXC” insemna „Iisus Nazareteanul, unsul lui Dumnezeu”, iar inscriptia NIKA se traduce prin Victorie.

Aceste inscrisuri au aparut insa la peste 300 de ani dupa domnia lui Constantin cel Mare, caruia Dumnezeu i-a aratat pe cer o cruce, semnul sub care va obtine victoria in lupte. Dar pe crucea din Giurgiu se gasesc incrustate si alte simboluri, din care nu lipsesc soarele dacic si pentagrama magica, iar despre textele de pe ea nici unul dintre cei pe care i-am intrebat nu a formulat o parere clara, daca literele respective sint chirilice sau ebraice. Cercurile sapate in piatra au si ele dimensiuni ce par a nu fi deloc intimplatoare.

Interpretate de numerologi specializati, ele “vorbesc” de sistemul solar si de Univers. Cautind descifrarile fiecarui semn in parte ne-am intrebat cine a ridicat-o si ce a vrut sa ne transmita?

 

Comunicari cifrate

 

Cercul cu diametrul de 19 cm, numar care in tarot este lama lui Hermes, spune ca “Lumina este un foc electric pus de natura in slujba vointei. Ea il lumineaza pe cei ce stiu sa o foloseasca, dar zdrobeste pe cei ce abuzeaza de ea“. Urmatorul diametru, de 20 cm, inseamna si el ceva foarte precis:
“Orice vointa care lupta impotriva elementelor divine este respinsa de eterna ratiune“.

Cercul de 21 cm se traduce prin: “Imperiul lumii apartine imperiului Luminii, iar imperiul Luminii este tronul vointei“, iar cel cu 22 cm inseamna: ”Cind iti creezi fantome dai nastere vampirilor, cine se lasa in voia greselilor devine prada lor“. Se pare ca cei care le-au facut erau detinatorii unor invataturi extrem de precise despre ceea ce inseamna cu adevarat divinitate.

Dar nu este numai atit. Numarul 19 inseamna “forta”, 20 “eremitul”, adica post, gindire profunda la cele sfinte, 21 este “poarta norocului “, 22 “justitia “, 23 “spinzuratul“, 24 “moartea”, 26 “diavolul’ si 28 “imparatul “.

Legate intre ele pot fi citite ca “daca ai forta si gindesti profund la cele sfinte, vei avea norocul sa treci de justitia de dupa moarte, vei scapa de diavol si vei ajunge la Imparat”. Mesajele sint mai mult decit clare si chiar daca mesterii care au executat lucrarea nu au stiut toate acestea, cu siguranta cei care au proiectat-o erau detinatorii unor mari secrete.

Cifra 19 inseamna in numerologie 1 + 9 = 10 = 1+ 0 = 1, care este cifra Soarelui, 20 este 2+0=2, care este Luna si tot asa ajungem sa avem, prin niste cifre ascunse, intregul sistem solar, dar si numarul 69, yin si yang-ul chinezesc, uniunea spiritului cu materia. Adunate intre ele, numerele respective ne dau 138, inaltimea piramidei lui Keops, iar inmultite au ca rezultat 25.960, un numar apropiat de anul lui Platon sau de anul galactic, incheierea miscarii de precesie, cind in viata Terrei se vor produce schimbari cu totul deosebite.

 

Simboluri uluitoare

 

Pe fata crucii, in mijloc, se afla soarele dacic cu o rozeta ce pare a fi cea a punctelor cardinale. Nu sint insa nici opt, nici sase petale, ci numai cinci. {ase ar fi simbolizat viata, cinci, cu o petala indreptata direct in jos, insemnind insa moarte. Asadar crucea a fost ridicata pentru unul sau mai multi morti. In partea de sus a fiecarui cerc se afla sapat un pumnal.

Nu este insa unul oarecare, ci unul dacic, asa cum se vede, comparindu-l cu cel gasit in alt sit arheologic. Marea surpriza vine insa de la un cerc care are un semn sapat in el, caruia nimeni nu i-a gasit o interpretare. Acesta a fost gasit desenat si pe peretii interiori ai unei grote, la Nucu, comuna Bozioru, judetul Buzau, dar vechimea desenelor rupestre de acolo este apreciata la peste 4000 de ani.

Crucea de la Giurgiu este insa mult mai noua, poate are 400-700 de ani. Cum de exista aici acel semn din grotele de la Nucu, ce reprezenta in urma cu sute sau mii de ani si ce ni se comunica prin el? {i mai surprinzator este faptul ca un simbol asemanator se regaseste pe mult cunoscutul Calendar aztec, descoperit in 1790 in Mexico City.

Cautind in continuare dezlegarea acestor mistere, ne-am amintit de cuvintele scrise de Mircea Eliade in Sacrul si Profanul : ”Pentru omul religios, moartea nu intrerupe cursul vietii, ci este o alta modalitate de existenta umana. Templele nu sint decit replici ale Muntelui Cosmic si constituie deci legatura, prin excelenta, intre pamint si cer“. Poate tocmai acest adevar au vrut sa ni-l comunice, peste timp, cei ce au ridicat enigmatica cruce de la Sfintul Gheorghe – Daita, Giurgiu.

 

un articol preluat de pe www.lumeamisterelor.com

 

Inscrie-te la Newsletter(pe Home) și află primul despre cele mai importante articole pe care le postăm! Sprijină munca pe care o facem și distribuie mai departe materialele pe care ți le trimitem! Mulţumim!

 

Călătorește în locurile de taină ale României! Un proiect unic de turism http://locuridetaina.ro/

9 comments

 1. Exista mai multe cruci si pe niste movile impunatoare din Ialomita , mai precis intre Comuna Stelnica si Comuna Facaieni. Nu departe de garla.Intre aceste comune au existat mai multe sate care au disparut. Crucile pareau destul de vechi,puteau fi destul de inalte dar dealungul timpului au fost ingropate de pamant si pareau mici. Aveau desenat pe ele un cerc si un triunghin,unul peste celalalt, ambele forme geometrice aveau aceeasi dimensiune.

 2. Aceasta prezentare a dacilor pe tot cuprinsul Romaniei,este o manipulare ascunsa cu batae lunga.La Giurgiu nu erau dacii,ci getii,sau carpii.Cei care au infiintat Congresul de Dacologie ,ori sant naivi(lipsiti de cultura),ori o fac intentionat cu scop precis si platiti de cineva sa reduca Tracia mare,la Dacia.Trebue facute Congrese de Tracologie.Acestia,deci sant cozi de topor pusi in slajba navalitorilor,care au ocupat Romaniasecolului XXI,ori sant chiar ocupantii,cu nume neaos romanesti.

 3. Nu este vorba despre Alexandru Macedon ci despre
  Constantin cel Mare, a fost Împărat Roman între 306 și 337.
  Inainte de toamna anului 312, religia lui era pagana : cultul sincretist al soarelui – Sol invictus, introdus de imparatul Aurelian, cu unele influente neoplatonice. Schimbarea suprinzatoare a lui Constantin s-a produs in ajunul luptei cu Maxentiu si este interesant ca el atribuie victoria obtinuta ajutorului lui Dumnezeu. Dupa istoricii crestini, Eusebiu de Cezareea si Lactantiu, Constantin a vazut pe cer ziua, in amiaza mare, o Cruce luminoasa, deasupra soarelui cu inscriptia: in hoc signo vinces. Noaptea, i s-a aratat, in timpul somnului, Iisus Hristos, cu semnul crucii, pe care-l vazuse ziua pe cer, cerindu-i sa-l puna pe steagurile soldatilor ca sa le serveasca drept semn protector in lupte. La ziua, confectiona un steag, dupa modelul aratat in vis, cu monograma crestina, steag numit labarum. Victoria a fost castigata, spune Lactantiu, cu ajutorul lui Dumnezeu, deoarece Constantin, ajungand in apropierea Romei, nu avea decat 20.000 de soldati, iar Maxentiu 150.000 de soldati. Constantin a povestit mai tarziu lui Eusebiu, cu juramant, ca semnele care i s-au aratat l-au incredintat de puterea lui Hristos si l-au facut sa treaca de partea crestinilor.

 4. Caut de ceva vreme chestii istorice cu privire la daci, evident, dar din perspectiva biblica. Mai precis, ma intereseaza cum s-au dezvoltat micile comunitati umane, cele de dupa potopul lui Noe, din ce stramosi s-au format neamurile de mai apoi si cum s-au imprastiat pe fata pamantului, cam ce trasee au urmat. Fiindca daca vorbim de existenta dacilor, tracilor sau pelasgilor in arealul sud-est european inca de acum 4000-5000 de ani sau de marea Getica ca despre o mare interna, ma gandesc ca e interesant cum s-ar calchia acestea pe povestea biblica a incurcarii limbilor si imprastierii neamurilor dinspre Babilon… In fine. Ceva pe zona aceasta de abordare. Stie cineva ceva? Multumesc.

 5. – Lucrurile pe care le cauţi tu sunt destul de “şterse”,in sensul că sunt pierdute in negura vremii.
  – O schita, un arbore genealogic in linii mari ar fi: Noe a avut trei fii: Sem, Ham si Iafet… – Iafet a avut şapte fii…., ultimul fiind Tiras.
  – Istoricul J/Iosephus pretinde că întemeietorul tracilor a fost personajul biblic Tiras, fiul lui Iafet: “Tiras i-a numit tirasieni pe cei pe care i-a condus; dar grecii le-au schimbat numele în traci” .
  – Acum trebuie sa stii ca istoria si Pentateuhul sau Tora (căci aici se vb despre Noe, urmaşii săi si turnul Babel), au diferite opinii, si timpul lor difera.
  – tu vorbesti despre pelasgi, (care dupa unii istorici ar fi fos predecesorii tracilor şi deci şi al dacilor) care conform descopeirilor arheologice ocupau Eurapa de prin mileniul VII. î.Hr.
  – Noe însă, conform teologilor si arheologiei biblice, ar fi trăit acum cca. 3300-3500 î.Hr (turnul Babel, în acest context se inţelege ca a fos ulterior acestei perioade)
  – Aşadar avem o diferenta de aproape 4000 de ani între pelasgi si Noe.
  – “povestea biblica a incurcarii limbilor” aşa cum spui tu, nu se potriveste deloc cu vechimea stramosilor dacilor.
  – Eu am opinia mea in legătură cu acest lucru, si cred că vechimea pelasgilor e mult exagerata, dar tu poti să faci cercetări şi poate găseşti anumite lucruri care te vor multumi, vis-a-vis de acest supiect.
  Succes

 6. – Vreţi să spuneţi că lucrurile, evenimentele, personajele pe care nu le putem “stabili istoric”, sunt ireale, neadevărate?

 7. – Când vine vorba de personaje, fapte ori evenimente religioase (îndeosebi creştine), nu ne putem astepta la atestări pluridisciplinare intense.
  – O majoritate covârşitoare a oamenilor de ştiinţă (istorici, biologi, astrologi, etc) consideră crestinismul un basm ieftin şi Divinitatea, o închipuire a oamenilor analfabeţi şi fricoşi. Cu alte cuvinte, am apărut din neant şi mergem în neant.
  – Dacă tu crezi că Noe, Avraam, Isus/Iisus şi alte personaje biblice au fost doar nişte personaje, închipuiri create de anticii din Palestina , e opinia ta ! (trăim intr-o ţară democratică, unde fiecare este liber să aibă opiniile şi crezurile sale)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *