Falsurile istorice sunt demolate: Rădăcinile Indo-europene ale limbii române – cu Mihai Vinereanu. VIDEO

Categories CulturaPosted on

În diverse articole legate de rădăcinile limbii române și falsul grosolan din DEX, prin intermediul căruia ni se interzice ca popor să avem cuvinte autohtone, l-am amintit pe cercetătorul și lingvistul Mihai Vinereanu, autor al mai multor cărți de specialitate, printre care și “Dicționarul Etimologic al Limbii Române, pe baza cercetărilor de indo-europenistică”. Spre bucuria mea, în urmă cu o lună și jumătate am avut șansa să realizez o emisiune cu domnia sa, mulțumită faptului că a venit pentru puțin timp în România, din SUA, unde își are domiciliul permanent. Emisiune pe care vă invit să o vizionați mai jos.

E de menționat că lucrările lingvistului Mihai Vinereanu, care au în spate decenii de studiu și muncă, sunt ignorate de Academia Română, că na, s-ar demola povestea falsă a romanizării, teorie stupidă de care țin cu dinții mulți istorici și lingviști. Pentru cei care au mințile deschise, pentru cei care au sesizat deja falsul științific, această întâlnire cu Mihai Vinereanu este una importantă, care mai pune o cărămidă la refacerea adevăratei istorii a acestui neam.

Așadar, limba română este una bazată doar pe cuvinte împrumutate de la alții sau este o limbă cu rădăcini străvechi, indo-europene? Haideți să vedem ce spune lingvistul Mihai Vinereanu. Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

4 comments

  1. DÓINĂ, doine, s. f. Poezie lirică specifică folclorului românesc, care exprimă un sentiment de dor, de jale, de revoltă, de dragoste etc., fiind însoțită, de obicei, de o melodie adecvată; specie muzicală a creației folclorice românești, având caracteristicile de mai sus. – Et. nec.

  2. Sunt foarte puține centre de indoeuropenistică în Europa.
    Singurele țări care au foarte multe centre de studii indo-europene în țările lor sunt Germania, Austria și Elveția, motivul fiind că acolo este o tradiție de lingvistică foarte dezvoltată.
    Restul țărilor europene au în mare parte câte o universitate cu studii indo-europene sau deloc, iar studiile indo-europene sunt considerate ca fiind ciudate printre cei care fac aplicație. Dacă alte universități sunt pline și au auditorii imense, la lingvistică sunt până la 60 de studenți pe universitate în primul an, și numai în jur de 20 pe specializarea lor ( Majorul ).
    Nu îmi amintesc să existe vreun centru de studiu de indoeuropenistică la noi în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *