Provincia medievală… DACIA, din Europa Nordică. Lucruri aproape incredibile!…

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Istoria geto-dacilor este cu adevarat fabuloasa. Cu toate acestea, multe dintre lucrurile spectaculoase asociate lor ajung extrem de greu la publicul larg. Pana nu demult, românul obisnuit nu stia, spre exemplu, ca Imperiul Roman le-a platit tribut dacilor, o vreme, pentru a mentine pacea cu acestia, ca mai tarziu mai multi traco-geto-daci au ajuns Imparati Romani sau ca, dupa anul 106, anul infrangerii lui Decebal, dacii liberi au purtat multe alte razboaie impotriva romanilor.

In aceeasi masura, urmasii de astazi ai geto-dacilor, nu cunosc faptul ca timp de secole, o parte din Europa Nordica, unde se afla astazi tari precum Danemarca, Suedia sau Tarile Baltice, era numita in Evul Mediu… DACIA. Da, ati citit bine, acesta a fost numele Europei Nordice, pentru mai multe secole, in Evul Mediu, si acesta este si subiectul pe care il dezvoltam in acest episod al emisiunii “Adevaruri tulburatoare”: PROVINCIA MEDIEVALA DACIA, DIN EUROPA NORDICA.

Sursa hărții de mai sus: http://www.jggj.dk/postdoc-description.htm

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

8 comments

 1. “DACIA”

  vine de la adverbul de loc [d-acia] =

  de acia, precum si “DACI” vine de la

  acelasi adverb de loc [d-aci] = de aici
  Popoarele “LATINE” sunt tot D-ACI de

  LA TINE, si de la mine adica de la noi

  D-ACIA, precum si dialectele LATINE

  (la tine), sau “la tini” cum spun dacii

  D-aci, D-ici, Da qui, De aqui, Daci,

  Dutch, Deutsche. Deci toti europenii

  spuneau ca ei sunt D-ACIA, DE ACIA;

  DE AICI in diferite dialecte latine (toti

  erau la ei acasa) [latine] acasa. Unire-n-Cuget si Simtiri ?

 2. Si eu sunt un fan al dacilor, dar chiat ati exagerat in acest articol, sincer….istoria trebuie sa fie exacta si concisa, orientata catre adevarul sau adevarul istoric…

 3. Exista informatii precum ca Dacii sunt stramosii civilizatiei actuale… ei au emigrat in urma potopului din estul Marii Negre si au colonizat apoi Mediterana, Romania actuala, Europa centrala si mai departe.
  Limba latina se pare ca este o “Dacica” modificata. De aici reiese ca noi suntem primii care am fost civlizati in Europa.
  Ce parere aveti?

 4. Am urmarit emisiunea si doresc sa vin cu detalii despe vikingi.Primii care migreaza sunt norvegienii care se indreapta spre vest Invadand Irlanda, Insulele Feroe,islanda si Groenlanda.Urmeaza vikingii danezi care invadeaza Anglia,Normandia,ataca constant tarmurile franceze flamande ,olandeze si friziene,ajung pana in Spania si Italia.Ultimii care migreaza sunt vikingii originari din Suedia care pornesc pe teritoriile actualelor state Belorusia,Rusia si Ucraina,Lituania ,Letonia si Estonia,ajungand pana la Constantinopol,care isi deplasau corabiile cu ajutorul buturugilor de la o albie de rau la alta.Sunt cunoscuti ca varegi(Garda imparatului bizantin era formata din varegi).Sunt creatorii Rusiei kievene,primele trei generatii de regi pastrandu-si numele scandinav,dupa care sunt asimilati de slavi.Insusi numele de rus vine de la numele unui trib viking(vareg).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *