Provincia medievală… DACIA, din Europa Nordică. Lucruri aproape incredibile!…

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Istoria geto-dacilor este cu adevarat fabuloasa. Cu toate acestea, multe dintre lucrurile spectaculoase asociate lor ajung extrem de greu la publicul larg. Pana nu demult, românul obisnuit nu stia, spre exemplu, ca Imperiul Roman le-a platit tribut dacilor, o vreme, pentru a mentine pacea cu acestia, ca mai tarziu mai multi traco-geto-daci au ajuns Imparati Romani sau ca, dupa anul 106, anul infrangerii lui Decebal, dacii liberi au purtat multe alte razboaie impotriva romanilor.

In aceeasi masura, urmasii de astazi ai geto-dacilor, nu cunosc faptul ca timp de secole, o parte din Europa Nordica, unde se afla astazi tari precum Danemarca, Suedia sau Tarile Baltice, era numita in Evul Mediu… DACIA. Da, ati citit bine, acesta a fost numele Europei Nordice, pentru mai multe secole, in Evul Mediu, si acesta este si subiectul pe care il dezvoltam in acest episod al emisiunii “Adevaruri tulburatoare”: PROVINCIA MEDIEVALA DACIA, DIN EUROPA NORDICA.

Sursa hărții de mai sus: http://www.jggj.dk/postdoc-description.htm

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns