Solul lui Zamolxe…

Categories Articole, documentare și cărțiPosted on

Fascinația unor vremuri în care lumea era condusă de regi și eroi o avem mai toți. De altfel, succesul uriaș al filmelor care abordează teme istorice vechi spune foarte multe despre căutarea omului modern, prins în capcana unei societăți în care frâiele sunt ținute de personaje îndoielnice, cu priviri șerpești.

Mai mult ca oricând, avem nevoie să ne reamintim cum era în vremea când onoarea, vitejia și sacrificiul însemnau ceva, pentru a ne reseta existența de astăzi în spiritul unor valori din ce în ce mai rare…

Cu o pricepere încântătoare  în depănarea poveștii, scriitoarea Simona Radu ne propune prin acest roman istoric o călătorie epică până în timpul marelui rege Burebista, cel ce avea să unească neamurile geto-dacice într-un stat de câteva ori mai mare decât România de astăzi.

Scrisul viguros dar sensibil în același timp, punctat din loc în loc cu umor de cea mai bună calitate, ne dezvăluie o lume încărcată de taine spirituale, frământată de iminența războiului, cu personaje care impresionează.

Solul lui Zamolxe este, prin urmare, o carte care se citește cu bucurie; cu bucuria sufletului căruia i se dezvăluie o lume unde strămoșii săi legendari prind viață pentru a-i vorbi.

Daniel Roxin

Cartea poate fi achiziționată de aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

Fotografii de la lansarea cărții, sala Dalles din București (Foto Iulian Cătălin Chelaru):

Personalități venite la lansarea cărții: Generalul Mircea Chelaru, sculptorul Ivan Jinaru, academicianul Ovidiu Bojor

Autoarea Simona Radu oferind autografe

Autografe din partea autoarei…

Un om fericit: Cătălin Berenghi

Lasă un răspuns