Statuile de daci din grădina Palatului Hellbrunn din Salzburg, Austria. De ce sunt acolo?

Categories DezvăluiriPosted on

Construit în secolul 17, mai precis între anii 1613 – 1619, sub îndrumarea prinţului şi arhiepiscopului Markus Sittikus Von Hohenems, avându-l ca arhitect pe Santino Solari, Palatul Hellbrunn ne atrage atenția prin prezența a două statui de daci, așezate la mare cinste în grădina acestuia. Cum de le-a venit o astfel de idee celor care au realizat castelul?

Desigur, se vor găsi câțiva cârcotași de serviciu care vor spune că sunt frigieni sau vor găsi orice altă explicație, numai geto-daci să nu fie! Până la urmă, ce ar căuta acolo, nu?

Ei bine, pentru cine mai cunoaște câte ceva, nu este o surpiză prea mare pentru că dacii și Dacia însemnau ceva și în Evul Mediu dacă Vaticanul, spre exemplu, a numit timp de mai multe secole teritoriul din nordul Europei (zona Danemarcei, Letoniei, Estoniei, o parte din Suedia) drept provincia Dacia… Da, nu  este nicio exagerare! Există probe de netăgăduit în această direcție… În curând vom aborda subiectul acesta înr-o emisiune tv.

Până atunci, admirați statuile de daci din Austria. Îi mulțumim pentru informare și fotografii lui Marius Ioan Stoiadin!

Daniel Roxin

Lasă un răspuns