Terase si alte locuri racoroase pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti

Categories Timp liberPosted on

Daca ramai peste vara-n oras, cauta-ti refugiul in locuri umbroase. Urca pe acope­risuri ca sa mai simti o urma de adiere. Iar pentru o portie de racoare in mijlocul urbei mergi in curtea arhitectilor sau la UNITER. Si libraria are terasa. Va uram calduros o vararece!

Daca n-ai fost aici vara trecuta, atunci e musai sa mergi la Astrodom intr-o seara din aceasta vara. Terasa “on the roof” este aflata in apropierea manastirii Casin, intr-o zona cu multa verdeata si case vechi, prin urmare garantam pentru priveliste. Si pentru un apus de soare cum n-ai mai vazut in Bucuresti. E un loc boem, atat prin decor, cat si prin starea pe care ti-o transmite. Mobilierul “de gradina” ales cu dichis, muzica, maslinul din mijlocul terasei, servirea (mai mult decat impecabila), luminile discrete care se aprind cand apune soarele, totul se imbina, anume parca, pentru a-ti crea o stare de bine. Daca te ridici de la masa si privesti de sus orasul, poti sa juri ca nu esti in Bucuresti. Vei fi tentat sa mai ceri o cafea sau inca un pahar de vin doar ca sa mai prelungesti momentul. Incercati salatele (27-29 lei) si papanasii (12 lei). Atentie, e deschis (din pacate) doar pana la miezul noptii. Vara trecuta aici au avut loc proiectii de film si expozitii. Daca nu nimeriti intr-o astfel de seara, urcati la Astrodom macar sa numarati stelele. Stela Nadoleanu

Cu 1.000 de locuri, multa umbra si ferita de zgomotul bulevardului, terasa de la Carturesti Verona se anunta a fi bomba verii. Nu va exista un “grand opening”, dar ne asteptam ca la inceputul acestei luni terasa sa-si inceapa programul. Pe mica scena amenajata, vor fi concerte sustinute de cateva trupe autohtone. Chiar daca pana acum proprietarii nu au ajuns la o intelegere cu berarii, care ar vrea sa-si puna sigla pe cladire, iar asta nu este sub nicio forma posibil, licorile bahice nu vor lipsi. Proiectul terasei de la Carturesti este impresionant prin dimensiuni si prin “rigurozitatea” arhitecturala cu care a fost conceput. Veti vedea (daca nu cumva ati fost deja pe terasa cu ocazia evenimentelor de la Street Delivery) ca fiecare zona a gradinii din spatele librariei va fi fructificata. Coltul verde amenajat pe terasa face ca iesirea (d)in oras sa fie una reusita. Patricia Marinescu

Green Hours 

Nu poti sa fii iubitor de muzica sau de teatru fara sa fi ajuns macar o data la Green. Pe timp de vara, spectacolele de teatru sunt mai putin nu­me­roase, insa se inmultesc berile din curte si scaunele adunate la mese. Cat sa incapa toti prie­tenii. Cercetati atent programul pe site-ul barului. Sau mai treceti pe-aici, caci s-ar putea sa nimeriti la un targ de haine vintage – Green Fair. S.N. La Motoare Bd. Nicolae Balcescu 2; Tel: 021.315.85.08 Sus, pe TNB, te simti de cele mai multe ori ca in Vama Veche. Asta pentru ca mai adie usor vantul, dar si pentru ca cei care vin seara “pe Motoare” sunt personaje vesele, foarte “co­lorate”, cu un aer degajat, de concediu. Daca tot ati urcat pentru o bere la pahar (eventual niste mici, daca va incumetati sa stati la coada), mergeti pana in capatul terasei, acolo unde este “sediul” Teatrului Undercloud. Nu uita!: la mijloc de august se va tine aici chiar un festival de teatru in aer liber. S.N.

MNAC 

Pe terasa Muzeului de Arta contemporana poti sa te asezi dupa ce ai vazut expozitia “The Social Being of Truth” a Aureliei Mihai. Sau poti sa vii mai pe seara, in weekenduri, atunci cand sunt DJ sets sau proiectii in aer liber. S.N. Gradina OAR Str. Pictor Arthur Verona 19; Tel: 021.650.20.20, 0743.027.981, 0766.741.791 Gradina din curtea Ordinului Arhitectilor abia s-a deschis pentru public. Locul se doreste a fi o cafenea in care se vor intampla o serie de evenimente pe parcursul verii. Pana acum, aici s-au tinut seri de jazz si expozitii de fotografie si pictura. Urmeaza o expozitie semnata Marius Gri­gore, iar cei de la ArtLink pregatesc pentru Gradina OAR un spectacol de dans contemporan. Localul e deschis zilnic intre orele 12:00-24:00, asa ca poti sta pe terasa sa rasfoiesti o carte, sa lucrezi (e WiFi gratuit) sau sa bei un cocktail. Preturile sunt mai mult decat accep­tabile: 6 lei un espresso, 9 lei un frappe, 13-15 lei cocktailurile. S.N.

UNITERStr

Gradina UNITER-ului s-a deschis de aproape o luna. E locul ideal pentru a manca o salata (22 lei) la pranz. Tot aici poti sa iti aduci un prieten sa beti o cafea printre oameni din lumea teatrului. Pe timpul zilei va recomandam sa alegeti o masa la umbra (e, totusi, in mijlocul orasului). Seara gradina arata fabulos (cum se vede in fotografia de mai sus), dar, din pacate, localul se inchide inainte de miezul noptii. S.N. Verde Cafe Str. Domnita Ruxandra 15; Tel: 031.100.0038 La cafeneaua green mergi nu numai pentru spiritul eco (pe care cei de-ai casei il sustin cu tarie), ci si pentru gradina sa foarte umbroasa. Sunt doar cateva mese, dar este un spatiu cat se poate de intim si de racoros. Sigur vei intalni aici pasionati in ale ecologiei. Aici au loc periodic evenimente din acest domeniu, discutii, dar si targuri de haine. Mai ales vintage. S.N.