21 OCTOMBRIE: ZIUA IN CARE CEREM UNIREA!

Categories ArticolePosted on

Tweet

La 27 martie 1918, Sfatul Tarii vota un act al carui text si mesaj a razbatut peste decenii, argumentand mai mult decat clar necesitatea si firescul unirii dintre cele doua tari surori: “In numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia) in hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunare, Marea Neagra si vechile granite cu Austria, rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani din trupul vechii Moldove, in puterea dreptului istoric si dreptului de neam pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor, de azi inainte si pentru totdeauna, SE UNESTE CU MAMA SA ROMANIA. TRAIASCA UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA DE-A PURURI SI INTOTDEAUNA!”

 

Paradoxul unui popor despartit de granite trebuie sa inceteze

 

Granitele trasate abuziv de catre unii, intre doua tari surori, trebuie sa dispara! Teoriile potrivit carora, de o parte si de alta a Prutului, ar trai doua popoare de etnie si limba diferite trebuie sa dispara! Urmasi ai dacilor liberi, moldovenii din Basarabia sunt fratii nostri, in ciuda oricaror voci ce continua sa sustina contrariul.

Istoria a demonstrat inca o data ca un popor cu o istorie milenara, care-si traga seva puterii din unitatea de limba, credinta, obiceiuri si datini, nu poate fi despartit penru totdeauna de vointa miseleasca a unor grupuri de interese. Se cere Unirea, tot mai vehement, tot mai puternic, de catre tot mai multi romani.

In firea lucrurilor sta faptul ca cei ce vorbesc aceeasi limba, cu aceeasi descedenta, uniti prin simtiri si istorie comuna sa vietuiasca liberi alaturi unii de altii, in aceeasi tara, pe acelasi drum, cu bune si cu rele. Nepasarea nu face decat sa perpetueze o stare de fapt care inseamna MINCIUNA, iar tacerea inseamna acceptarea ca altcineva sa hotarasca in numele nostru. A venit vremea sa aratam ca suntem multi, uniti in actiuni, energici. Acum este momentul nostru!

FITI ALATURI DE NOI PE 21 OCTOMBRIE, DE LA ORA 14, IN PIATA VICTORIEI, LA MARSUL UNIRII!!!

un articol de Valentin Roman

Lasă un răspuns