21 OCTOMBRIE: ZIUA IN CARE CEREM UNIREA!

Categories ArticolePosted on

Tweet

La 27 martie 1918, Sfatul Tarii vota un act al carui text si mesaj a razbatut peste decenii, argumentand mai mult decat clar necesitatea si firescul unirii dintre cele doua tari surori: “In numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia) in hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunare, Marea Neagra si vechile granite cu Austria, rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani din trupul vechii Moldove, in puterea dreptului istoric si dreptului de neam pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor, de azi inainte si pentru totdeauna, SE UNESTE CU MAMA SA ROMANIA. TRAIASCA UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA DE-A PURURI SI INTOTDEAUNA!”

 

Paradoxul unui popor despartit de granite trebuie sa inceteze

 

Granitele trasate abuziv de catre unii, intre doua tari surori, trebuie sa dispara! Teoriile potrivit carora, de o parte si de alta a Prutului, ar trai doua popoare de etnie si limba diferite trebuie sa dispara! Urmasi ai dacilor liberi, moldovenii din Basarabia sunt fratii nostri, in ciuda oricaror voci ce continua sa sustina contrariul.

Istoria a demonstrat inca o data ca un popor cu o istorie milenara, care-si traga seva puterii din unitatea de limba, credinta, obiceiuri si datini, nu poate fi despartit penru totdeauna de vointa miseleasca a unor grupuri de interese. Se cere Unirea, tot mai vehement, tot mai puternic, de catre tot mai multi romani.

In firea lucrurilor sta faptul ca cei ce vorbesc aceeasi limba, cu aceeasi descedenta, uniti prin simtiri si istorie comuna sa vietuiasca liberi alaturi unii de altii, in aceeasi tara, pe acelasi drum, cu bune si cu rele. Nepasarea nu face decat sa perpetueze o stare de fapt care inseamna MINCIUNA, iar tacerea inseamna acceptarea ca altcineva sa hotarasca in numele nostru. A venit vremea sa aratam ca suntem multi, uniti in actiuni, energici. Acum este momentul nostru!

FITI ALATURI DE NOI PE 21 OCTOMBRIE, DE LA ORA 14, IN PIATA VICTORIEI, LA MARSUL UNIRII!!!

un articol de Valentin Roman

25 comments

 1. Daca Germania s-a refacut, Romania nu trebuie sa se refaca la fel? Indiferent de “puterea” Germaniai sau a Romaniei. Cred ca acest lucru se va intimpla cand cei care ne-au despartit (Marile Puteri) se vor pune de acord cu “reintregirea”. Noi nu cred ca avem puterea sa impunem acest lucru fara “bunavointa” mai marilor Lumii… Din pacate !

 2. depinde de noi de hotararea noastra sa facem lucrurile sa revina la normal la firesc ,datoria noastra este sa ne luptam pt asta sa cerem asta

 3. Ne vom uni,fie ca vor fie ca nu vor rusoii.
  Ca sa ne apropiem si mai mult de adevar credca ar trebui sa uitam cele doua denumiri : ”basarabia” si ” bucovina”
  si sa revenim la Moldova si Tara de Sus.
  Sunt doua denumiri care sunt date in urma cuceririi lor si nu sunt nume proprii,unul e dat de rusi si celalalt de catre austo-ungari.

 4. Nu e bine stabilit acest mars !!!

  E prea din scurt !! trebuia facuta o pregatire mediatica mai intensa si mai indelungata, altfel vor fi putini oameni la mars si se va crea o senzatie dezolanta ce va fi speculata de sabotori !!

 5. Paradoxal, noi cerem unirea, in timp ce Germania vrea desprinderea unei parti din teriroriul actual al Romaniei, pentru a crea o federatie moldoveneasca. De data asta, iata, Vestul se opune chiar mai mult decat Rusia la reintregirea Romaniei. Decisiva ar trebui sa fie vointa fratilor nostri de peste Prut, dar pentru ca ei sa vra cu adevarat, in majoritate covarsitoare, trebuie ca mai intai noi sa facem putina ordine prin tara asta.

 6. Trebuie sa ne gîndim că acest marș va concentra o mare masă de populație , asta este important in prima fază pentru a atrage atenția pe plan national și internațional ,ar trebui cumva organizat..,
  succes prieteni !

 7. Simplificati lucrurile. Nu conteaza ce poti sau nu ci crezul maselor.
  Dar nu uitati nici o clipa ca dusmanul foloseste aceeasi metoda, ca actualmente sunt mult mai multi “agenti” decat inainte de 89 si mai ales ca viteza de transfer a informatiilor depaseste cu mult viteza de reactie sociala.
  Un plan simplu, de la care sa nu va abateti, fara intelegeri si promisiuni. Pentru asta,

  Minte multa si perversa va doresc.

 8. Sustin UNIREA! Este dreptul nostru, trebuie sa invatam sa obtinem ceea ce ne apartine. Sper ca acest ideal sa se realizeze cat de curand. Felicitari echipei adevaruldespredaci.ro pentru tot ceea ce faceti!

 9. Da, trebuie unirea cu Basarabia si nordul Bucovinei. Da, trebuie sa revenim la denumirea de DACIA.
  Dar vad ca ne concentram foarte mult in ultima vreme pe unirea cu Basarabia si uitam de pericolul care ne pandeste ARDEALUL.

  in mediile politice se vorbeste de ceva vreme ca la nivel inalt – presedinte – s-ar fi ajuns la un targ marsav: Romania primeste Basarabia si pierde Transilvania.
  Din punct de vedere al jigodiilor, targul este foarte bun, Transilvania este leaganul culturii si civilizatiei DACICE si asta ar duce la stergerea oricarei urme a istoriei acestui neam si automat la disparitia identitatii noastre iar din punct de vedere economic sunt convins ca nu are rost sa mai discutam, pierderile ar fi enorme.

  Stiu ca securistii bolsevici, maestrii ai manipularilor si dezinformarilor, ma vor face comunist, vor spune ca nu tin cu tara, ca, vezi Doamne, sunt bolsevic si mai stiu eu ce interese servesc dar ganditi-va ce-ar insemna castigarea Basarabiei si pierderea Ardealului. Mai puneti in balanta procentajul de populatie ruseasca din Basarabia – ca cea romaneasca, in proportie foarte mare a pierit, prin deportari, prin siberia. Credeti ca avem puterea, ca dupa o unire cu BAsarabia si Nordul Bucovinei, sa putem face o, sa spunem, epurare etnica in teritoriile sus mentionate? (si, ca sa clarific treburile si sa nu sara-n sus iubitorii de democratii occidentale – nu ma refer la epurare, in sensul armat, crime, etc).

  Ideea e ca da, ok, trebuie sa ne recuperam teritoriile pierdute, furate de sovietici (rusi) dar mai inainte de orice trebuie sa ne aranjam treburile pe aici prin tara, sa ne asiguram de integitatea nostra teritoriala, sa consolidam teritoriul asta, atata cat mai este. In primul rand trebuie sa ne ocupam de cei care ne conduc si care sunt gata sa ne faca zob teritoriul, prin modificarea constitutiei si adoptarea unei constitutii europene – adica renuntare la SUVERANITATE, la STAT NATIONAL, UNITAR – treburi cu o implicatie foarte grava. Noi romanii suntem foarte usor de manipulat, iar saracia poate da nastere la idei care mai de care mai exaltate.
  Un miting de genul asta este bun, nu zic nu, dar trebuie pregatit si mediatizat mai bine.

  Mai bine ne-am gandii la modul foarte serios la o greva generala pe termen nelimitat care ar convinge atat clasa politica de la noi cat si cea europeana sa stopeze jaful din Romania. Mai bine ne-am gandii cum sa taxam actuala clasa politica prin neprezentarea la vot anul asta. Dar asta ar insemna sa fim o NATIE, adica sa fim UNITI.

 10. In scrierile vechi anul 2012 apare ca An al Invocatiei, primul an al Renasterii. In anii care vor urma se vor intampla multe, oamenii se vor ridica sa-si ia tara inapoi. Basarabia se va intoarce prin vointa fratilor de peste Prut abia dupa ce la noi se va petrece schimbarea. In ziua aceea Chisinaului nu-i vor ajunge strazile, fiindca vor veni de peste tot sa pecetluiasca Unirea.
  In noiembrie poporul va pierde, insa totul e inselator, nimic nu e ce pare a fi. Abia dupa aceea veti vedea ce se va intampla.

 11. Locuiesc de mai multi ani in Italia iar la actualul loc de munca am foarte multi colegi moldoveni(din Rep. Moldova)toti sant foarte tineri, probleama e ca nici unul dintre ei nu se crede roman iar daca dicut cu ei despre tema reunificarii se simt deranjati, ei doresc sa fie independenti ba chiar am observat ca venereaza Rusia. Intrebarea este: moldoveni isi doresc cu adevarat reunificarea, iubirea de neam inseamna ceva pentru ei?
  O alta problema e ca in Europa in ultimile doua decenii mai multe state s-au destramat(Cehoslovacia,Jugoslavia), doar Germania s-a reunificat acest lucru spune multe despre cine conduce Europa. Puterea oculta(UE) nu doreste unitate pentru ca cei uniti sant puternici, motto-ul lor e: “divide et impera”(dezbina si stapaneste). Ideologia fascista exista inca in prezent e mai puternica ca niciodata si e ascunsa sub diferite masti asteptand momentul oportun pentru a iesi la suprafata.
  De aceea dragi romani trebuie sa fim uniti iar impreuna le vom rezolva pe toate!

 12. Mai bine de ne-am trezi si am constientiza ce-am fost, ce suntem, si ce putem deveni. Si cand aceasta se va intampla, ceea ce se vorbeste aici, va veni de la sine.

 13. Romania are potential sa acopere integral necesarul de gaze, energie electrica, petrol, hrana etc. Daca vi s-ar comunica pretul real la care se pot furniza toate acestea ati ramane ca la dentist. Restul sunt povesti, taxe si impozite. Alegerea unor nevolnici afecteaza indirect inca 9 milioane de romani, este explicabil de ce o parte dintre fratii nostri basarabeni sunt retinuti. Ca sa nu mai vorbesc de anii de indoctrinare si de multe altele.

  Sunt lucruri mai presus de noi, frati ai mei, in afara lor nu suntem nimic.

 14. ✝Da În Numele Domnului Iisus Christos:
  1). Întregirea Moldovei (să-i facem dreptate, fiindcă Basarab e al Tării Românești) pe când Moldova a fost ruptă în bucățele, împărțită, renumită … Moldovei să-i fie înapoiată Bucovina cu Herța, Moldovei să-i fie înapoiate județele sudice, cu țărmul Mării Negre.
  2). Cadrilaterul să se înapoieze poporului de drept.
  N.B.: Țărmul Românilor ex Dacorum la Marea Neagră este de la Varna pânâ lângă Odesa.
  3). Transsilvania este în exclusivitate Românească ex Dacorum.
  În concluzie: Numele mai corect al țării dintre Dunăre, Marea Neagră, Nistru și Tisa este Dacia,
  poporul este Dac iar limbă ne este hm … abea aștept ca numele limbii să ne fie singura problemă
  Cu Voia Bunului Dumnezeu, Amin ✝

 15. TIMPUL DRAGI SI IUBITI DACI BASARABENI SA IMPLINIT IN SFERA FRONTUL SALVARII SPIRITULUI DAK=25 OCT.2012–ASA VOM SARBATORII IN FAPT =URMIND CA ATUNCI CIND VA VENI UN REGE PAMINTEAN AL DACIA/DACI SA SCHIMBAM SI FORMALITATILE =O TIMPULE UNIRII IN REGAT CU REGE PAMINTEAN FI MAI CURIND /FI MAI APROAPE =DACII ADEVARATI ROMANI FITI BARBATI INROLATI VA IN MAREA OASTE A DACILOR LIBERI BASARABENI CE LUPTA PT. UNIREA IN DACIA REGAT =F. S. S.DAK ADOPTA IN CONSENS [SPER ]CU DL.COJOCARU=TEZA COJOCARU/PROSPERITATEA DACIEI /REGAT-EXPL. AUR.DACIK DE BCATRE NOI MARII BAIESII MINIERII DACI RENUMITI DE MILENIII PRIN CE AM CREAT=VZ.CLOSCA CU PUII DE AUR -VZ. COIFURILE DE AUR -VZ.BRAT.DACICE DE AUR CU 6 SPIRE CA MAIASII=VZ.CELEBRELE PLACUTE DE AUR CU INTREACA ISTORIE A NEAMULUI DACIK TOPITE DE REGELE CAROL 1 /PLACUTA=DMNUZEU SA L PEDEPSEASCA CU TOT NEAMUL LUI.AMIN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *