5 moduri de a indeparta umezeala de acasa

Categories LifestylePosted on

Nimic nu este mai descurajator decat o pata umeda care iti strica peretii sau iti provoaca probleme de sanatate. Va lasam cateva sfaturi pentru a face fata aspectului sau.

Umiditatea este o adevarata problema pentru multe case, in special pentru cele situate in zone mai predispuse la aceasta conditie climatica. Din fericire, exista cateva trucuri simple pentru a indeparta umezeala acasa. Va povestim despre ele, astfel incat sa puteti scapa de ele si de consecintele sale. Ia-ti notite!

Ce consecinte aduce umiditatea acasa?

La fel ca in mediul exterior, un procent de umiditate interioara care depaseste 40% sau 60% este considerat ridicat, conform acestui raport al Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite si poate provoca diferite inconveniente in casa ta. Aici sunt cativa dintre ele:

Acarieni
Miros urat
Bacterii si ciuperci
Mucegai pe pereti si colturi
Deteriorarea bunurilor imobile si a diferitelor obiecte

Pe langa crearea unei impresii proaste asupra ochilor, acestea prezinta o problema de sanatate. Cei care sufera cel mai mult sunt persoanele alergice sau cei care sufera de boli respiratorii . Prin urmare, este foarte important sa luati toate masurile corespunzatoare pentru a elimina umiditatea dintr-o casa. Cum putem face acest lucru? Iata cateva recomandari:

Trucuri pentru a indeparta umezeala acasa

  1. Ventilatie

Este principala recomandare pe care v-o expunem. Ar trebui sa mentineti intotdeauna o ventilatie corecta acasa si cu atat mai mult in acele zone in care este posibil sa aveti probleme de umiditate. Aerul conditionat va poate ajuta sa pastrati zone ale casei dvs. in care prea mult aer natural nu scapa de umiditate. Oricum, nu abuzati de el, este necesar ca aerul pe care il respiram sa fie oarecum umed pentru a preveni bolile pulmonare, asa cum este mentionat in acest raport de Fundatia Europeana pentru Plamani, si congestia nazala .

  1. Recunoasteti sursele de umiditate

Daca gasiti o zona in casa dvs. unde umiditatea este prea mare, ar trebui sa cautati cauza acestei probleme. In general, daca exista tevi rupte sau scurgeri de apa in locuri care nu sunt vizibile, aceasta se reflecta in pereti; incetul cu incetul, vor incepe sa se pateze.

Trebuie sa aveti in vedere ca, daca nu remediati imediat aceste scurgeri, starea se poate agrava, provocand inundatii.

  1. Folositi un dezumidificator

Acest aparat este ideal pentru regiunile ploioase sau reci. In ele, umiditatea tinde sa se acumuleze cu usurinta, deoarece nu exista posibilitatea de a ventila permanent casa ca in alte zone. Prin urmare, daca doriti sa indepartati umezeala acasa, le puteti folosi pentru a absorbi si scurge usor umezeala.

  1. Indepartati umezeala cu sare

Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie de un recipient plat si de un kilogram de sare grosiera . Pur si simplu puneti sarea in recipient si dupa o zi sau doua va absorbi o mare parte din umiditate.

Sarea este unul dintre elementele cu cea mai mare capacitate de absorbtie. Pe langa faptul ca este foarte util pentru indepartarea umezelii acasa, poate fi folosit si pentru indepartarea petelor de pe imbracaminte. In momentul in care observati ca sarea este foarte umeda sau chiar daca s-a innegrit, va fi timpul sa o reinnoiti.

Alte trucuri pentru prevenirea umezelii

In plus fata de recomandarile citate mai sus, este de asemenea important sa preveniti umezeala sa intre sau sa ramana in casa. Cum sa o faceti? Cu aceste sfaturi simple:

Cand gatiti, porniti ventilatorul de evacuare.

Incalzirea camerei nu trebuie sa depaseasca niciodata 20 ° C, deoarece aceasta favorizeaza aparitia umiditatii in pereti si camere.

Cand spalati hainele, agatati-le afara pentru a le usca. Daca il lasati in interior, umezeala acestuia va fi transmisa in restul camerei.

Nu acumulati prea multe plante in acelasi mediu. Acest lucru va favoriza productia si conservarea vaporilor, care este vaporul pe care il emana anumite elemente.

Lasă un răspuns