Aberațiile lui George Liviu Teleoacă: Cică “Draconul Dacic este reprezentarea lui Dumnezeu Transcendental”

Categories ArticolePosted on

Astăzi internetul este împânzit de tot felul de teorii despre daci, care mai de care mai năstrușnice – de la dacii de 7 metri înălțime găsiți la Roșia Montana, până la dacii care ar fi trăit acum 10.000 de ani pe teritoriul României. Datorită acestor aberații, lucrurile spectaculoase și adevărate în același timp, susținute de izvoare istorice și probe materiale, tind să fie duse în derizoriu.

Astfel, faptul că Imperiul Roman a avut și împărați de origine geto-dacă sau faptul că geto-dacii au avut cunoștiințe profunde de medicină (inclusiv chirurgie) și astronomie tind să nu mai fie luate în serios de o parte a publicului, deși aceste lucruri sunt dovedite în mod cert de arheologie și istoriografie.

În acest context al ghiveciului dacist care tulbură internetul, a apărut o altă teorie neverosimilă, aberantă – cea a lui George Liviu Teleoacă. Potrivit acestuia, Draconul Dacic este reprezentarea lui Dumnezeu Transcendental, iar fâșiile de pânză care apar pe reprezentarea lui de pe Columna lui Traian sunt de fapt pene de corb. De ce? Pentru că roșu!

Personajul, deși obscur, este foarte activ și agresiv, mai apare și pe la Tv și tocmai de aceea sunt nevoit să atrag atenția asupra lui.

Analizând din teoria lui partea cu penele de corb, aceasta poate fi demontată foarte simplu. Priviți aceaste imagini de pe Columna lui Traian:

Până și persoanele cu cataractă văd că nu e nicio pană de corb pe draconul dacic reprezentat pe Columna lui Traian și că sunt fâșii de pânză. Nu și George Liviu Teleoacă!

În ceea ce privește transformarea stindardului de luptă al dacilor într-o reprezentare a unui Dumnezeu Transcendent (!!!) este o cale atât de lungă încât nici nu merită să ne obosim să o parcurgem cu analiza, ca să nu riscăm să facem atac cerebral pe drum.

Și cum George Liviu Teleoacă are și o problemă personală cu mine, lucru dovedit de modul în care a reușit să își dea în petec la un eveniment public acum câteva zile, mă văd nevoit să vă dau detalii și despre interacțiunea mea cu acesta.

Cu câțiva ani în urmă am avut o întâlnire cu dânsul pentru o discuție care ar fi trebuit să mi-l facă invitat într-o emisiune. Cum omul bătea câmpii cu veselie, i-am spus cât de elegant am putut că nu îl accept în emisiunea mea. Din acel moment s-a supărat foarte tare și, probabil, am devenit pentru el un fel de dușman al poporului…

Acum câteva zile, aflat la Buzău unde am avut avampremiera filmului Transilvania, Istorie Furată (am prezentat prima parte a acestui film), George Liviu Teleoacă, aflat undeva în partea din spate a sălii, s-a comportat ca un agitator de profesie contestând filmul în gura mare în timpul difuzării și la finalul lui, când lumea i-a cerut să părăsească sala iar câțiva buzoieni au fost foarte aproape să îl ia la bătaie. Cum era întuneric, nu am aflat cine a fost agitatorul decât când am ajuns în holul sălii unde s-a difuzat filmul…

Este limpede că dacă omul ar fi avut o minimă decență, indiferent cât de dezagreabil i s-ar fi părut lui personal filmul (evident, total independent de supărarea că nu l-am considerat apt pentru emisiunea mea!), ar fi respectat dreptul celorlalți de a-l vedea în liniște și, cum era o întâlnire cu discuții libere, ar fi putut în final să își spună părerea, indiferent cât ar fi fost ea de critică. Dar asta se poate cere doar oamenilor civilizați și decenți! Ceea ce nu este cazul lui George Liviu Teleoacă.

Prin urmare, aveți grijă de la cine vă informați și cu cine stați la masă, că personajul vrea să se afirme tot mai mult! Mâine poimâine o să aflăm că e Fiul Draconului Dacic, venit în misiune de mântuire a neamului, precum mult mai celebrul Valentin Târcă, autoproclamatul “Rege al Agatârșilor”. Căci unde e grădina mare, cum e cazul României, multe poți găsi în ea!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

3 comments

  1. Ma gandesc daca nu cumva o face intentionat. Un infiltrat in tabara “dacopatilor” pentru a-i indeparta de-a binelea pe cei inca interesati de istoria romanilor.

  2. din ce zici despre el cred ca ai gasit cea mai decenta poza cu el:) apropos, care o fi din alea doua ce incadreaza draconul dacic?!

  3. Toate bune si frumoase …… Da ce are ” avanpremiera” filmului !” Transilvania istorie furata” taman cu Buzaul !!!!!
    Ma gandesc ca te-ai dus SA o cauti in Buzaul?! ….” istoria furata” adica !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *