Dezvăluiri: Afacerea Brâncuși. Cum a ratat Statul Român colecția de obiecte personale Brâncuși

Categories DezvăluiriPosted on

De luni de zile, autoritățile românești se dau cu fundul de pământ pentru a strânge peste 10 milioane de euro, bani cu care să achiziționeze celebra operă de artă Cumințenia Pământului, realizată de Constantin Brâncuși, acțiune prin care vor să ne spună (chipurile) cât de mult le pasă de cultura românilor și de Brâncuși…

În același timp, aflăm cu stupoare că același stat român NU a participat la o licitație cu obiectele personale care au aparținut marelui artist, licitația care a avut loc acum o lună și jumătate, și astfel acestea au fost vândute unui privat cu suma de DOAR 40.000 de euro!!!

Deși cu aceste obiecte s-ar fi putut face un mic muzeu Brâncuși, responsabilii noștri politicieni au fost absenți. Probabil că acești oameni nu se deranjează doar pentru câteva zeci de mii de euro. Dacă era vreo licitație de milioane de euro, atunci poate că se băgau, cerându-ne tuturor să punem osul la treabă și să facem o donație.

Mai multe dezvăluiri despre Afacerea Brâncuși, Cumințenia Pământului și obiectele personale care i-au aparținut lui Brâncuși în acest episod al amisiunii Adevăruri Tulburătoare, difuzată la Nașul Tv.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns