Călătorie arheologică în urmă cu 20.000 de ani. Video

Categories ArheologiePosted on

Urmele oamenilor de acum 20.000 de ani, care au populat teritoriul actual al României, încep să iasă la lumină cu ajutorul unor arheologi dedicați. Dovezi surprinzătoare ale unei viețuiri și organizări complexe îi pun pe gânduri pe specialiști, obligându-i să-și modifice percepția supra omului din paleolitic.

Alături de arheologii care coordonează cercetarea de la șantierul Poiana Cireșului, Piatra Neamț – unul dintre cele mai importante din Europa – Prof. univ. dr Marin Cârciumaru, dr. Elena Nițu și dr. Constantin Preoteasa, am pornit într-o călătorie în trecutul îndepărtat. Pe de o parte pentru că Asociația Geto Dacii este principalul sponsor al șantierului, iar pe de altă parte pentru că acum câteva zile i-am avut invitați în cadrul emisiunii Adevăruri Tulburătoare.

Emisiunea o puteți vedea mai jos. Merită să îi ascultați pe specialiști pentru că veți afla lucruri deosebite! Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

2 comments

 1. Sa intalnesti patru oameni inteligenti(si nu vicleni, stiti, viclenia seamana cu inteligenta), azi, tine de teoria probabilitatilor.
  Sa lucreze impreuna la un proiect, e si mai scazuta probabilitatea.
  Sa fie cu totii motivati si bine intentionati, sunt sanse aproape nule. Si totusi, iata cazul singular care da speranta si care arata cum legea gandului cel bun poate anula teoriile matematice.
  Sper ca vor mai fi descoperiri si apoi emisiuni cu aceeasi echipa. Parca s-a deschis o fereastra spre aer de munte, curat.

 2. Pleacă Șmirea la vînatu’ )

  Șmirea ăsta tre’ s’ajungă-n cărti,la fel cum a ajuns si Miorița.

  E doar cealalta parte a firii nostre ca popor,partea razboinică,mandră si nesupusă.

  Colindul asta vine de departe,de pe vremea cand se tragea cu trasca,nu cu arcu si e cantat azi cu sfintenie in zeci,poate sute de sate din Ardeal,Hateg si Banat,de Crăciun.

  Frumoasă emisiune cu invitati pe cinste!

  Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *