Descoperire impresionanta in judetul Dambovita. Are peste 2 metri si cantareste 250 de kilograme

Categories ArheologiePosted on

Arheologii spun ca ramasita de animal preistoric este de o valoare inestimabila si va intra in patrimoniul national. Fildesul trebuie mai intai conservat si restaurat, iar apoi va deveni piesa de muzeu.

Cel care a descoperit gigantica fosila este un student, pasionat de arheologie. Se plimba pe malul Ialomitei, in apropiere de Doicesti, si nu i-a venit sa creada de ce-a zarit in nisip.

Ionut Popescu, student: “Este o defensa de mamut, un fildes de la 10.000 de ani in sus. Mi-am dat seama ce ar putea fi la dimensiunile astea si l-am sunat pe domnul profesor.”


Marian Cosac, profesor la Universitatea Valahia din Targoviste
: “Este visul oricarui arheolog sa faca o astfel de descoperire. Va ajunge la muzeu.

Desi nu este prima data cand vad ramasite de animale preistorice, profesorii de la Universitatea Valahia din Targoviste au ramas impresionati.

George Muratureanu, lector la Universitatea Valahia din Targoviste: “E o descoperire importanta, este o defensa de mamut, a doua descoperita in judetul Dambovita. Faptul ca am descoperit-o se datoreaza adancirii Ialomitei.

Din cauza constructiei barajelor, albia Ialomitei s-a adancit in ultimii 50 de ani. Nu este exclus ca pe viitor si alte ramasite de animale preistorice sa iasa la suprafata.

Alexandru Radu, Direcţia Judeteana pentru Cultura: “Este o piesa de exceptie. Ea trebuie extrasa neaparat pentru ca vor exista precipitatii, raul se va umfla si este posibil sa dispara, s-o pierdem.

Bucata de fildes va trece printr-un proces de conservare, apoi, ncepand de anul viitor, va putea fi admirata la Muzeul Evolutiei si Tehnologiei in Paleolitic din Targoviste.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-fosila-de-mamut-a-fost-descoperita-in-judetul-dambovita-arheologii-spun-ca-are-o-valoare-inestimabila.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *