OMUL GRAVETIAN din România: Mărturii de acum 20.000 de ani. VIDEO

Categories ArheologiePosted on

Descoperirile de interes mondial făcute în acest an pe șantierul arheologic de la Poiana Cireșului, județul Neamț, mai scriu o filă de istotrie străveche de pe teritoriul României. Mii de obiecte cu o vechime de peste 20.000 de ani – podoabe, arme, unelte, ramășițe osoase – au ieșit la lumină în această vară iar acum pot fi văzute într-o sală special amenajată în cadrul Muzeului Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște.

Invitații acestei emisiunii sunt arheologii care au coordonat cecetarea de pe teren: prof. univ. dr. Marin Cârciumaru și dr. cercetător Elena Nițu, oameni care ne prezintă în această emisiune povestea OMULUI GRAVETIAN, omul care acum 20.000 de ani trăia în locurile unde ne aflăm și noi, astăzi.

Daniel Roxin

P.S. Emisiunea poate fi urmărită pe NAȘUL TV în fiecare vineri, de la ora 22:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

5 comments

 1. Nu am scris cand ati postat realizarile pe anul acesta dar o scriu aici,felicitari pentru toata munca depusa pana acum si mult spor in continuare alaturi de oamenii acestia inimosi!

  Doamne ajuta!

 2. Cred ca am gasit ceva…

  Mergand dupa numele unui comediant francez am vazut ca se trage dintr-un mic orasel care s-a suprapus unui locuiri romane(Niederbronn-les-Bains) :

  http://fr.wikipedia.org/wiki/Pierre_Dac

  Cautand numele de familie Dac in franta am gasit :

  http://www.geneanet.org/genealogie/fr/dac.html

  Aici sunt in jur de 120 de arbori genealogici care au numele de familie Dac :

  http://www.geneanet.org/search/index.php?name=DAC&country=FRA&ressource=arbre&p=1

  Ramane de vazut ce inseamna Dac(daca inseamna ceva poate in graiul local) si zonele de unde se trag numele de Dac,poate din vechi asezari romane(deocamdata nu am gasit o lista cu cohortele ce au fost campate pe teritoriu frantei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *