Ce arată scanările din satelit făcute asupra Insulei lui Ahile de la gurile Dunării?

Categories Arheologie, Emisiuni TVPosted on

Un număr mare de autori antici localizează așa-numita INSULĂ A LUI AHILE la gurile Dunării. Pausania, Pindar, Euripide, Maximus din Tyr, Ptolemeu, Filostrat și alții  ne vorbesc despre faptul că insula Leuce de la gurile Dunării este “insula lui Ahile”, că este “închinată lui Ahile”, că el “locuiește” aici sau că aici „a fost înmormântat”… Despre acest lucru puteți afla mai multe în articolul: Insula teribilului Ahile de la gurile Dunării

Ca urmare a dezbaterii pe această temă, prof. Timotei Ursu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, a făcut o scanare satelitară a Insulei Letea (grindului Letea), locația spre care fac trimitere sursele antice, după toate concluziile născute din aceste izvoare.

http://dacia-art.ro/index.php/decoratiuni/reproduceri-dupa-artefacte.html

În cadrul emisiunii Adevăruri Tulburătoare de la Nașul Tv, am dezvoltat împreună acest subiect extraordinar, prof. Timotei Ursu prezentându-și concluziile și arătându-ne rezultatul investigațiilor satelitare pe care le-a făcut prin procedeul Urtim. Ce anume a identificat pe insula Letea rămâne să descoperiți în această emisiune (dacă aveți probleme cu sunetul, folosiți căști).

Și acum, faceți un exercițiu de imaginație: ce impact ar avea la nivel internațional descoperirea unor vestigii pe insula Letea care să facă trimitere la eroul grec Ahile? Luând în considerare și Delta Dunării, cu toate frumusețile ei, imaginați-vă ce proiect uriaș de turism s-ar putea dezvolta. Vor însă asta autoritățile române sau stăpânii politicienilor noștri? Aceasta-i întrebarea!

Vizionare cu folos!

P.S. Emisiunea ADEVĂRURI TULBURĂTOARE poate fi urmărită pe Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 22:00 și în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

IMPORTANT: Dacă aveți probleme cu sunetul, folosiți căști!

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

Lasă un răspuns