7 avantaje ale caselor inteligente

Categories LifestylePosted on

Casele inteligente, mai mult decat un moft trecator, sunt viitorul, urmatoarea evolutie a miilor de case din lume. De altfel, acest sector a ajuns la 500 de milioane de euro in ultimii ani, potrivit datelor, dar acesta este doar inceputul: automatizarea locuintei va ajunge la cifra de 150.000 de milioane de dolari (aproximativ 133.110 milioane de euro) la nivel international pana in 2024. 

Acest boom nu-i surprinde pe cei care cunosc avantajele caselor inteligente : interconectivitate, economii de energie, personalizare, telecomanda etc. In randurile urmatoare vom aprofunda aceste si alte beneficii ale produselor de automatizare a locuintei.

Aceste 7 avantaje ale caselor inteligente justifica cererea lor mare

Economii la factura de energie electrica

Fiecare spaniol consuma in medie 9 kilowati-ora pe zi, ceea ce reprezinta un cost de 1,35 euro pe factura de energie electrica, conform estimarilor recente ale Retelei de Electricitate Spaniola (REE). Aceasta cheltuiala ar putea fi redusa drastic cu automatizarea locuintei. Sistemele de incalzire si iluminat, de exemplu, isi optimizeaza resursele energetice in casele inteligente , oferind performante superioare fara consumul de energie electrica al dispozitivelor din generatia anterioara. Desigur, unul dintre avantajele celor mai atractive case ale viitorului . (In acest punct, ati putea fi interesat sa stiti cum sa economisiti la incalzire).

Interconectivitate mai mare

Prin interconectivitate intelegem conectarea si centralizarea datelor de la mai multe aparate cu ajutorul unui singur dispozitiv ( smartphone , tableta etc.). Aceasta caracteristica a unei case inteligente se traduce printr-o gestionare mai simpla, mai comoda si imediata a celor mai folosite produse din casa (frigidere, cuptor cu microunde, termostate, aparate de aer conditionat etc.), care pot fi astfel controlate din acelasi loc, cu consecinta economisire de timp si castig de confort.

Un plus pentru securitate

Din ce in ce mai prioritara in casele unifamiliale, imbunatatirea securitatii este un alt dintre marile beneficii ale locuintelor viitorului . Sistemele de supraveghere ocupa centrul atentiei in automatizarea locuintei, datorita interconexiunii dintre alarme, camere, incuietori de securitate si alte mecanisme de protectie. La aceasta se adauga si functionarea mai eficienta a restului aparatelor. Cele mai multe dintre accidentele casnice despre care stim — supraincarcari in prizele de alimentare, ardere slaba in sobele cu lemne etc. — sunt de domeniul trecutului in casa inteligenta .

Acces la functii de la distanta

Casele inteligente sunt sinonime cu confortul. Prin urmare, accesul de la distanta la functii avansate este un alt avantaj al automatizarii casei . De ce sa mergi in bucatarie sa pornesti termostatul sau sa activezi ciclul de uscare al masinii de spalat rufe cand o poti face de pe canapea? Chiar si fara a fi fizic in casa, proprietarii au acces la camere de securitate si functii precum iluminatul sau incalzirea datorita automatizarii locuintei. Uneori, aceasta caracteristica are un impact asupra securitatii, deoarece permite simularea prezentei chiriasilor atunci cand acestia sunt absenti.

Imbunatatirea functionarii aparatelor de uz casnic

Aparatele de ultima generatie sunt comercializate frecvent cu cuvintele „casa inteligenta” sau pur si simplu „inteligenta” in numele produselor lor. Departe de a fi un truc de marketing, aceste aparate ofera caracteristici avansate care le fac sa arate cu adevarat inteligente. Televizoarele, incalzitoarele, cuptoarele cu microunde si alte exemple de automatizare a locuintei pentru casele inteligente sunt concepute pentru a functiona cu niveluri mai ridicate de eficienta nu numai din punct de vedere energetic, ci si din punct de vedere al performantei.

Mai mult timp liber!

Beneficiile mentionate mai sus rezulta in urmatoarele: dispozitivele inteligente maresc timpul liber al proprietarilor. Exista nenumarate exemple care sustin acest lucru: aspiratoarele de tip Roomba te elibereaza de sarcina obositoare de a matura si colecta murdaria, robotii de bucatarie te scutesc de obligatiile culinare de mai multe ori, prizele inteligente elimina obligatia de a deconecta anumite aparate pentru a-ti reduce. consum pe timpul noptii etc. Aceste beneficii, pe langa faptul ca ne fac viata mai usoara, maresc timpul liber de petrecut cu familia sau de a indeplini sarcini mai importante.

Personalizare ridicata

Adaptarea functionarii aparatelor de uz casnic la propriile nevoi este un alt avantaj al casei inteligente . Un televizor standard isi limiteaza functiile la reglarea canalelor sau vizionarea teletextului, dar un televizor inteligent functioneaza prin WiFi, permitandu-va sa vizualizati transmisii intarziate sau sa accesati platforme precum YouTube, Amazon Prime, Netflix etc., oferind o experienta imbogatita, care, in plus, acesta se adapteaza preferintelor si nevoilor fiecarui utilizator.