Viziteaza muzeele tarii – Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie din Baia Mare

Categories ArheologiePosted on

un articol de Valentin Roman

Muzeul este locul in care trecutul ne “vorbeste”, un spatiu al reamintirii ca noi, cei de astazi, le datoram lor, celor din alte vremuri, totul. Tara noastra, acest spatiu bogat in descoperiri a caror vechime parcurge toata varstele umanitatii, isi asteapta vizitatorii si in muzee, astfel incat acestia, mai ales cei tineri, sa ia contact cu vremurile trecute. Cunoscand trecutul, cel curios si iscoditor poate intelege mai bine prezentul si, de ce nu, poate anticipa, intr-o masura mai mica sau mai mare, viitorul.

Din aceste considerente, va propunem o rubrica periodica in care va vom prezenta, de fiecare data, cate un muzeu al tarii noastre, lansandu-va, totodata, invitatia ca, pe langa turul virtual pe site-urile acestora, sa le pasiti pragul, ca intr-o calatorie in timp, pentru a descoperi misterele poporului nostru milenar.

Astazi va invitam in Maramures, la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie din Baia Mare.

Instituţia vă oferă posibilitatea de a cunoaşte aspecte ale trecutului comunităţilor din fostele “ţări” ale Maramureşului, Chioarului, Lăpuşului şi Codrului, atât prin intermediul expoziţiilor permanente şi temporare, cât şi prin cel al metodelor interactive ale programului de educaţie “Muzeul Viu”, adresat în special tinerilor. Biblioteca muzeului, cu fondul documentar şi cel de carte curentă, vă stă la dispoziţie prin intermediul sălii de lectură, în timp ce rezultatele cercetărilor arheologice şi istorice pot fi cunoscute datorită publicaţiei “Marmatia”.

 

site-ul institutiei: www.maramuresmuzeu.ro/mjia/

 

Inscrie-te la Newsletter (pe Home) și află primul despre cele mai importante articole pe care le postăm! Sprijină munca pe care o facem și distribuie mai departe materialele pe care ți le trimitem! Mulţumim!

 

Călătorește în locurile de taină ale României! Un proiect unic de turism http://locuridetaina.ro/

 

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

 

 

Lasă un răspuns