Conștiința continuității dacice la Eminescu.

Categories Articole, Emisiuni TVPosted on

Marele nostru Eminescu a fost frământat permanent de problema identității neamului său, a rădăcinilor sale dacice. Această preocupare poate fi descoperită atât în opera sa poetică cât și in cea jurnalistică sau politică.

El, cel care spunea că totul ar trebui dacizat în România, omul care visa la o Dacie Mare și care a riscat totul pentru acest ideal, ne-a lăsat ca mărturie a convingerilor sale opere de o uriașă valoare.

În această emisiune, alături de profesorul Gheorghe Bucur, vă invit să descoperiți ceea ce noi am numit “Conștiința continuității dacice” la Mihai Eminescu.

Daniel Roxin

 

 

 

3 comments

 1. Nu cred Eminescu si-a scris singur sentinta de moarte dorind viata vesnica dusmanilor de moarte ai lui personal si a intregului neam romanesc din Dacia (1879) “celui ce cu pietre mã va izbi în fatã” … biblia a fost rescrisa si reinterpretata de mii de ori si in 2013 papa de la Roma i-a achitat pe asasini lui Hristos…

 2. Felicitări pentru emisiunea în care aţi afirmat cu profesionalitate adevăruri într-un domeniu ce este atribuit de de mult ca al eresurilor. cred că tot ce aţi afirmat are o bază documentară solidă şi mai cred că e totuţi un început, pentru informarea publicului larg, dintr-o operă ce aţi creat-o ca filolog de prestigiu. Felicitări.

 3. O altă poezie antumă ce face referire la daci este “Odin și poetul” – http://ro.wikisource.org/wiki/Odin_%C8%99i_poetul. În poezie are loc un dialog cu Decebal, întreabă:
  “… „Ascultă,
  Nu mi-i ști spune ce mai face țara
  Ce Dacia se numea ­ regatul meu?
  Mai stă-nrădăcinată-n munți de piatră,
  Cu murii de granit, cu turnuri gote,
  Cetatea-mi veche Sarmisegetuza?””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *