CREDINȚE MAGICE GETO DACICE – Magia cu rădăcini în lumea geto-dacică sau chiar în neolitic este încă prezentă în satele României…

Categories documentare și cărțiPosted on

Cândva, satul românesc era o lume guvernată de magie. În el se desfășura o luptă incontinuă între magia neagră, care punea în mișcare forțele malefice, și cea albă care desfăcea făcăturile acesteia. Ca și aborigenii australieni, americani, africani sau cei de pe alte meleaguri, strămoșii noștri aveau o magie pentru fiecare situație de viață, de la cea a nașterii și morții, până la un banal ,,ulcior” la ochi.

Combătută de religia oficială și de ateismul materialist, magia s-a retras în subteran, făcând impresia că s-a stins. Dar materialele adunate în timpul cercetărilor din anul 2009 demonstrează că practicile magice sunt încă vii în România.

Iulia Brânză Mihăileanu

 

Cuvânt Înainte de Daniel Roxin

Magia nu a murit încă în România. Din vremuri imemoriale, reminescențe ale unor credințe și practici străvechi, care coboară chiar din neolitic, trecând prin cultura geto-dacică, pot fi descoperite și astăzi, mai ales în satele de la munte.

Și este fascinant să știi că lumea veche a ajuns vie până la noi, că încă avem conexiuni concrete cu timpurile în care Zeița Mamă sau preoții geto-daci erau la mare prețuire.

Bazându-se și pe o complexă investigație de teren, prin satele Bucovinei, autoarea Iulia Brânză Mihăileanu ne oferă prin această carte comori de mare preț, fixând în conștiința noastră realitățile magice ale satelor românești.

Meritul autoarei este cu atât mai mare cu cât face acest lucru dintr-o perpectivă multidisciplinară, apelând atât la fizică cuantică, psihologie sau biologie, cât și la istoria și tradițiile celorlaltor popoare pentru a da o mai mare valoare informațiilor prețioase pe care ni le oferă.

Cu alte cuvinte, această carte nu este doar un dicționar de credințe magice, ci și un instrument creator de mici revelații științifice, pentru că eficiența multora dintre practicile evocate aici sunt confirmate de descoperirile științei ultimului secol…

Cartea CREDINȚE MAGICE GETO-DACICE este disponibilă pe Dacia Art: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

DIN CUPRINSUL CĂRȚII:

MEDICINA MAGICĂ. DESCÂNTECUL…………………………..19
CREDINȚE LEGATE DE ANIMALE………………………………..49
SUFLETUL NATURII…………………………………………………………79
DIVINAȚIE POPULARĂ……………………………………………………83
CREDINȚA ÎN VISE…………………………………………………………109
PRESCRIPȚII MAGICE, SEMNE BUNE ȘI RELE……………129
JOCURILE FUNERARE……………………………………………………151
LOCURI BÂNTUITE………………………………………………………..165
SÂNZIENELE ȘI ZEIȚA IANA………………………………………..179
MAGIA NEAGRĂ…………………………………………………………….183
BLESTEMELE………………………………………………………………….199
PROTECȚIA CASEI DE VRĂJI ȘI DUHURI RELE………….215

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns