Cum arăta Roma antică la 10 ani după Împăratul DAC Galerius? Simulare 3D de excepție. VIDEO

Categories Arheologie, documentare și cărțiPosted on

O echipă de specialiști în simulări 3D a reușit, cu consilierea unui grup de istorici, să recreeze capitala Imperiului Roman – Roma – așa cum ar fi arătat în anul 320, un moment al apogeului acesteia.

Realizarea este, fără îndoială, una de interes global. Pentru noi este însă cu atât mai interesantă pentru că acea perioadă este una marcată de prezența traco-geto-dacilor la conducerea Imperiului Roman. Cu alte cuvinte, putem descoperi cum arăta Roma în perioada în care ea era condusă de Împăratul Galerius, un împărat de origine dacă, și pe timpul lui Constantin cel Mare, un alt împărat cu conexiuni în lumea geto-dacilor.

Astfel, Galerius, care a condus imperiul din anul 305 până în anul 311, s-a remarcat, printre altele, și datorită faptului că a vrut să modifice titulatura acestuia din Imperiul Roman în… Imperiul Dacic, după cum ne mărturisește Lactantius, consilierul următorului împărat Constantin cel Mare.

În ceea cel privește pe Constantin cel Mare, care i-a urmat lui Galerius, este demn de menționat că în urma lui a rămas celebrul Arc al lui Constantin pe care tronează cu demnitate nu mai puțin de 8 statui impunătoare de DACI…

Dar cum despre cei doi împărați am mai vorbit în repetate rânduri, nu mai insist și vă invit să descoperiți capitala Imperiului Roman, așa cum ar fi arătat în anul 320…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Mai multe aici: DailyMail.co.uk

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

Lasă un răspuns