Descoperire MISTERIOASĂ la Iaşi. Ar putea rescrie ISTORIA OMENIRII

Categories ArheologiePosted on

Descoperire unica si revolutionara la nivel mondial facuta de un arheolog iesean. Zilele trecute, profesorul Mihai Vasilencu a gasit, in localitatea Handresti, comuna Oteleni, o serie de tablite cu inscriptii misterioase. Alaturi de acestea au fost scoase la iveala si o serie de unelte din silex (n.r. – o varietate de cuart microcristalin sau criptocristalin gasit în creta) care nu par sa provina din aceasta parte a lumii. Deja, cercetatorii au inceput sa demareze investigatii de amploare pentru a descifra originea acestora, scrie bzi.ro.

“Cele doua tablite de piatra descoperite de mine in localitatea Handresti au o inscriptie care se aseamana cu «alfabetul» getilor! Ele par a fi ca cele de la Tartaria (vechi de peste 5.500 ani – n.r.). In viitor, specialistii vor descifra scrierea si vechimea lor pentru a stabili adevarul istoric. Mai mult, am descoperit si unelte din silex care sunt unice in aceasta zona. Cercetatorii vor merge tocmai in Ucraina pentru a vedea despre ce este vorba”, a dezvaluit Mihai Vasilencu.

 

sursa: REALITATEA.NET

27 comments

 1. Buna ziua! Nu am un comentariu, ci mai mult o sugestie. Pentru a putea face si mai larg cunoscute toate acestea, ar fi extrem de utila realizarea unei versiuni in limba engleza a site-ului. Astfel, raspandirea acestor informatii se vor putea face nu numai pe teritoriul Romaniei, ci in intreaga Europa si mai departe.
  Numai bine,
  Razvan

 2. S-a mai gasit un cui interesant in trecut care a fost deasemenea dus in Ucraina pt a-l cerceta si a ramas acolo. Nu noi eram poporul cu minti sclipitoare sau au plecat toti in alte tari impinsi de guvernele din Romania? Mandru ca sunt roman dar mi-e scarba de toti cavalerii care subjuga poporul roman in continuu.

 3. asa e in Romania. pentru o trecere de pietoni (cu senzori)guvernul a alocat 80.000 de euro!!!pt a scoate adevarul la suprafata(istoria) nici nu vor sa auda!fratilor io sincer zic ca era mai bine pe timpul lui raposatul!

 4. Este bine ca aceasta descoperire a reusit “sa scape” in presa, inainte ca cercurile inalte care isi propun sa musamalizeze adevarata istorie a patriei sa poata sa o ascuda. Sa speram ca se va putea face o legatura clara intre aceste noi scrieri si cele de la Tartaria care vor putea sa aduca o dovada in plus ca nu din tinuturile indepartate ale Mesopotamiei a originat primul scris, ci de aici, din tara Hiperboreilor vin primele semne de cultura umana, asa cum spunea si istoricul Nicolae Densusianu.

 5. bineinteles,ne grabim cu concluziile. Nici nu au fost macar cercetate inscriptiile. Descoperitorul, un profesorm de la o scoala comunala nu poate face o datare la ochi. Sper din tot sufletul sa fie din acea perioada, dar, se pare ca scrierea este greceasca.

 6. Vechimea plăcuțelor de la Tărtăria este de 7.500 de ani, 5.500 cum este menționat în articol! 5.500 î.e.n. sau înainte de Cristos!

 7. Extraordinar! Deci, la noi se poate spune ca arheologia este abia la inceput. Daca inca se fac asemenea descoperiri raportandu-ne la cat de putin s-a sapat…
  …Si, da – de ce tocmai in Ucraina??????!!! pentru a se face pierdute si uitate? Sunt cumva Ucrainienii prietenii nostri cei mai buni si au vreun interes sa ne ajute??? Nu cumva ne sunt datori cu ceva teriotrii?? La naiba, cand o sa invatam sa ne ferim de bolsevicii de la est si nord?
  Ar putea fi studiate in vest unde sunt sigur ca sunt multi arheologi interesati de asemenea lucruri si care ne-ar ajuta sa punem cap la cap niste lucruri, sau chiar la noi in tara. Ce am avut de castigat pana acum de la URSS? Si cand o sa facem si noi ceva fara ajutor de la altii? Chiar in halul asta am ajuns, nu mai suntem in stare nici sa bem o cana cu apa fara ajutor strain?
  O seara buna

 8. Mei, eu nu inteleg ce e asa de misterios si de ce ar putea niste placute sa schimbe istoria omenirii. Istoria omenirii nu o schimba niste obiecte, o schimba OAMENII. Avem noi oameni in tara capabili sa schimbe istoria (orice istorie)? Noi nu avem oameni in stare sa schimbe ziua de azi, nu avem oameni care sa ii urmeze pe ce care vor sa o schimbe, dara-mi-te sa schimbam trecutul.

 9. Mai fratilor, mie mi se pare destul de suspect faptul ca in presa, la TV nu apare nimic despre dovezile trimise de ani buni peste hotare la “studiat”… Chiar la ia ani buni sa faca o expertiza? De ce atata tacere? Tare-mi pare ca le e cam frica de adevar ar trebui spus, altfel nu imi explic tacerea asta si “raceala” care vine din partea Academiei Romane si a altor autoritati. Adevarul ramane adevar, oricat de mult doare si oricat incerci sa-l ascunzi in minciuna. Hai odata cu lumina in cazul asta! Romani sus inimile!

 10. Atat de ‘titrata’ Academie Romana stie foarte bine cum stau lucrurile, de asemeni are cunostinta de tot ce s-a descoperit in legatura cu trecutul nostru pana in prezent, si este principalul ‘artizan ‘, al ‘gogoasei’ numita Istoria Romanilor, care astazi este predata cu succes, in scoli, copiilor nostri! Ca nu degeaba in popor circula zicala:”De la cap se-mpute pestele!”

 11. Parerea mea este ca aceste tablite ar trebui studiate atat in tara cat si in centre prestigioase din vest si USA. Observ ca sunt mai multe, s-ar putea face acest lucru in paralel, respectiv prin rotatie. Placutele acestea nu ar trebui sa ajunga in Ucraina. A auzit cineva ce vechime au cele de la Tartaria de la cei care le-au expertizat primii, in anii 70? Oare cine?
  Sa nu-mi spuna cineva ca in Ucraina sau Rusia expertizele sunt mai ieftine si tara nu are bani fiindca ma apuca rasul. De fapt e de-a rasu-plansu.

 12. Si eu ma intreb si ii intreb pe respectivii cercetatori de la Iasi – DE CE IN UCRAINA? unde, la KIev, la Harkov? DE CE? exista atatea centre de cercetare in care romanii au contacte… sa se adreseze cercetatorilor de la IFA – Inst.de Fizica Atomica – Bucuresti-Magurele, dc doresc, le pot da nume de contact al unor cercetatori seriosi care se pot implica.
  E drept, ceea ce a plecat, s-a dus si nu s-a mai intors! Am citit si eu despre “cuiul” dacic… e interesant, dat DE CE nu a publicat nicaieri intr-o revista stiintifica descoperirea? spectrul rX prezentat in cartea lui Napoleon Savescu trebuia publicat! lo-am cunoscut si pe dr in fizica de la Chisinau care l-a ridicat (din pacate, s-a dus dintre noi…) Dc voi fi contactata, putem vb mult mai multe, intr-un viitor nu prea indepartat as putea ajuta mai mult si mai consistent.

 13. Se pare ca toti suntem impotriva expertizarii placutelor in Ucraina. Nu putem face ceva sa oprim asta? Pana la urma e un bun al nostru, al romanilor si trebuie sa fim ascultati. Daca traim intr-o societate democratica, atunci ar trebui respectata opinia publica. Cred ca nici unul dintre noi nu are incredere in ucrainieni si rusi asa ca daca chiar este nevoie de ajutior din afara pentru studierea lor, sa vina ei aici sa le studieze. Si nu rusi, ucrainieni sau unguri. Ne-am ars de atatea ori cu astia incat nici nu trebuie sa ne mai gandim macara sa apelam la ei. Putem apela la institutii dovedite a fi de incredere din Vest.

  Toate cele bune

 14. Buna seara Valentin, eu traiesc in Franta si daca aveti nevoie de traduceri sa le postati in acelasi timp cu cele in engleza, am s-o fac cu mare placere.

  Sa ne auzim de bine

 15. Daca s-ar posta pozele textelor in forma vizibila ar ajuta. NASA publica pe situl oficial fotografii, de ex., cand vor sa gaseasca explicatii la ceva. Recent s-a rezolvat ceva tehnic pentru alt site cu ajutorul publicului. Nu imi mai amintesc foarte precis detaliile, insa principiul este acelasi: prin publicarea textelor se pot obtine contributii gratuite la descifrarea sau interpretarea lor.

 16. Pot ajuta si eu la traducerile in engleza, mai greu la anumiti termeni insa sunt sigur ca ne putem descurca.

  Fiecare trebuie sa ne facem partea!(chiar daca in pasi mai mici)

 17. Eu traiesc de 12 ani in Spania .Daca aveti nevoie de traduceri in limba spaniola ma ofer voluntar .Astept sa ma contactati .Multumesc !

 18. “”Total de acord cu ciprian / October 4, 2012″” TREBUIE SA SE STIE TRECUTUL ADAVARAT NU FALSIFICAT DE CEI INTERESATI SA ACAPAREZE TERITORII.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *