Directorul Institutului „Elie Wiesel” este fiul odiosului ideolog stalinist Radu Florian

Categories DezvăluiriPosted on


Klaus Iohannis
a promulgat în aceste zile Legea 217/2015, supranumită „Legea antilegionari”, prin care oricine face o apreciere la adresa lui Constantin Noica sau Mircea Vulcănescu riscă 3 ani de închisoare. Iniţiatorii acestei legi sînt Crin Antonescu (!!!), ministrul Andrei Gerea şi George Scutaru, fost consilier al lui Iohannis, actualmente client al DNA. Fie-le numele uitat!

Ce surprinde în mod absolut este că, din toţi cei aproape 600 de parlamentari, nu a existat nici măcar unul care să voteze împotriva acestui act normativ. La fel s-a întîmplat şi la Cotroceni, unde Klaus Iohannis, atît de grijuliu în privinţa Codului fiscal, nu s-a gîndit nici măcar o clipă la consecinţele acestei aberaţii legislative. Parcă toţi vor să se pună bine cu cineva care dă certificate de bună purtare!

„Legea antilegionari” nu conţine nici măcar o dată cuvîntul „comunism”

Primul lucrul care a trezit reacţii împotriva acestei legi a fost faptul că ea nu condamnă comunismul, alături de celelalte doctrine incriminate: fascism şi legionarism. Comunismul a căzut în România în urma unei Revoluţii sîngeroase, şeful statului comunist fiind condamnat la moarte şi executat sub acuzaţie de „genocid”, iar acest fapt nu este menţionat explicit în actuala lege! Să înţelegem din această observaţie că autorii acestei legi consideră legitim comunismul, din moment ce acest cuvînt nu figurează niciodată în Legea 217/2015, iar sentinţele date în timpul comunismului reprezintă baza juridică a sancţiunilor propuse?

Dar, adevăratul motiv pentru care această lege nu conţine cuvîntul comunism este acela că reprezentantul Institutului „Elie Wiesel”, care a contribuit decisiv la redactarea acestei legi, este Alexandru Florian, fiul unuia dintre cei mai odioşi propagandişti ai comunismului, Radu Florian! Şi, ca atîţia alţi fii de nomenclaturişti, ar face orice pentru ca nimeni să nu aducă vorba despre originile educaţiei sale comuniste.

Răutatea cu care acest Alexandru Florian vorbeşte despre Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea te face să crezi că dumnealui urăşte din rărunchi cultura românească şi este total complice tăcerea intelectualilor care, cu excepţia lui Andrei Pleşu, acum tac de parcă ar sta cineva cu pistolul la tîmpla lor!

Alexandru Florian vrea execuţia publică a marilor intelectuali, dar îşi apără tatăl stalinist

Cine crede însă că directorul Institutului „Elie Wiesel” Alexandru Florian este exponentul unei moralităţi totale se înşală, căci, în timp ce pune la zid tot grupul de mari intelectuali români din perioada interbelică, atunci cînd vine vorba de tatăl său, stalinistul Radu Florian, îl apără în faţa celor care l-au criticat!

În nr. 226 din iunie 2014 al revistei „Observator cultural”, Alexandru Florian a scris un articol imens, în care, practic, încearcă lamentabil să-l prezinte pe tatăl său, propagandistul stalinist Radu Florian, ca pe un mare disident anticomunist!

Acest intransigent „călău” al lui Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea mărturiseşte în articol că aştepta de la opinia publică să-i ia apărarea tatălui său, deşi acum se revoltă cînd cineva ia apărarea marilor intelectuali români din perioada interbelică: „Mărturisesc că, de cîte ori aflam de vreuna dintre manifestările detractorilor săi, speram ca, în numele solidarităţii de breaslă, al sincerităţii sau corectitudinii, se va gasi un fost student sau coleg care să dea o replică normală. Nu a fost să fie”. Deci, cînd e vorba de tatăl lui, criticii sînt detractori şi ar vrea o solidaritate de breaslă cu stalinistul, dar cînd e vorba de cei mai mari intelectuali ai României, aceştia trebuie puşi la zid, iar cei care sînt solidari cu ei trebuie băgaţi la puşcărie!

Legea Antonescu-Iohannis îngrădeşte libertatea exprimării libere a opiniilor

Să vedem însă care sînt, pe fond, aberaţiile acestei legi. Două articole duc la îngrădirea libertăţii de expresie, încălcînd unul dintre drepturile fundamentale garantate atît de Constituţia României, cît şi de toate documentele europene ce rezidă din Carta Drepturilor Omului: LIBERTATEA CONŞTIINŢEI. Iată textul art. 29 din Constituţia noastră:

Citește articolul integral, aici: http://www.cotidianul.ro/directorul-institutului-elie-wiesel-este-fiul-odiosului-ideolog-stalinist-radu-florian-266320/

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

7 comments

 1. Bine oameni buni, știm că nu condamnă comunismul. Nu a fost concepută pentru a condamna comunismul, aceea va urma, va fi altă lege.

  Și ce rost are să postați un astfel de articol stupid? Dacă tatăl cuiva a fost criminal înseamnă că și copilul este criminal automat?

  Vedeți că riscați să cădeți fix în comportamente pe care încercați să le blamați cu acest articol.

  Este stupid să postați acest articol, ar trebui să vă ocupați timpul cu alte lucruri, nu cu tabloidisme idioate.

 2. infricosator! cu pasi marunti si desi ne vor sugruma. Totu-si ceva se poate face , sa incepem sa ne rugam mai mult mai intens si tot mai multi lui Dumnezeu pt tara noastra. Rugaciunea ne v-a apropia mai mult de rominul de linga noi v-a stimula trezirea si numai lucruri bune vor decurge pt noi toti.

 3. Deja,li-i frică românilor să mai zică ceva pentru că nime nu vrea să ajungă la pușcărie.Îngrozitor,de necrezut că așa ceva o putut fi aprobat,mâine o să ne interzică să vorbim românește pentru că să simt jigniți unii ce să cred stăpânii planetei.Legea asta-i anti-românească și neconstituțională precum și anti-democratică.Frica ,acuma , îi mai mare decât era pă vremea comunismului pentru că azi nu te mai apără nime,nici o țară din occident nu mai urlă când drepturile fundamentale ale omului îs incălcate cu brutalitate,nu-ți mai acordă nime azil politic pentru că nu mai au nici un interes,or pus deja mâna pă tot ce o fost de valoare în țara noastă.Tăcerea în cazu ăsta-i egală cu complicitatea,nime nu înțelege că atunci când ți să-nchide gura ești dezumanizat ? Ăștia ne invadează până și gându și vor să ni-l cenzureze,ăsta-i primu pas spre boală psihică.Nu poate fi vorba de libertate fără libertatea cuvântului rostit,scris,gândit !

 4. Legea a fost initiata intr-un context delicat pentru Romania si Moldova, sa nu uitam razboiul din Ucraina. Romania nu avea nevoie de asa-ceva, despre antisemitism nu poate fi vorba, evrei aproape ca nu mai sant. Se stia ca votarea unei astfel de legi va produce framantari serioase in opinia publica romaneasca. Asta inseamna crearea unui culoar de vulnerabilitate, ma si ne intrabam daca serviciile secrete ale statului au prezentat un raport in acest sens, mai ales ca sunt amestecati agenti de influenta.

 5. Radu Florian a sustinut cursurile de “Introducere in Filosofie” in 1992 in semestrul II, cand eram student in anul I la facultate (in cadrul Universitatii Bucuresti). A avut un stil aparte: cand vorbea despre Eliade, Vulcanescu si Cioran, initial mentiona cateva elemente pozitive, iar apoi ii critica de nu mai ramanea nimic din opera lor. Pur si simplu ne manipula schimband treptat sirul ideilor astfel incat la final acestea sa fie total opuse celor expuse la inceput. Era pur si simplu un supliciu sa il ascult cum adauga elementele critice (putin cate putin, asa cum torni uleiul cand faci o maioneza) si care in final faceau din opera lor “o maioneza taiata”. Nu era deloc o critica echilibrata. Abia acum citind despre legatura de rudenie dintre Radu Florian si Alexandru Florian am inteles de fapt care era substratul real care-l motiva: antiromanismul extrem. Intrebare: de ce se tot propaga ideea ca trebuie condamnat xenofobismul, antisemitismul, etc. dar nimeni dintre formatorii de opinie nu ia atitudine si sa condamne ANTIROMANISMUL ?

 6. “formatori de opinie”! Daca este vorba de “formatorii de opinie”, unii chiar “dizidenti”, in fapt protejati de aripi ale securitatii inca inainte de 1989, cu scopul de a fi recuperati ulterior, in conditiile “democratiei originale”si deloc intamplator…e bine sa nu va intrebati! Fiindca o parte sunt agenti de influenta ai unor forte ostile, fie incapabili genetic de a intelege acest popor, poate si una si alta, desi au obraznicia sa vorbeasca in numele romanilor si sa-i judece. Momentele acestea apartin trecutului. Lucrurile s-au miscat suficient de mult incat devoalarea acestor insi si a fetelor ascunse pe care le arata s-a petrecut deja. Etapa de decredibilizare se apropie de stadiul final, urmeaza lovitura de gratie.

 7. După instaurarea comunismului bolșevic și până astăzi România a fost și este încă condusă de ALOGENI…
  Majoritatea implementării postbelice a bolșevismului în Europa de Est, a fost făcută de evrei comuniști. Exemplu: Marx (Mordechai), Lenin (Ulianov), Trotsky (Bronstein), Stalin (Djugashvili), Kaganovich (Kogan).
  Acesta era și cazul în România, unde evreica Ana Pauker (Hannah Robinsohn) a devenit dictator suprem și trăgea sforile în spatele păpușilor române din guvern. În anii ‘50 România era deja condusă numai de alogeni, ca de exemplu:
  Silviu Brucan (Saul Bruckner) – responsabil cu propaganda, deasemenea important în “revoluția” bolșevică din 1989.
  Leonte Tismăneanu (Leonid Tisminetscki) – șef al editurii comuniste, șef al organizației marxist-leniniste de la Universitatea București, tatăl lui Vladimir Tismăneanu – falsificator al adevărului despre communism.
  Valter Roman (Ernest Neulader), – șef al propagandei în armată, ministru de comunicații, tatăl lui Petre Roman – membru important al “revoluției” bolșevice din decembrie 1989.
  Dionisie Patapievici (Denys Patapiewicsz) – director în Banca Centrală, tatăl lui Horia Patapevici – șeful Institutului Cultural Român și un protector al foștilor comunști.
  Iosif Chișinevschi (Iosif Broitman) – vice președinte al Consiliului de Miniștri
  Miron Constantinescu (Meir Khon) – șef al Comisiei de Stat Planificări, Ministrul Învățământului.
  Alexandru Nicolschi (Boris Grunberg) – criminal maniac, șef al Securității, cap al “Terorii Roșii”, organizator al “Experimentului Pitești”, s-a alăturat ocupației bolșevice a Basarabiei in ‘40-’41.
  Gheorghe Gaston Marin (Gheorghe Grossman) – Ministru al Economiei, a “negociat” la Tratatul de Pace de la Paris din 1947, un dezastru economic pentru România.
  Gheorghe Pintilie (Pantelei Bodnarenko) – director al Securității, organizator al deportărilor, arestărilor, persecuțiilor, muncii forțate, asasinatelor, etc…
  Baranga Aurel (Aurel Leibovici) – Inspector General al Artelor
  Leonte Răutu (Lev Nikolayevich Oigenstein) – membru AgitProp (agitație & propaganda), înainte de 44 –șef al direcției pentru Propagandă și Cultură, distrugător al culturii și etnografiei românești.
  Ghizela Vass – șefa Secției de Relații Externe, bunica lui Bogdan Olteanu – președinte al Camerei Deputaților.
  Alexandru Bârlădeanu (Sașa Goldenberg) – secretar general al Ministerului Economiei, s-a alăturat ocupației bolșevice a Basarabiei în ‘40-‘41 , membru important al “revoluției” bolșevice din decembrie 1989.
  Lotar Rădăceanu (Lothar Wurzer) – Ministrul Muncii
  Mihail Roller – președinte al Academiei Române și coordonator al falsificării istoriei României, a ditrus istoricii onești.
  Și mulți, mulți alții…! În mâna ăstora a lăsat trădătorul rege MIhai țara și neamul Românesc! Și în mâna copiilor și nepților lor, ne mai aflăm încă. Situația actuală este în mare parte și rezultatul TRĂDĂRII regelui Mihai ! Vai de sufletul lui! Că îi dă Dumnezeu ani mulți de viață dar oare ”mai poți fi om dupa ce ai anchilozat cu întreaga ființă în poziție patrupedă?”
  Motto: Karl Marx (Mordechai) spunea despre sine: “sufletul meu, cândva aparținând lui Dumnezeu, e acum destinat iadului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *