Fotbaliști români celebri – cei mai buni jucători români

Categories Timp liberPosted on

Află care sunt icoanele fotbalului românesc care au oferit cea mai mare bucurie cluburilor lor, dar mai ales echipei de fotbal a României. Echipa României a avut nevoie de mulți ani pentru a obține meritele fotbalistice cu care au visat mereu. Cu toate acestea, abia de curând s-a dovedit a fi o națiune plină de mari vedete ale fotbalului.

Top Fotbaliști Români Celebri

Fotbalul este un sport rege la noi în țară. Este și a fost practicat de foarte multe persoane. Pe lângă acest lucru, fotbalul este și regele caselor de pariuri din România. Conform mightytips, există foarte multe case de pariuri cu cash out în România care oferă o multitudine de opțiuni de pariere pe fotbal. De asemenea, nici cotele nu se lasă mai prejos, și sunt, adesea, mai mari ca în cazul altor sporturi.

Pariorii se ajută, adesea, de sfaturile oferite de mai muli experți din această industrie impresionantă. Un nume important pe această listă este și Constantin Mazilescu. Acesta are o istorie îndelungată și cunoștințe avansate despre fotbal și despre pariuri sportive.

Prin urmare, devine necesar să se creeze un clasament al celor mai buni 5 jucători români din istorie. În acest fel, se va putea face un tur prin toți jucătorii români care au fost un caz special în fotbalul mondial.

Faima și reputația tuturor jucătorilor de pe această listă este recunoscută, nu numai pentru participarea lor la echipa națională, ci și pentru toate echipele în care au fost și pentru munca lor la ele. Cu riscul de a fi nedrept cu mulți și fără a-i cita în ordinea importanței, aceștia sunt cei mai remarcabili cinci fotbaliști români din istorie.

Gheorghe Hagi

Unul dintre cei mai buni jucători români este, desigur, Gheorghe Hagi. Acest mijlocaș talentat este considerat cel mai bun fotbalist român al secolului XX. Lovituri precise perfect deținute de la piciorul stâng. De trei ori campion cu România în cadrul clubului Steaua și de patru ori a obținut medalia de aur în campionatul Turciei alături de Galatasaray.

Este poate vedeta principală atunci când vine vorba de România și sportul românesc. Acesta a jucat la:

 • FC Farul;

 • Luceafărul București;

 • Sportul Studențesc;

 • Steaua;

 • Real Madrid;

 • Brescia;

 • Galatasaray.

Dan Petrescu

Fotbalul este un sport popular, și, așadar, se bucură de foarte multe persoană celebre în această industrie. Unul dintre cei mai buni fundași români ai anilor ’90 este Dan Petrescu. Are un abonament pe viață la meciurile lui Chelsea de pe stadionul său de acasă și are dreptul să vină la Londra de două ori pe an la invitația clubului, unde a jucat cu brio la sfârșitul anilor optzeci.

Marius Lăcătuș

Atacant remizat al naționalei României, care și-a petrecut aproape toată cariera fotbalistică în campionatul național, jucând la clubul capitalei Steaua, cu această echipă a devenit de zece ori campion național, iar în sezonul 1985/86 chiar a devenit câștigătorul Cupei Campionilor Europeni.

Adrian Mutu

Adrian Mutu este unul dintre cei mai buni fotbaliști Români din istorie. Chiar dacă a avut o istorie controversată, acesta s-a remarcat ca și fotbalist în întreaga Europa. Mai apoi, a ieșit în evidență cu calitățile sale și pe postul de antrenor. Iată, mai jos echipele la care a jucat acest fotbalist celebru:

 • 1987 – 1999: FC Argeș Pitești

 • 1998 –  2000: FC Dinamo București

 • 1999 – 2000: Internazionale Milano

 • 2000 – 2002: Hellas Verona

 • 2002 – 2003: AC Parma

 • 2003 – 2005: Chelsea London

 • 2004 – 2006: Juventus Torino

 • 2006 – 2011: ACF Fiorentina

 • 2011 – 2012: Cesena Calcio

 • 2012 – 2013: AJ Ajaccio

 • 2013 – 2015: Petrolul Ploieşti

Gheorghe Popescu

Cu siguranță unul dintre cei mai eleganti apărători din istorie. În apogeul carierei, Gheorghe Popescu (48 de ani) era considerat unul dintre cei mai buni jucători ai lumii în poziţia sa. A fost desemnat de șase ori jucătorul român al anului, în 1989, 1990, 1991, 1992, 1995 și 1996. Și-a orchestrat cu talent organizarea liniei sale defensive, fiind în același timp un receptor impecabil și un contraatacant formidabil.

După PSV (1990-94), unde a fost campion olandez în 1991 și 1992, și Tottenham (1994-95), Gheorghe Popescu s-a alăturat lui Gheorghe Hagi la FC Barcelona. A stat doi ani în Catalonia, a purtat banderola și și-a încheiat aventura cu două trofee: 

 • Cupa Cupei 

 • Copa del Rey

S-a alăturat lui Hagi la Galatasaray, unde a ridicat Cupa UEFA în 2000. Odată cu selecția, dintre care este al treilea jucător cu cea mai mare selecție în spatele lui Munteanu și Hagi, cu 115 selecții, a fost sfert de finală la Cupa Mondială 1994 și la Euro 2000. 

Concluzie

În acest articol am discutat despre cei mai buni marcatori și deținători de recorduri jucători din România. Dacă te-ai întrebat vreodată cine este cel mai celebru fotbalist al României sau cine a jucat cele mai multe meciuri impresionante, ai ajuns la locul potrivit

Cei mai talentați dintre ei au căutat să intre în campionate europene mai puternice și s-au făcut cunoscuți deja acolo. Tu pe cine ai adăuga?