Planul prin care autoritățile bulgare vor să readucă la viață fosta capitală a Traciei – orașul Seuthopolis

Categories Arheologie, ArticolePosted on

Un proiect extrem de ambițios este derulat la vecinii noștri bulgari – aceștia doresc să strângă fonduri pentru a aduce la suprafață ruinele orașului Seuthopolis, fostă capitală a Traciei. În prezent, situl arheologic se află sub lacul de acumulare Koprinka, însă cu ajutorul unor subscripții publice și a mai multor ONG-uri de peste ocean, bulgarii doresc să strângă suma de cincizeci de milioane de dolari, necesară readucerii la viață și includerii în circuitul turistic a importantei așezări.

Situl este de o importanță mondială și ar atrage un aflux foarte mare de turiști în țară. Seuthopolis ar putea deveni o destinație turistică minunată. Sperăm ca proiectul de readucere la suprafață să înceapă cât mai curând, mai ales că orașul ar fi singura așezare tracică din lume care va putea fi vizitată la un asemenea nivel. Zidurile sale aflate pe fundul lacului sunt încă intacte”, a declarat arheologul Krasimira Stefanova.

Seuthopolis datează din secolul al 4-lea î.Hr, așezarea fiind numită după regele trac Seuthes al-III-lea. Așezarea a fost redescoperită în anii ’50, în timpul construirii unui baraj în apropiere de Kazanlak. Mult mai târziu, în 1980, autoritățile de la sud de Dunăre au golit lacul de acumulare, iar arheologii au putut investiga, pentru prima dată în istorie, structurile sale. Însă din lipsă de fonduri, de atunci și până astăzi, nimeni nu a mai încercat să aducă la viață Seuthopolis.

Acum proiectul nu vizează doar excavarea zonei şi protejarea acesteia, ci și deschiderea ei pentru publicul larg. Potrivit autorităților bulgare, accesul la situl arheologic se va face cu ajutorul bărcilor și a unor platforme pietonale unice în lume. Practic situl arheologic disponibil publicului va fi sub nivelul apei, în mijlocul lacului…

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Nota mea (Daniel Roxin): În același timp, în România, deși istoria îl consemnează pe geto-dacul Burebista ca fiind cel mai mare rege trac din toate timpurile, reprezentanții statului român nu sunt în stare să pună nici măcar o placă informativă la cetatea Argedava, locul nașterii marelui rege, pentru ca lumea să știe ce este acolo. Mai mult decât atât, istoricii și arheologii onești, care vor să studieze cu adevărat lumea geto-dacică sunt descurajați și intimidați!

De ce în Bulgaria se poate iar în România nu? Pentru că Bulgaria este condusă de BULGARI, în timp ce România este condusă de  ALOGENI, mascați de nume românești!

sursa: ancient-origins.net

sursa: archaeologyinbulgaria.com/

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

5 comments

 1. E chiar mai rau decıt atıt. İata ce este de fapt UE şi ce planuri are . Vezi linkul cu documentul european oficial de mai jos. Crearea unui super stat condus ”fireşte” de Germania şi un pic de Franta . Cu alte cuvinte noul imperiu german sau ”Sfıntul İmperiu German” . Romania şi celelalte state mai mici vor fi pur şi simplu colonii de tip african la discretia şi toanele İmperiului . Un viitor imperiu absolut demonic. Tarile colonii nu vor avea dreptul sa aiba armata , servicii speciale , banka nationala , cod fiscal şi penal trebuie sa fie unic , vor respecta ıntocmai hotarırile Germano-Franceze etc. De aceea ni s-a distrus noua tara etapa cu etapa , ni s-au luat resursele , pamınturile , padurile . Ca sa fim o colonie jalnica care nu are dreptul sa faça nimic de capul ei. Transformarea romanilor ıntr-un popor de sclavi autentici . Adevarati negri pe plantatiile imperiului germano-francez.

  İata şi linkul care prezinta documentul oficial – propunerea Germaniei catre viitoarele colonii din estul europei.
  http://www.evz.ro/o-scurgere-de-informatii-dezvaluie-uimitoarele-intentii-post-brexit-ale-frantei-si-germaniei-se-pun-bazele-infiintarii-unui-super-stat-dominat-de-marile-tari.html

  Deci ın sfırşit si-au dat arama pe fata . Este incredibil ca aşa ceva se poate petrece ın secolul 21. Spre lauda ei Polonia a respins hotarıt o asemenea sclavizare , de-a dreptul anihilare, a natiunii poloneze , a conştiitei nationale. Trebuie şi noi sa ne opunem din toate puterile , prin toate mijloacele . Trebuie sa ne aparam tara şi poporul.

  Chiar cınd scriu aceste rınduri ınca nu-mi vine sa cred ca s-a putut petrece aşa ceva. De l-a ”liberte , egalite , fraternite” la distrugerea tarilor , a entitatilor independente nationale , a distrugerii drepturilor umane la nivel de natiuni ıntregi.

 2. Pana nu dispar ,,interesele,,din parlamentul româniei și jegurile parlamentare,nu se v -a face nimic curat în românia.

 3. Bulgarii promoveaza o istorie care nu le apartine.De apreciat, chiar daca o fac din ratiuni pecuniare.
  “Conducatorii” nostrii ingroapa aceeasi istorie cat mai adanc, sa nu cumva sa se trezeasca cumva poporul din “somnul cel de moarte”. Apartin oricarei natii, numai romanesti nu. Ca popor ne trezim insa lent si pentru ca ne-au anesteziat constiinta de neam.
  E nevoie de o trezire colectiva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *