Fotografii de spionaj desecretizate prezintă urmele unei fortificații antice romane pe teritoriul României

Categories ArheologiePosted on

Arheologii britanici au descoperit urmele unei foritficații antice romane pe actualul teritoriu al României după ce au analizat un set de fotografii de spionaj desecretizate, potrivit Huffington Post.

Mai exact, aceștia au descoperit un zid care, potrivit specialiștilor, a aparținut Imperiului Roman în secolul al doilea și era dispus ca o graniță de-a lungul Dunării spre Marea Neagră.

Acesta se întindea pe aproape 60 de kilometri, fotografiile dezvăluind urmele sale.

Arheologii spun că au aflat despre aceste ruine încă din secolul 19, însă la acel moment au fost regșit identificate.

Dacă ne uităm în toate cărţile moderne despre frontierele romane, nu găsim menţiuni despre aceste fortificaţii estice. Au dispărut, cumva“, a afirmat Bill Hanson, un profesor de arheologie romană la Universitatea din Glasgow.

Aceste noi porțiuni de zid indică faptul că acea zonă a fost mult mai militarizată și controlată cu grijă în timpul perioadei romane decât a fost apreciată anterior”, a precizat Ioana Oltean, arheolog senior la Universitatea din Exeter.

Fotografiile au fost făcute pe 31 mai 1944.

 

http://www.b1.ro/stiri/externe/fotografii-de-spionaj-desecretizate-prezinta-urmele-unei-fortifica-ii-antice-romane-pe-teritoriul-romaniei-65249.html

 

4 comments

 1. De ce tot ii trageti cu perioada romana? chiar puteau romanii sa construiasca tot ce se gaseste acum in tara? de unde stiti ca aceste fortificatii nu au fost facute cu 300,….,10 de ani inainte de a se sti despre Roma?

 2. quote @Dorian_L
  “chiar puteau romanii sa construiasca tot ce se gaseste acum in tara?”

  Evident ca nu.. ce-mi aduc aminte este ca se vorbeste despre apararea granitelor estice ale imperiului roman, dar de la constructia unor castre, pana la concluzia ca acest zid de 60 km a fost construit de romani, e distanta mare…

 3. quote @Sir_Timid

  “distanţa mare este între ideile voastre şi realitate”

  “Ideile voastre”.. o idee printre alte idei, este o presupunere personala si anume ca romanii n-aveau timp in 165 de ani, sa construiasca un asemenea zid… adica ori se preocupau cu “geneza” viitorului popor romän, ori se ocupau de minerit, ori sa subjuge alte neamuri in a impune taxe. Le faceau pe toate deodata ? Avea Traian un fel de “master plan”.. si totul a fost realizat asa repede.. toate coordonate perfect, Intreb !?

  “ideile voastre şi realitate”

  Si chiar daca acel zid a fost facut de romani(n-avem probe/dovezi momentan), este mai rau e pentru voi mai romänilor-romani migratori, care nu vreti sa acceptati adevarul originilor voastre, caci chiar daca acest zid a fost construit intradevar de romani, el(zidul) nu are decat un singur scop… acela de protectie sau de delimitare. Protectie.. ?? Impotriva cui ? Delimitare.. ?? Care delimitare ? Sa nu-mi spui ca poate idolul tau Traian avea sa inceapa un “zid chinezesc” care sa delimiteze granitele imperiului….

  Ce spune “idolul” tau(presupun) Traian ? “Ma intorc in tara stramosilor mei”… Ce mai stim despre romani… ca sorgintea lor este danubiana… voi o spuneti, nu noi ! Coraborat cu studiul de paleogenetica… ce concluzii se trag de aici !??

  Eu trag o singura concluzie… si anume ca indoctrinarea romano-catolica de dupa flavieni, isi face prezenta si in zilele noastre, dupa cca 2000 de ani,… ceea ce… zic eu… ca este de-a dreptul primitiv. Nu uita !.. ca neamul tau din care tu zici ca te tragi… nu credea in dumnezeul-isus “promovat” de romano-catolici…ci in Zamolsis !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *