Incredibil clip de propagandă rusească în România: cică rușii ne-au fost cei mai buni frați de cel puțin 100 de ani!!! Trebuie să îl vezi!

Categories ArticolePosted on

Nu credeam că o să pot vedea așa ceva! Oricine știe puțină istorie va rămâne blocat. Este suficient să ne gândim la românii de peste Prut, astăzi, ca să înțelegem ticăloșia rusească (virgulă) care ne ține despărțiți de adevărații noștri frați. Că dacă ne-ar fi cu adevărat prieteni, ar trebui să își ia mâna de pe ținuturile românești din Republica Moldova și să nu mai blocheze unirea cu tot felul de manevre politice sau militare (vezi agitația din Transnistria).

Împotriva evidenței, însă, clipul de propagandă rusească, în care se laudă în final că ambasada rusă din România a făcut o donație pentru Cumințenia Pământului (100 de euro!!!), ne vorbește despre „istoria adevărată” potrivit căreia:

  1. Românii și rușii au luptat ca frații în Primul Război Mondial pentru… independența României;
  2. Românii și rușii au luptat ca frații în Al Doilea Război Mondial pentru… independența Europei;
  3. URSS a dezvoltat industrial România după aceea.

No, în sfârșit am aflat și eu „adevărul” în varinta rusă; dar na, cârcotaș fiind, am câteva amendamente:

  1. România era independentă din 1877, iar după primul Război Mondial armata română i-a scos cu piciorul în cur pe ruși din Basarabia, unind provincia românească cu România, după ce cizma rusească stătuse pe ea un secol. Nu mai vorbesc despre Tezaurul României, confiscat de același frate bun de la răsărit, exact în acei ani.
  2. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atât de frați ne-au fost rușii, încât ne-au mai luat o dată cu japca Basarabia, ne-au deportat unități întregi de armată în Siberia, la muncă forțată și la moarte, iar apoi ne-au băgat pe gât bolșevismul, eliminând fizic elita intelectuală a României.
  3. Odată cu ocuparea României de către URSS, rușii au jefuit timp de decenii România de toate resursele. Sunt voci care spun că valoarea jafului din România este mai mare decât despăgubirile de război plătite de Germania după Al Doilea Război Mondial.

Atât de frați ne-au fost rușii doar în secolul XX! Nu mai vorbesc acum de crimele din secolul XIX…

În contextul acestor realități istorice, să lansezi un clip de propagandă precum cel de mai jos, este absolut grotesc. Iar atunci când, peste toate, mai faci și o donație de doar 100 de euro (mai puțin decât a costat clipul care ne anunță donația), gestul pare mai degrabă unul făcut în bătaie de joc! Să le fie rușine!

Daniel Roxin 

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns