MITING DE AMPLOARE LA CHIȘINĂU: Peste 25.000 de oameni cer UNIREA CU ROMÂNIA…

Categories ArticolePosted on

Peste 25.000 de oameni au iesit sambata in strada in centrul Chisinaului manifestand pentru unirea cu Romania, relateaza ProTv Chisinau.

Membri si sustinatori ai mai multor organizatii unioniste comemoreaza sambata, 16 mai, in Piata Marii Adunari Nationale, 203 ani de la alipirea Basarabiei la Imperiul Rus. De asemenea, ei cer unirea cu Romania ca solutie la problemele sociale din Republica Moldova.

Evenimentul, oganizat cu prilejul implinirii a 203 ani de la prima rupere a Moldovei prin pacea ruso-turca din 16 mai 1812, are loc in contextul tensiunilor legate de expulzarea romanului George Simion din Moldova (George Simion este liderul unionist din România).

Manifestatia a fost organizata de Tinerii Moldovei si Actiunea 2012 si se va incheia in jurul orei 19:00. Organizatorii au anuntat ca peste 25 de mii de persoane s-au strans in jurul pranzului in Piata Marii Adunari Nationale.

Oamenii flutura steaguri si pancadre, in timp ce pe o scena improvizata se canta piese patriotice. In piata a fost adus si un tricolor imens. „Foarte multa lume continua sa vina spre noi„, au relatat organizatorii, potrivit sursei citate.

Manifestatia este autorizata de Primaria Municipiului Chisinaului, multimea mergand in directia Parlamentului si a ambasadei Federatiei Ruse.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/international/peste-25-000-de-oameni-s-au-strans-in-centrul-chisinaului-la-un-miting-pentru-unirea-cu-romania-imagini-live-video.html

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

Lasă un răspuns