În România există 3 sate cu numele “Dacia” și unul cu numele “Valea Dacilor”

Categories ArticolePosted on

Și pentru mine a fost o surpiză să aflu acest lucru: în România există 3 sate cu numele “Dacia” și unul cu numele “Valea Dacilor”. Cel din urmă se află în județul Constanța iar cele cu numele Dacia în județele Brașov, Botoșani și Satu Mare.

Ce este interesant în toată această situație e faptul că avem un sat cu un astfel de nume în centrul țării și câte unul în cele trei provincii istorice, amintindu-ne de strămoșii noștri…

Mai rămâne ca și țara să își schimbe la un moment dat numele în Dacia. O fi posibil acest lucru? Și dacă da, în câți ani?

Gânduri bune tuturor!

Daniel Roxin

P.S. Îi mulțumesc istoricului Aurel David care, într-o discuție telefonică purtată astăzi, mi-a relatat despre acest lucru.

10 comments

  1. Foarte adevarat. Odata ce treceti de Cetatea Rupea spre Brasov, se poate observa indicatorul catre localitatea Dacia, la cativa km distanta…

  2. Este foarte adevărat în judeţul nostru Satu Mare,pe drumul dintre Carei şi Satu Mare este satul Dacia.Dar tot pe acest drum la ieşirea din Satu Mare este şi satul Decebal.În judeţ mai sunt încă două sate cu nume istorice respectiv :Gelu şi Horea.Aceste sate au fost formate după Unirea cea Mare din 1918 prin aducerea de populaţie din zona Munţilor Apuseni(Gelu şi Horea) împropietăriţi pe fostul moşii ale grofilor unguri(care desigur au fost despăgubiţi la vremea respectivă,dar care nu pregetă -urmaşii lor- după 1990 să revendice proprietăţi,şi respectiv din zona Maramureşului- Decebal şi Dacia.

  3. …am discutat si cu alti prieteni de-ai nostri si sunt de parere ca s-ar putea incerca un referendum pentru revenirea numelui tarii la DACIA. Impactul mediatic ar fi la scara nationala, exact ce avem nevoie pentru a forta o confruntare decisiva cu adeptii romanizarii. Trebuie reflectat – o alta intrebare ar fi daca suntem pregatiti.

  4. Redenumirea ţării în Dacia, ar închide gura acelor indivizi, care caută diferenţe între românii din România şi cei din Basarabia. Deja nu va mai sta intrebarea “cine au fost primii, românii sau moldovenii?”

  5. Numele unui coleg de servici este BUNGET,DE LA A FI UN BUN GET.SI IN SATUL IN CARE S-A NASCUT SUNT MULTE FAMILII CARE POARTA ACEST NUME.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *