„Niascharian – Să renaștem, cea mai veche scriere din lume” – un film de excepție – astăzi, pe B1 Tv, de la ora 21:00

Categories Dezvăluiri, documentare și cărțiPosted on

B1 difuzează sâmbătă de la ora 21.00, în preajma Zilei Naționale a României, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii “360 de grade”, documentarul „Niascharian – Să renaștem, cea mai veche scriere din lume„.

Filmul “Niascharian-Sa renastem” este, prin abordarea stiintifica a subiectului si prestigiul profesional al consilierilor, un document autentic care leaga circa 8000 de ani de istorie pe teritoriul Romaniei, potrivit unui comunicat al B1 TV.

Aceasta lunga perioada de timp este abordata prin prisma scrierii sacre, o scriere care apare si se dezvolta inca din neolitic pana in jurul veacului al XV-lea e.n. cand documentele dispar sau inca nu au fost descoperite. Artefactele in jurul carora se desfasoara documentarul sunt piese aflate la prima filmare si prima prezentare in public: Amuletele de la Tartaria, Gresia de la Cosauti, Placutele de plumb de la Sinaia, Biblia lui Wulfilla, Codex Rochonzi sunt doar o parte din dovezile incontestabile prin lungile perioade de cercetare ce le-au fost alocate.

Pentru a se apropia de adevar, echipa de filmare a cautat istoria necunoscuta a romanilor in Italia, Macedonia, Bulgaria, Moldova, Ungaria, Suedia, SUA si Romania, a deschis tezaure inestimabile din muzee ori colectii particulare si a strans informatii care leaga si dovedesc o istorie logica a societatii care a dat cea mai veche scriere din lume, o scriere sacra si a continuitatii acesteia pentru aproape 8 milenii.

Documentarul este realizat de regizorul si scenaristului Leonardo Tonitza.

Sursa prezentare: B1 Tv

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

2 comments

  1. Un cadru sa-na-tos se contureaza prin alcatuirea unor programe si manuale prin care sa se predea, pe îndelete, istoria completa a traditiilor si culturii, istoria Ortodoxiei, pe langa istoria intregii românitati, fiindca sunt indisolubil legate si fara ele nu poate fi inteleasa românitatea in ansamblu.

    Acest lucru il vom face, asa cum am spus, iar pe cei care au de gand sa ne stea in cale – sa-i fereasca Dumnezeu! Fiindca bucuria nebunilor s-a sfarsit.

  2. Din pacata nu am avut posibilitatea sa vad filmul Niascharian si mi-as dori mult sa-l vad, ar exista vreo posibilitate pentru aceasta?
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *