Înțelepciune și tradiție – Mărturii despre daci. Documentar 2012

Categories DezvăluiriPosted on

ShareTweet

Vă recomand un documentar foarte interesant realizat de TVR Cultural. Unul dintre invitati este expertul în istoria artei, Leonard Velcescu, cel care a făcut un studiu de o mare importanță privind statuile de daci existente în muzeele lumii.

Potrivit lucrării sale de doctorat, au fost identificate peste 100 de statui de daci realizate de romani. De ce au acordat romanii o atât de mare importanță dacilor și de ce au plasat inițial aceste statui cu atitudini demne chiar în centrul lumii romane, în Forul lui Traian?! Aflați mai multe urmărind acest film!

 

Daniel Roxin

 

Inscrie-te la Newsletter(pe Home) și află primul despre cele mai importante articole pe care le postăm! Sprijină munca pe care o facem și distribuie mai departe materialele pe care ți le trimitem! Mulţumim!

 

Călătorește în locurile de taină ale României! Un proiect unic de turism http://locuridetaina.ro/

2 comments

  1. E minunat sa auzi despre stramosii tai ca au fost niste bravi…ca ce a ajuns aest neam…te umple de uimire.Cat poti sa degenerezi?

  2. PENTRU CA AM FOST CEEA CE AM FOST ,SI ACUM SUNTEM CEEA CE NICI PE DEPARTE NU SUNTEM CEEA CE AM FOST , DE VINA SUNTEM NUMAI NOI. AVEM IN SANGE , CRED CA SI IN ADN-UL NOSTRU , STATUSUL DE AUTOCONSERVARE , CARE CANDVA ERA BINEVENIT TINAND SEAMA DE VICISITUDINILE VREMURILOR . ATUNCI CAND ERAM SLABI NE INCHIDEAM IN CARAPACEA NOASTRA FARA SA NE LASAM INFLUENTATI DIN EXTERIOR , ASTFEL PASTRANDU-NE IDENTITATEA CHIAR DACA “INVELISUL” ACELEI “CARAPACE” ERA BOMBARDAT PRECUM O PLANETA DE METEORITI . NE PLANGEM ZILNIC ,CA AM AJUNS DE RASUL LUMII , DAR NU FACEM NIMIC PREA MULT , CA GLORIA INAINTASILOR NOSTRI SA LUMINEZE MINTILE FIECARUI ROMAN . OBSERV , CU BUCURIE , CA SUNT O MANA DE OAMENI CE INCA MAI AU PUTEREA DE A RASCOLI TRECUTUL , SPRE SENSIBILIZAREA UNUI NEAM ADORMIT DE SARACIE . UN NEAM AJUNS SCLAVUL INDOBITOCIT DA PROPRIUL NEAM , CE CANDVA SE RAZBOIA CU CELE MAI PUTERNICE FORTZE , SI TOATE DE-ODATA IAR ACUM NU-I IN STARE SA-SI CURETE OGRADA DE MIZERIA GUVERNARII. DACA CINEVA SE ASTEAPTA SA AVEM SPRIJINUL CELOR DE SUS SE INSEALA , PENTRU CA SE VREA CA INDOBITOCIREA SA FIE SI MAI ADANCA , ASTFEL SUGAND PANA SI MADUVA OASELOR ACESTUI NEAM … NU OARE DIN ACEST MOTIV ANALFABETISMUL MASELOR ERA PROMOVAT IN TRANSILVANIA OCUPATA DE AUSTRO-UNGARI ? DOAR PERSEVERENTA UNORA POT RENASTE O FLACARA A IDENTITATII NATIONALE , LA CARE SA SE ALIPEASCA SI MASELE PENTRU CARE SPIRITUL NATIONAL E CEVA DE DOMENIUL FANTASTICULUI. ASTFEL NU POT SA NU ADUC FELICITARI ACESTEI REDACTII SI SA LE UREZ , DIN TOATA INIMA CELE MAI BUNE GANDURI , CAT SI SPOR IN MUNCA PE CARE O DESFASOARA , SPERAND CA ROADELE SA SE VADA CAT DE CURAND !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *