Noi dezvăluiri despre daci – Daniel Roxin și Valentin Roman (video)

Categories Articole, Emisiuni TVPosted on

Tweet

Imediat după lansarea filmului documentar “Dacii — Noi dezvăluiri” pe Nașul Tv, am realizat, împreună cu jurnalistul Valentin Roman, o emisiune în care am dezvoltat ceea ce s-a prezentat în film, venind și cu câteva lucruri noi și inedite.

Una dintre cele mai interesante informații prezentate în această emisiune, o informație descoperită de Valentin Roman după finalizarea documentarului, este aceea că, potrivit surselor latine, împăratul Traian ar fi dat dispoziție să nu fie aduși italici pentru colonizarea acelei părți cucerite din Dacia, o informație care dă o nouă lovitură teoriei romanizării.

 

Daniel Roxin

24 comments

 1. domnule daniel roxin,felicitari pentru perseverenta ! rezultatele se vor vedea peste multi ani.ve-ti intra in istorie…multi va vor multumi peste ani.

 2. singura scriere dacica gasita pana in prezent este cea de pe acel vas de lut de la muzeul national de istorie:

  DECEBALUS Per Scorillo (Decebal fiul lui Scorillo)

 3. Un istoric roman acum cateva decenii gasise o anumita rezonantza dacica in limba tarilor baltice (Lituania, Letonia, Estonia). Nu degeaba numele si toponimele de acolo se termina in “-is”, “-ius”, etc.

  De atunci nimeni nu s-a mai preocupat sa intensifice cercetarile in acel sens.

 4. Felicitari pentru tot efortul depus pentru un adevar care se vrea ascuns, va multumesc!!!

  eu sunt stabilit in franta si sunt interesat sa cumpar cartea ‘Spiritul Dacic Renaste’, dar nu stiu cum sa fac, este posibil sa mi se trimita aici?

 5. LOVITURA DE GRATIE A VENIT DE LA INSTITUTUL DE GENETIA DIN HAMBURG===VERDICT CU PUTERE DE LEGE ===SINTEM DACII =Nu ne tragem din romani===acum urmeaza firesc schimbarea formalitatilor==sa votam un presedinte sau un rege autohton care are in programul sau acst deziderat…..

 6. Va multumesc sincer pentru ce faceti…sunteti exceptionali.Ma bucur sa vad doua persoane tinere cu o putere de munca si de cercetare fenomenale si cu un spirit fervent.Ori de cate ori trebuie sa apareti cu o emisiune ma faceti sa simt bucuria de a fi contemporan cu dumneavoastra si bucuria de a impartasi aceste timpuri cu oamenii de exceptie din acest neam si care se dovedesc a fi tot mai multi.CU NOI ESTE DUMNEZEU,INCHINATIVA NEAMURI

 7. Noi, romanii de azi, suntem civilizatorii lumii cunoscute in aceste zile de populatia Globului. Dorinta ipocritilor de la Vatican si a imbecililor din UE cu acceptul impostorilor si tradatorilor din clasa politica romaneasca este aceea de a distruge aceasta biblioteca a Istoriei Lumii… si vor reusi, daca-i vom lasa sa-si faca regiunile si sa continue politicile distructive ale UE!

 8. faceti un documentar mai amplu in limba engleza pentru Discovery Channel, daca vreti sa aveti impact puternic ! altfel o sa o tot lalaitzi in timp si poate sfarsi in ignorare demersul dvs.

 9. Faceti un documentar asa… mai pentru export, nu doar pentru piatza interna Cu filmari la fatza locului, cu anumite simulari pe calculator, etc.

  Doar asa poate fi promovat un demers.

 10. La Adamclisi (Dobrogea) sunt enorm de multe relicve dacice incluzand si Trophaeum Traiani, ar trebui sa investigati si acolo.

  In plus este un tinut foarte de frumos.

 11. MULTUMIM ROXI PASII TAI SPRE CELEBRITATE merg mina in mina cu noi milioane de daci [romanii sint daci -cei ce vor incontinuare RO.. …e hotarirea lor..o respectam cu strictete]… Hotarim===1=Excomunicarea Tradatoarei Scoli Ardelene cu reprezentantii ei.=2=Ridicarea TricoloDaconul la SARMIS..[infioratorul cap de lup pe tricolor=cu culorile -rosu galben albastru].=3=Statui DECEBAL =SFINTUL REGE sa deie Dumnezeu sa fie -in toate DAVELE lui[orasele noastre ale dacilor]VZ.ORASTIE …felicitarii orasenii[zona ful a cetatilor lui DECEBAL..ORASTIE-vine de la oras- VZ.uluitoarele orase scoase la iveala de autostrada SIBIU-ORASTIE].ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU..rog omenii cu bani sa sprijine ridicarea statuilor..iar tricolodaconul ..astept ca initiativa sa apartina Devenilor si Orasenilor din zona …doamne am o VIRSTA .. DAR NU POT SA MOR ca am un vis ..SA VAD TRICOLODAKON LA SARMIS…DOAMNE din tinerete o fost un vis…AMIN.

 12. Cred ca e timpul sa mai urcam o treapta, trebuie sa ne implicam mai mult si sa raspundendem din ce in ce mai decis. Timpul vorbelor a trecut, a venit timpul faptelor. Cu stima

 13. Pe cand o emisiune in care sa-l aveti invitat si pe Paul Tonciulescu ,Pavel corut,ceea ce sustineti aici sunt lucruri care ne da dreptul sa spunem mai direct ca romani au fost si sunt de sine statatori ai acestor tinuturi si nimeni nu are dreptul sa ne blameze originea.Mult succes pe mai inainte si sa sustinatori sunt din ce in ce mai multi.

 14. Dragilor demersul vostru este stangaci,lipsit de tărie.
  Probabil ca teoria romanizarii nu este adevarata
  dar mai SIGURA este teoria INDOCTRINARII poporului
  de catre ,,misionarii” evrei cu ajutorul tradatorilor
  de neam si cultura, preotii din vechime si cei de azi.
  Daca Daniel Roxin spune la inceputul emisiunii
  ,,cum nimic nu este intamplator fimul dacii noi
  dezvaluiri a fost lansat CHIAR in sarbatoarea apostolilor
  petru si pavel un lucru care nu a fost premeditat…oare!
  cum sa-si recapete romanii identitatea nationala daca
  sunt indrumati subtil sa se prosterneze la evrei si sa-i
  sarbatoreasca pe tot parcursul anului prin paste,rusalii
  nasteri,boboteze,sfinti evrei,etc toate neapartinand dacilor.
  Pentru Valentin Roman- Zahi Hawass duce o campanie agresiva de
  dezinformare, manipulare pe discovery, la scara larga ,teoria
  egiptologilor este falsa,multi specialisti neconventionali
  din diferite domenii, arheologie,geologie,fizica,istorie,
  sustin cu tarie prin dovezi vizibile la fata locului ca
  majoritatea constructiilor gigantice din egipt,piramide
  temple,statui,nu sunt construite de faraonii egipteni
  sau poporul egiptean,ci de o alta civilizatie avansata,
  in urma cu peste 10.000 de ani.
  Daniel Roxin- stalpii de sustinere a unui popor NU sunt
  preotii gen arsenie boca sau biserica,ori religia, cum sustine
  Valentin….stalpul de baza al unei societati este invatamantul.
  Capacitatea intelectuala a unui popor evaluata prin religie !
  in locul cautarii lui dumnezeu in NATURA si a bazarii judecatii
  lor pe stiinta,oamenii in loc sa aspire la Adevar si sa-si
  foloseasca OCHII pentru a vedea si CREIERUL pentru a intelege
  universul in care traim,au preferat sa renunte la RATIUNE
  si au inceput sa-l adore pe dumnezeu,sa-l roage,crezand ca-i
  fac un OMAGIU.
  Dar dumnezeu este PESTE TOT,nu doar in biserica,templu
  dar aici este un panteism periculos,adica omul care adora NATURA si nu biserica.
  Nu trebuia riscat ca omul sa adore pe dumnezeu doar
  in credinta SA PROPRIE,ci numai preotii,pastorii,muftii,rabinii,
  biserica dicteaza vointa lui dumnezeu !!
  Acestia nu suporta sa-si piarda influenta,
  controlul asupra voastra,chiar instiga,autorizeaza
  masacre,cruciade,razboaie.
  E VREMEA SA FACEM CEVA spuneti voi ! atunci aveti TARIA
  si dati dovada ca ANULATI CONVENTIONALISMUL in special cel
  Religios spre a face loc Adevarului chiar daca este dureros,
  socant…umilitor.

 15. Dar are si iulian67 partea lui de dreptate, desi nu ar trebui sa amestecam i religia- care a fost si este un instrument de prostire si supunere a maselor
  Inca nu ATI lamurit Daca e vreo legatura intre get-got, dac-get-trac, lamuriri sustinute de documente., nu poezie.
  Si prea suntem precum caroful:ce-I mai bun e in pamant, hai sa t la actiuni concrete , strangeri de fonduri, lobby in mass-media externa, am vazut ca mai sunt site-URI si organizatii cpromoveaza adevarata istorie cred c-ar trebui sa existe o colaborarei stransa cu ele.Fapte nu vorbe!

 16. sa Eu ma adresez celor care ca si mine, doar comentam , fara a ne implica conct. Imie rusine cu mine atunci cand baiatul meu ma intreaba de ce noi cei mari nu ne ducem sa luam Basarabia daca este pamant lasat de la daci.

 17. iuliane…ce ai putea avea tu impotriva crestinismului?uitate bine in biblie la cartea lui Iov si vei vedea descris circuitul apei in naturascris si spus inaintea oamenilor de stiinta.Asa ca doxatule,nu mai bate campii.altul mai destept ca tine a spus ca oameni de stiinta din prezent sunt la picioarele sfintilor de acum 7000 de ani

 18. Daca incepem sa aflam adevarul despre daci inseamna ca trebuie sa ne intoarcem la cultul lor religios din vremea paganimsului? Nu cred. Avand in vedere ca Romania este ortodoxa de 2000 de ani si multi s-au luptat si s-au jerfit ptr. apararea ei pe acest pamant, ar fi o nesimtire sa scoti istoria BOR din paginile de istorie. Ce atata umanism, umanism? Ne este rusine ca suntem un popor crestin sau ce? Grecii nu se mai rusineaza, rusii sunt chiar mandrii si isi cinstesc eroii si martirii, numai noi ne rusinam.
  Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Constantin Brancoveanu, A.Lapusneanu au fost ortodocsi si nu le-a fost rusine. Din cata istorie am citit pana acum, ortodoxia s-a impletit destul de frumos cu traditiile si crezurile neamului romanesc. Nu se poate sa reduci istoria doar la materialism si politica, caci aia nu ar mai fi istorie adevarata. Eu nu pot sa spun ca sunt din acelasi neam cu Stefan cel Mare, daca nu ii impartasesc si credinta si modul de a vedea viata. Nu pot sa nu iau in calcul jertfa Voievodului Brancoveanu si mucenicia lui Mihai Viteazu.

 19. CREDINTA DACILOR EESTE IDENTICA CU CREDINTA ORTODOXA….AVEAU UN PREOT AVEAU LOC DE CULT [CARE MAI TIRZIU SE VOR CHEMA BISERICI]-CREDEAU IN NEMURIRE-AVEAU ACELASI RITUAL AL INMORMINTARII AL TRADITIILOR VECHI PRAZNICE DENII NEDEI NAPRAOR[TRANHSHUMANTA] PORTUL JOCUL RUGILE SFINTE CATRE DOMNUZEU…ABSOLUT TOT CHIAR SI SPOVEDANIA MIRU[UNSU]…ce mai vreti chiaar si botezu dar de sf.TOADER CIND SE INBAIE FLACAII SI FETELE SI SE DESCINTA…DE VIATA DE TRAI…

 20. buna ziua , intradevar usor usor se vor schimba toate daca incpem acum avem tot timpul din lume sa restabilim adevarul istoric numai sa vrem asta ,multa stima si respect

 21. Cucerirea romană a fost un val și ce e val, ca valul trece, pietrele rămân.Romanii aveau obârșia în neamul trac iar neamul trac avea obârșia în Geto-Dacia-Vlahia.Unii așa-ziși istorici s-au împotmolit în romanitate și e greu să-nveți calul bătrân în buestru. Am văzut din anii copilăriei că manualul de istorie nu spune totdeauna adevărul și am mîncat istorie pe pâine vreme îndelungată pt. a afla cine a fost Negru-Vodă, cel mai popular voievod-vlădică al neamului. Încă nu este identificat cu nici un voievod.În tradiția Mușceleană și nu numai, este cunoscut mai ales în zone cu lăcașuri de cult de veche tradiție, chiar în zona schiturilor cu locuire g-dacă. M-a purtat acest interes prin istoria și civilizația antică a lumii și m-a readus în spațiul geto-dac.Ce pot spune este că am ajuns la obârșia neamului, că acest început a fost din voință divină, protopărinții fiind supuși botezului prin foc, în prima jumătate a celui de-al doilea mileniu, î.Hr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *