Cultul Cavalerului Trac – un subiect plin de mister și legendă…

Categories Articole, Emisiuni TVPosted on

Cultul cavalerului trac este un subiect plin de mister și legendă. Se pare că acest ordin militar este cel mai vechi ordin cavaleresc cunoscut…

Ceea ce este foarte interesant în legătură cu acest cult al Cavalerului Trac este faptul că personajul creștin al Sfântului Gheorghe pare să fie o copie fidelă a Cavalerului Trac, atât prin frapanta asemănare dintre reprezentările iconografice ale celor doi, cât și prin rolul similar de luptător împotriva răului. Avem toate motivele să credem că, precum în atâtea alte cazuri, simbolul creștin s-a suprapus peste un simbol traco-geto-dacic străvechi, cu scopul bine determinat de a-l elimina din conștiința oamenilor…

 

 

 

Desigur, sunt multe alte lucruri inedite despre Cavalerul Trac pe care vă invit să le aflați urmărind această emisiune.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

 

 

 

4 comments

  1. Acelasi cavaler dac/trac, sau calusar este cabirul. Cabirii erau aparatorii templului marii zeite mama si a legii sacre (legile belagine). In era crestina, au fost cavalerii templieri, doar ca unele din calitatile originale s-au pierdut.

    Cei sapte ani de initiere asigurau accesul numai celor cu calitatile cerute pentru a fi cavaler, inclusiv cele de tip subtil. Jocurile si ritmurile calusarilor creau rezonanta cu energiile inalte/benefice.

  2. PAcat ca nu am gasit mai multe informatii despre – calaretii daci. Istoria pomeneste despre calaretii sarmati mai degraba decat cei daci.
    Apropo, am ramas profund indignat cand am vazut intr-o prezentare arme dacice ca fiind atribuite sarmatilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *