Planul dacic care ne-a traversat istoria (video)

Categories Articole, Emisiuni TVPosted on

Recuperarea adevărului istoric și a demnității naționale ar trebui să devină un obiectiv important pentru toți cei cărora le pasă de acest popor și această țară, deoarece suntem urmașii unui neam demn și inteligent.

Geto-dacii nu au pierit iar un număr important de dovezi materiale și de izvoare istorice, ignorate cu rea credință de adepții teoriei false a romanizării, ne dovedesc că există un fir roșu al continuității, cu un capăt în antichitate și cu altul în sufletul multora dintre cei care locuiesc astăzi pe aceste meleaguri.

Alături de domnul conf. univ. dr. Gheorghe Iscru, vă prezentăm o frântură din adevărul care așteaptă să fie adus la lumină!

 

Daniel Roxin

11 comments

 1. O emisiune excelenta. Ma intreb oare de unde vine numele strabunicii mele … Ravena. Precizez ca in familia mea a existat mereu o aversiune fata de tot ce a insemnat imperiul roman.

 2. Care a fost principalul avantaj obtinut de cei care au “luptat” pt romanizare? cei care au eliminat orice obstacol pt obtinerea si promovarea ei…

 3. frumos dar trist cum noi astia mai batrani ne zbatem sa tinem treaza flacara origini si multi tineri nu le pasa ba mai mult ne cred si nebuni senili ideea e buna si mult succes pe drumul vieti .Va astept in landul senilitatzi mele dacice !

 4. S-a trecut prea repede peste momentul alegerii numelui de România şi referirile – izvoarele naţionale (păstrate bănuiesc în lăcaşele de cult). Eu personal nu am alte surse de informare asa că aştept noi episoade. Felicitări pentru emisiune !!

 5. Nu toti tinerii sunt nepasatori , de vina suntem noi care ii invatam sau l-e dam exemplul. Fiul meu a avut o disputa la scoala cu profesorul de istorie pe motivul disparitiei geto-dacilor dupa cucerirea romana , si bineinteles ca am fost chemat la scoala . Surpriza mare a avut profesorul de istorie cand i-am pus argumentele care aratau continuarea geto-dacilor pe acest pamant , el nici nu auzise de Regalian , i-am dat adresa site-ului acesta (Adevarul despre daci), iar la aproape o luna de atunci m-a chemat sa discutam , pentru ca nu a stiut absolut nimic despre traiul dacilor dupa retragerea aureliana. In manualele de istorie dupa cucerirea lui Traian se sare drept la voivodatele lui Gelu, Glad si Menumorut.

 6. Am nijte intrebari totusi:
  -chiar nu se poate face nimic in legatura cu aceste dovezi, daca ele sunt chiar adevarate? Nu se poate eu stiu cu ajutorul “Universitati” sau a Ministerului Imvatamantului face ceva?Eu daca ma inscriu la facultatea de istorie anul acesta chiar o sa fiu nevoit sa imvat rahaturile impuse de sistem cu teoria romanizari?
  Va multumesc pentru munca depusa, si pentru imformarea, mai ales ca eu sincer nici nu auzisem de acest Regalian.

 7. Va salut cu multa stima si respect.Imi permitsa va informez ca in Dolj exista o comuna PLENITA,cu doua sate vecine -la est cum vii pe DJ Craiova -Calafat satul Caraula,iar la vest Castrele-Traiane.Numele de Plenita ar veni de la un general roman Plenus caruia iar fi murit calul dupa ce inconjurase de dimineata pina seara pamint pt asezarea unei tabere.Caraula ar fi fost un post de caraula =de santinela.Castrele -Traiane ar fi fost in vechime un castru roman.Aceasta este legenda locului ce o stiu de la bunici .Intre Plenita si Castrele -Traiane a functionat o fff importanta unitate militara acum dezafectata care a fost o buna pastratoare a legendei=adevarului.

 8. Daniel! fratioare… de cine dracu ar trebui sa ne temem ,atunci cind afirmam ca noi sintem daci? Eu nu sint istoric ,dar sti cum e: “Fereste-ma de prieteni, ca de dusmani ma apar singur!” Ar fi bine sa nu mai fiti evazivi in emisiuni si sa spuneti lucrurilor pe nume. ps; apreciez mult efortul depus de voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *