RELIGIA DACILOR – o carte eveniment

Categories Articole, documentare și cărțiPosted on

Lucrarea de față reprezintă rezultatul unei cercetări deosebit de complexe asupra religiei dacilor. Cartea are avantajul unei abordări pluridisciplinare care duce către o înțelegere mai profundă și mai nuanțată a unui fenomen despre care au ramas puține mărturii scrise.

Autor: Dan Oltean

Ediția a 2-a, revizuită și adăugită.

Caracteristici: Format 25 x 18 cm, cartonată, 825 pagini, dintre care 90 pagini color. Conține 133 de ilustrații color si 126 de ilustrații alb-negru.

Disponibilă pe Dacia Art: http://dacia-art.ro/products-page/carti/

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

1 comment

  1. E o valoare cartea domnului Oltean. Nu numai bibliografia cărţii este impresionantă, dar autorul a ştiut să prezinte bogăţia de informaţii, cu simplitate, pe înţelesul celui mai cârcotaş cititor. Concluziile neaşteptate, urmând unor pagini cu argumente înşiruite logic, sunt atât de asemănătoare cu cele la care ajunge şi cititorul, încât acesta trece la următorul capitol cu emoţia şi bucuria unui explorator.
    Sunt puncte de vedere inedite. Un exemplu: la sfârşitul paginii 34 autorul afirmă că nucleul regatului zalmoxian se găsea, în secolul VII î.e.n, în nordul judeţului Tulcea, aproape de Delta Dunării. La pag. 45, 47 se vorbeşte despre ritualurile de incinerare din aceeaşi zonă. Surse până acum ignorate, iată, au fost citite cu atenţie, înţelese, şi s-a deschis o filă nouă de istorie străveche, în care se vorbeşte despre daci, Zalmoxe, Dobrogea, ritualuri, o poveste întreagă care aşteaptă să fie scrisă.
    „Religia dacilor” este atât de complexă încât ar trebui să intereseze nu numai pasionaţii de istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *